Městec Králové ovládl derby s Opočnicí


Branky


0

Zápasy Městce Králové proti Opočnici se považují za místní derby, a tak nebylo divu, že měly oba celky ve vzájemném zápase snad ještě větší chuť vyhrát než obvykle. Domácí Městec rychle inkasoval, ale v závěru poločasu se mohl radovat z otočení skóre i soupeřovy červené karty a ve druhé půli přidal závěrečnou branku na 3:1, čímž ovládl utkání dvou místních rivalů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Závěr poločasu byl pro hosty hodně černý

Do zápasu vstoupily oba celky aktivně, ale byla znát nervotita a hru kouskovaly brzké ztráty míče na obou stranách. Díky využití jedné z takových domácích chyb se dostal již ve čtvrté minutě k nebezpečnému zakončení hostující záložník Jiří Jambor a prostřelil Matěje Fialu. Svůj tým uklidnil, ale zároveň vyburcoval soupeře, který předváděl ve zbytku první půle velmi dobrý fotbal a vypracovával si slivné příležitosti k ohrožení Košvancovy brány.
Jako první domácí hráč zužitkoval svou palebnou pozici obránce Jaroslav Blažek, když vyrovnal v sedmnácté minutě na 1:1. Městec nadále držel hosty pod silným tlakem, který se v závěru prvního dějství vystupňoval na maximum. Nejprve viděl ve čtyřicáté minutě žlutou kartu hostující Matěj Strejček, v následující minutě jeho tým inkasoval po trefě Martina Křoviny a za další dvě minutky opouštěl Strejček předčasně hrací plochu, když si za drsný skluz zepředu podrážkou napřed vysloužil červenou kartu.
V poločase tak vedli domácí 2:1 a s tím, že hráli proti deseti, měli na vítězství dobře našlápnuto.

Skóre uzavřel Krejčí

Ve druhém poločase si Městec přes početní převahu paradoxně nevytvářel takový tlak jako před přestávkou. Přesto ve hře dominoval a soupeře jen málo kdy pustil k zakončení. Hrála se vyrovnaná partie, kdy byly na obou stranách k vidění zbytečné a zbrklé chyby. Městec si v ofenzivní fázi radil dobře, ačkoliv vsadil jen na jednoho útočníka.
Ke konci se do slibných pozic k vyrovnání dostávali i hosté, kteří mohli s trochou štěstí na remízu dosáhnout, ale Matěj Fiala už podruhé neinkasoval a naopak se mohl radovat z branky svého spoluhráče Ladislava Krejčího, který se prosadil jako už tradiční kanonýr Městce a v 79. minutě zvýšil náskok domácích na 3:1.
Do konce zápasu se již skóre nezměnilo, takže domácí mohli slavit nejen tři body, ale také ovládnutí místního derby, což vždy zahřeje na srdci.



Ohlasy k zápasu



Opočnice
Dalibor Vaněček: Zápas nám okomentoval člen rady Opočnic: "V nervozním zápase místních rivalů se bohužel radovali ze tří se štěstím získaných bodů domácí, kteří v prvním poločase předváděli velmi dobrou hru, i když v útoku hráli na jednoho útočníka. Ve druhém poločase jsme se zvedli a přesto že jsme již hráli o deseti jsme hráli velmi dobře a při troše štěstí jsme mohli i remizovat."



Sestavy


Městec Králové
M. Fiala [-] - J. Blažek [-] (46. P. Štok [-] ) , L. Hrbáček [-] , P. Novotný [-] , M. Hradečný [-] - M. Křovina [-] , R. Libánský [-] , R. Tyl [-] , R. Kafka [-] - M. Velenský [-] (83. L. Němec [-] ) , L. Krejčí [-] (89. J. Šorm [-] )

Opočnice
V. Košvanec [-] - V. Strejček [-] , J. Rychlík [-] , A. Pivný [-] , M. Rychlík [-] , J. Potůček [-] , J. Jambor [-] , M. Grolmus [-] (74. j. Košvanec [-] ) , Z. Holubička [-] , P. Rychlík [-] , M. Strejček [-]

ŽK: 56. P. Novotný , 86. L. Němec - 16. M. Grolmus , 38. J. Rychlík , 40. M. Strejček , 55. P. Rychlík , 56. J. Potůček , 67. V. Košvanec . ČK: 43. M. Strejček .
Hráči zápasu: J. Blažek - V. Strejček .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Voborník Josef - MICHÁLKOVÁ Dana (N), KOHOUTEK Ladislav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.