Foto: Frymburk nabídl výhru Kaplici


Branky


0
V derby se hrálo první místo tabulky
Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločas jasně pro domácí

   Sobotní výsledky tomu tak chtěly, že v neděli se v Kaplici v duelu čtvrtého Spartaku a třetí frymburské Šumavy hrálo o první místo tabulky. Tentokráte měl větší potíže se skládáním základní sestavy hostující trenérské duo Mertl, Turcovský. Spartakovci chtěli před vlastními diváky navázat na výkony z posledních zápasů a zabodovat naplno. Domácí také jako první vážněji zahrozili. V páté minutě zatáhl balón po levé straně Daniel, polovysoký centr prolétl až za vzdálenější tyč kam si naběhl Micák. Střelou z úhlu však rozvlnil pouze boční síť. Hosté se nechtěli nechat zahanbit a také o sobě záhy dali vědět, když si na přihrávku do vána našel Erik Koršala, ale tísněný Gondekem nezakončil dle svých představ a míč branku Říhy minul. Nedlouho poté pokoušel střelecké štěstí hostující útočník Rillich, ale s přízemní střelou si kaplický gólman v pohodě poradil. Po čtvrthodině hry centroval z pravé strany Micák. Z první zakončoval Řežáb, míč však nasměroval pouze do míst kde byl připravený gólman Wudy. Skóre se poprvé pohnulo v minutě sedmnácté a radovali se Kapličtí příznivci. Řežáb vybojoval míč a přihrál jej do šance Danielovi. Ten sice vybíhajícího Wudyho nepřekonal, ale k odraženému míči se za vápnem dostal Patrik Micák. Našel si palebnou pozici a na povedenou křížnou střelu Wudy nedosáhl, 1:0. Nedlouho poté se po centru Janury dostal do zakončení znovu Micák, ale střela mu nesedla, byla slabá a Wudy ji kryl. Z protiútoku se naopak střelecky prosadili hosté. Domácí zadáci dali Frymburským před vápnem dostatek prostoru ke kombinaci. Na jejím konci byl Erik Koršala, který pohotovou přízemní střelou bodlem poslal balon přesně k tyči, 1:1. Po půlhodině hry Koršala připravil balón Budíkovi. Ten poslal míč k tyči, ale Říha stačil míč vytěsnit na rohový kop. Závěrečná čtvrthodina se odehrála v režii domácích, kteří vlastně v ní rozhodli celý zápas. Ve 35. minutě vybojoval Petr Janura míč na váhajícím obránci, kolmicí našel rozběhnutého Radka Řežába jenž se ocitl sám před brankářem a střelou k tyči vrátil Kaplici vedení, 2:1. Uběhly sotva tři minuty a Wudy musel lovit míč ze své sítě po třetí. Stoper Fatura nabídl míč Petru Janurovi doslova na zlatém podnose a zkušený kaplický útočník si sám před gólmanem počínal jistě, kličkou jej oklamal a poslal míč do opuštěné hostující svatyně, 3:1. Tříminutový interval Kapličtí dodrželi i při vstřelení čtvrté branky. Na levé straně hřiště zakombinoval Marek s Gondekem. Prvně jmenovaný zatáhl míč po lajně, na centr Wudy nedosáhl podle svých představ a dobíhající Robert Daniel měl pozici velmi snadnou a hlavou doklepl míč do prázdné brány, 4:1. Do kabin odcházeli Kapličtí s luxusním tříbrankovým náskokem v zádech, za což byli diváky oceněni při odchodu ze hřiště potleskem.

Gól na každé straně

V úvodu druhého dějství se znovu připomněli s chutí hrající Spartakovci. Po centru Marka hlavičkoval nad branku Daniel. V 53. minutě se podařilo fotbalistům Šumavy snížit na rozdíl dvou branek. Koršala na polovině hřiště odstavil Gondeka, uvolnil se a pak přesnou kolmicí rozpohyboval Jana Rillicha, který pronikl až do vápna a střelou po zemi snížil, 4:2. Kapličtí vzápětí mohli znovu gólově odskočit. Trestný kop rozehráli nakrátko, Hami našel na levé straně Gondeka. Po jeho centru hlavičkoval v gólové pozici nad branku soupeře Řežáb. Zápas se poté odehrával spíše ve středu hřiště. Hosté se snažili s nepříznivým vývojem něco udělat, ale domácí hráli pozorně a chtěli naopak držet balon a kontrolovat vývoj střetnutí. V polovině druhého dějství byl před vápnem jen za cenu faulu zastaven pronikající Řežáb. K přímému kopu se postavil Petr Janura, ale jeho technickou střelu zastavilo břevno. Více vzruchu pak přinesla až závěrečná desetiminutovka. Nejprve se do centru Řežába z pravé strany položil hlavičkující Janura, ale branku Frymburku minul. Na druhé straně pohotově střílel Roman Mertl, Říha ovšem zasahovat nemusel, protože míč skončil nad břevnem. Pověstného bůra se diváci nakonec přece jenom dočkali. Minutu před koncem po rozehraném trestném kopu Gondek našel Řežába, ten posunul balón do vápna Danielovi, který přihrávkou na zadní tyč našel volného nabíhajícího Jakuba Řepu jenž zpečetil výhru Spartaku, 5:2. V poslední šanci pak po přihrávce Janury Preusler branku Šumavy vysoko přestřelil. To však nemuselo domácí již mrzet. Po závěrečném hvizdu hlavního arbitra se totiž mohli radovat z cenné výhry a z postupu na průběžné první místo tabulky.

 

Statistiky utkání: střely na bránu 11:5, mimo 10:3, rohy 10:2, fauly 16:14



Ohlasy k zápasu


TJ Spartak Kaplice
Libor Granec (vedoucí mužstva domácí): V posledním zápase tohoto kola se případný vítěz posouval na první místo tabulky. Klíčový pro výsledek zápasu byl závěr prvního poločasu. Ten jsme zvládli lépe my a během šesti minut skórovali hned třikrát. Druhý poločas jsme si více méně pohlídali a krom cenného vítězství se můžeme radovat i z vedení v soutěži.

FC Šumava Frymburk
Lukáš Matúš (hráč hosté): I když to podle výsledku nevypadá řekl bych, že to byl poměrně vyrovnaný zápas. Porazili jsme se ovšem sami vlastními chybami. Na dva nebo snad tři góly jsme Kaplici sami přihráli. Pro diváky to byl určitě pěkný zápas, nahoru dolů. Kaplice vyhrála asi zaslouženě, ale my jim pomohli. Pochválit dneska musím Maláka, které mě svým výkonem překvapil a odebíral čistě míče. Co se týče soupeře, tak Říhu. Je vidět, že je z brankářské rodiny a má to v genech po tátovi.



Sestavy


TJ Spartak Kaplice
F. Říha ml. [-] - M. Hami [-] , J. Štrbačka [-] (46. V. Kuchař [-] ) , J. Gondek [-] , M. Románek [-] - F. Marek [-] (77. J. Řepa [-] ) , R. Daniel [-] , P. Micák [-] (73. A. Preusler [-] ) , T. Kebl [-] - P. Janura [-] , R. Řežáb [-] -

FC Šumava Frymburk
P. Wudy [-] - K. Malák [-] , M. Račák [-] , F. Fatura [-] - F. Malina [-] (75. M. Neumann [-] ) , R. Mertl [-] , J. Šisler [-] , P. Tichovský [-] (59. M. Městecký [-] ) - E. Koršala [-] , S. Budík [-] , J. Rillich [-] -

ŽK: 80. M. Románek - 48. R. Mertl , 52. F. Fatura , 68. E. Koršala , 75. K. Malák .
Hráči zápasu: K. Malák .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: Bumba František - KREJNÍK Petr, MAREK Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.