Museli jsme zvítězit už jen pro naše skvělé fanoušky, říká po výhře v Kněževsi Jan Sklenář


Branky


0

Čelo tabulky okresního přeboru zaznamenalo před posledními třemi koly změnu na druhém místě, kam vystoupaly po duelu s Kněževsí Hředle. Těm se podařilo prolomit prokletí na hřišti neoblíbeného soupeře, kterého zaváhání stálo propad na třetí místo. Olympie má na první místě náskok čtyř bodů a poměrně lehký los. Hředle čeká horká půda v Janově, ale papírově nejtěžší los má rozhodně Kněževes. Ta bude zajíždět v příštím kole na půdu rozjeté Jesenice a v posledním zápase do Rakovníka, aby svedla souboj s tamním SK. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Od úvodních minut se hrálo mezi druhým a třetím celkem tabulky zajímavé utkání. Hostující Hředle aktivním napadáním nepustili domácí do jejich typické kombinační hry a naopak si z narůstajícho tlaku vytvořili tři nebezpečné šance. V nich postupně selhal Bechner a po něm dvakrát Vitner, kterého jednou vychytal kněževeský brankář Lenner. Paradoxně po opadnutí úvodního tlaku, kdy se pomalu začali i domácí dostávat do šancí, přišla branka. Standardní situaci kněževeská obrana nezvládla a odražený míč se dostal až k Doškovi, který v pádu poslal hosty do vedení. Vedení Hředle ale až příliš uspokojilom, přenechali iniciativu domácím a ti opět začali hrozit. Chybělo pět minut do poločasu, kdy dostal příliš prostoru domácí středopolař Hrubý, bez potíží se dostal na hranici šestnáctky, odkud i vystřelil. Jeho tečovanou střelu zvládl Malinovský s notnou dávkou štěstí a s pomocí tyč na roh. A z toho už udeřilo. Vrábík nasměroval svůj centr na přední tyč, kde ho lehkou tečí poslal hostující Somol do vlastni branky. Do kabin se šlo tedy za nerozhodnutého stavu 1:1.

 

Druhá půle byla ještě zajímavější a začalo se také více jiskřit. Aktivněji opět začali hosté a v obrovské šanci po centru Vodrážky selhal Bechner. Na druhé straně byl ve více než 100% šanci domácí Holeček, ale v jeho případě se snad o zakončení, jak bylo slabé, nedalo ani mluvit. A tak zahřmělo na druhé straně. Rychlá akce hostí skončila u Houdka, který se neukvapil a poslal hosty v 59. minutě do vedení. Ani poté vysoké tempo hry neopadalo a šance se střídaly na obou stranách. Na té domácí neuspěl dvakrát z trestných kopů Vrábík, kdy hosté se štěstím vždy odvrátili. Další šanci domácích neproměnil na dlouhou nohu zakončující Hanych. Hosté prozměnu zahrozili Bechnerem, Vitnerem a Slámou, ke kýžené brance na obou stranách to ovšem nevedlo. V poslední minutě se málem zastavilo srdce všem hředelským fandům. Po dlouhém nákopu uklouzl nejprve Došek, aby ho hned následoval i stoper Hamouz. Ten ale na poslední chvíli stačil rodící se brejk zastavit a hosté už velice cenné vítězství do konce zápasu udrželi. Tři body pomohly Traverze přeskočit svého rivala v tabulce, kde nyní na drůhém místě ztrácí na vedoucí Olympii čtyři body.



Ohlasy k zápasu


FK Kněževes
Petr Krob: Za první poločas bych se chtěl naším fanouškům omluvit, protože to co jsme předváděli do 35. minuty, nemělo nic společného s postavením našeho mužstva v tabulce. Nebyli jsme schopní si přihrát na 5 metrů a při bránění jsme vyráběli jednu chybu za druhou. Druhý poločas přinesli střídající hráči do hry více agresivity a důrazu, což nastartovalo zbytek mužstva ke zlepšení. Bohužel jsme se ani ve druhém poločase nevyvarovali individuálních chyb při bránění a byli jsme za to potrestáni. Naopak my jsme z těch pár zaváhání, co hosté během druhého poločasu udělali, nedokázali nic využít.

FK Hředle
Jan Sklenář: Troufám si tvrdit, že dnes to bylo zasloužené vítězství. Domácí jsme hodně zaskočili hned v úvodu zápasu, kdy jsme byli agresivnější a vyhrávali většinu soubojů a z toho pak pramenily i šance. Také druhý poločas jsme začali hodně aktivně a odměnou nám byla rozdílová branka. Pochvalu dnes zaslouží celý tým, nelze vyzdvihovat jen jednoho hráče. Všichni si splnili své povinnosti a dokázali prolomit prokletí hřiště v Kněževsi, kde jsme do dneška nikdy nevyhráli. A velké díky patří našim fanouškům, kteří byli oproti domácím dokonce v přesile. I pro ně jsme museli zvítězit.



Počet diváků: 150. Rozhodčí: Brda Jan - ŘÍHA Michael, DĚDEK Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.