Křižanov doma opět vysoko prohrál


Branky


0

Křižanov navázal na jarní domácí tragédii a opět prohrál. Tentokrát s Bory vysoko 0:4.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Křižanov v první půli dvakrát inkasoval

Křižanov hrál fotbal, Bory dávaly góly. Takový byl obraz prvního poločasu. Domácí vstoupili do utkání aktivně, drželi o něco více míč na svých kopačkách a snažili se kombinační hrou prokousat za obranu hostí. Bory na tuto hru odpovídaly celé utkání jasnou taktikou. Dlouhé výkopy a nakopávané míče od brankáře M. Pokorného až na útočně laděné trio Špaček-Vaculík-Vávra. Dva dobré záběhy z křižanovské strany podnikl F. Lukášek, ale nejprve jeho centr nenašel správného adresáta a při druhé příležitosti by mohl postupovat sám na M. Pokorného, ale míč pozapomněl za sebou. Na druhé straně mohl poslat hosty do vedení P. Vaculík. Jeho zahrávaný rohový kop přeletěl všechny hráče a jen těsně míjel zadní tyč Bajerovy brány. Domácí zahrozili z přímého kopu, ale střelu D. Nobichta přes zeď stihl vykrýt pozorný M. Pokorný. V další šanci se po centru do vápna ocitl domácí útočník F. Trnka, ale nepropasíroval míč přes bránící hosty do brány a následnou odraženou střelu nepřesně zakončil D. Nobicht. Z dalšího dlouhého výkopu hostujícího gólmana už se Bory radovaly. Dlouhý míč totiž nešťastně prodloužil až za záda bezmocného P. Bajera stoper D. Invald. Další ránu v tu chvíli rozhozenému Křižanovu zasadila o pět minut později ikona borů M. Špaček. Při zahrávání standartní situace domácí obrana špatně vykomunikovala ofsajd, přestala hrát  a dovolila v malém vápně zakončovat dvěma borským hráčům. Již zmíněný M. Špaček neměl s touto velkou nabídkou žádný problém. Do konce poločasu chtěl Křižanov ještě zmírnit skóre, ale jejich územní převaha gólovou šanci nepřinesla.

Druhá půle vyzněla opět pro Bory

Do druhé půle opět vstoupili tvořivěji domácí, ale na kopačkách se začala projevovat nepřesnost a zbytečné ztráty míče v útočné fázi. Křižanovská snaha tak padla s třetím gólem hostů. Po faulu na M. Špačka zahrávaly Bory přímý volný kop ze strany hřiště. Na centr si dobře naskočil V. Burian a bylo rozhodnuto. Od té chvíle se Křižanov chtěl tlačit stále více a více do útoku a to vytvářelo příležitosti pro brejky hostů. V obrovské příležitosti byl P. Vaculík, jenž postupoval sám na P. Bajera. Ten jeho pokus o přehození pozvedl a míč se odrazil od břevna zpět do hřiště. Za domácí se vydal na steč D. Invald, ale jeho průnik a tvrdou střelu zlikvidoval jistý M. Pokorný. V otevřené hře pak měli více nebezpečných šancí Bory. Nejprve se po šťastném odrazu dostat za záda obránců M. Vávra, ale jeho sok v bráně P. Bajer jej vychytal. O pár minut později vysunul kolmicí M. Špaček do úniku M. Vávru. Ten se ve svém dalším pokusu nemýlil a podstřelil vybíhajícícho P. Bajera. Obrana hostů nedopustila žádné komplikace a někdy až křečovité snahy domácí kombinace utínala razantními odkopy. Když hra po zemi nevycházela zkusil Křižanov i pár centrujících míčů, ale tento styl hry neměl žádnou účinnost, nebo docházelo k nedorozumění zahrávané akce mezi domácími hráči. Zápas tak příliš fotbalové krásy nenabídl, ale zvolená taktika hostujícího trenéra přinesla úspěch a zasloužené vítězství.



Ohlasy k zápasu


SK FC Křižanov
Josef Milota: Borům šlo jen o výsledek, my jsme chtěli hrát fotbal a taktika dlouhých nakopávaných míčů po celé utkání jim vyšla. Máme stále problém v posledním přechodu útočné fáze a na tom musíme zapracovat. Navíc nás do kolen sráží naše vlastní góly a nedůraz v obranné činnosti. Aktuálně pak nemáme herní kvalitu a pohodu otočit nepříznivě se vyvíjející utkání.

TJ Družstevník Bory
Jan Fňukal:



Počet diváků: 130. Rozhodčí: ŠOUSTAR Jaroslav - HOMOLA David (N), KŘÍŽ Bedřich (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.