V. Milec 17.
1:2p.
(1:1)
23. M. Turek
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.08.2016 10:15

2.kolo, ČFL A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: O vítězi rozhodovaly až penalty


Branky


17. V. Milec - 23. M. Turek
0

V rámci druhého kola České fotbalové ligy přivítali 20. srpna dopoledne u Otavy písečtí fotbalisté celek Benešova. Oba sobotní soupeři si v úvodním kole připsali porážku a měli tak co dohánět. Domácí si před utkáním věřili na tři body, ale konečný výsledek pohledného střetnutí je rozdělil jinak.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté mohli jít do vedení již po pěti minutách hry, kdy se ve vlastním pokutovém území nedohodli Jakub Rondzik s Lukášem Šlehoferem. K míči se dostali Benešovští, ale překvapivě se naskytnutou šanci využít nedokázali. Šlehofer se o několik minut později předvedl také na opačné straně hřiště. Z pravé strany odcentroval do šestnáctky soupeře a našel hlavu Filipa Řezáče, ten však mířil nad.

V 17. minutě se měnilo skóre. Martin Voráček přihrál na střed si nabíhajícímuVáclavu Milcovi, který z hranice vápna z první poslal umístěnou střelu k levé tyči branky benešovského Marka Štěpánka. Hostující gólman se natahoval, ale míč přesto prošel do sítě - 1:0. Domácí radost však neměla dlouhého trvání. Od úvodního gólu uběhlo pouhých šest minut a bylo srovnáno. Z nepřehledné situace u brankové čáry pravé části pokutového území Písku vzešla přihrávka hostujícího Michala Kučaby. Našla před bránou volného benešovského kapitána Martina Turka a ten si ve stoprocentní příležitostí věděl rady - 1:1.

Martin Turek se sám před Rondzikem objevil znovu ve 27. minutě, když ho přihrávkou do úniku vyslal Dominik Rejhon, ale tentokrát se vytáhl strážce domácí svatyně. Následující úsek bez větších šancí ukončil osm minut před přestávkou trojlístek píseckých hráčů. Martin Held, Filip Řezáč a Václav Milec postupně pálili při závaru před brankou Středočechů, úspěšní ale nebyli. Stejně jako Martin Voráček, který o dvě minuty později trefil z voleje pouze boční síť. Do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Začátek druhé pětačtyřicetiminutovky přinesl několik ostřejších zákroků a tvrdší hru z obou stran. Náznaky šancí se rodily spíše na hostujících kopačkách, ale Jakub Rondzik zasahovat nemusel. V 69. se blýskl Martin Voráček. Uvolnil se přes dva protihráče a našel volného Ondřeje Sajtla, který vystřelil z hranice pokutového území. Jeho nadějný křížný pokus ale skončil mimo tři tyče.

Právě střídající Ondřej Sajtl a Miroslav Grobár - ten přišel v 75. minutě - oživili domácí hru a připravovali spoluhráčům nebezpečné příležitosti. Kousek k vedoucí trefě měl v 82. minutě Martin Voráček. Ondřej Sajtl centroval do šestnáctky na Miroslava Grobára, ten míč prodloužil hlavou a Voráček ho pohotově napálil směrem do benešovské sítě - v cestě mu však stálo břevno.

Stav 1:1 vydržel až do konce normální hrací doby, a o bonusovém bodu tak rozhodovaly penalty. Prvních osm střelců své pokusy neomylně proměnilo. Zaváhal až pátý domácí exekutor Štěpán Hlinka, jehož střelu vystihl Štěpánek. Benešovský Bredler se následně nenechal rozhodit a přibalil druhý bod do autobusu jedoucího směr Benešov.

 

Autor: Petr Brůha (fcpisek.cz)



Ohlasy k zápasu


FC Písek
Ondřej Prášil (trenér): Byli jsme málo hladoví po gólu. Ve druhé půli měl Benešov organizovanou obranu se snahou o brejky. Ty se z jeho strany ale nekonaly. My jsme branku ohrozit dokázali, ale gól jsme nedali. V prvním poločase byla hra z obou stran otevřenější. Oba celky mohly remízu přetavit ve vedoucí branku. Máme ze zápasu bod, což je ztráta."

SK Benešov
Kamil Kulhavý (trenér): "Do Písku jsme přijeli s cílem odvézt si bod. To, že jsme získali bonusový bod v penaltách, je odměna za tu dřinu, kterou dnes kluci na hřišti předvedli. Chtěli jsme se poučit z předchozího zápasu, kde nám ve druhém poločase odešla organizace hry. Začali jsme opatrně, abychom zamezili Písku v jeho hře a byli jsme připraveni změnit styl v případě potřeby, ale vydrželi jsme hrát stejným způsobem až do konce."



Sestavy


FC Písek
J. Rondzik [-] - M. Held [-] (75. M. Grobár [-] ) , V. Zeman [-] (85. V. Hrachovec [-] ) , V. Milec [-] (89. J. Held [-] ) , L. Šlehofer [-] (62. O. Sajtl [-] ) - P. Řehák [-] , Š. Hlinka [-] , N. Salašovič [-] - J. Edge [-] , F. Řezáč [-] , M. Voráček [-]

SK Benešov
M. Štěpánek [-] - J. Melichar [-] , J. Vosáhlo [-] , P. Kucalas [-] , Z. Vrňák [-] - M. Kučaba [-] (87. L. Balata [-] ) , D. Farkaš [-] (93. Š. Těžký [-] ) , M. Turek [-] (72. K. Kulhavý [-] ) , D. Rejhon [-] (81. V. Přitasil [-] ) , J. Žák [-] (71. J. Bredler [-] ) - J. Zákostelský [-]

ŽK: 14. V. Milec , 81. M. Held , 92. J. Edge - 28. Z. Vrňák , 60. M. Kučaba , 65. M. Turek , 87. M. Štěpánek .
Počet diváků: 250. Rozhodčí: Kalenda Jan - TRSKA Adam, AUBRECHT Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.