Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.11.2016 10:15

13.kolo, ČFL A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

6.0

Nápoje

5.0

Jídlo

5.0

Hrací plocha

5.0

Zázemí

6.0

Na Řezáčův gól odpověděl Hoffmann. Kopalo se jedenáct sérií penalt!


Branky


0

K předposlednímu domácímu utkání podzimní části České fotbalové ligy nastoupili písečtí fotbalisté proti týmu Tachova, který před zápasem okupoval sedmou příčku tabulky. V rozstřelu došla řada i na oba brankáře - a oba proměnili... 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po gólu na každé straně

Úvodní půle patřila domácímu celku, ale první nebezpečné zakončení si připsali hráči soupeře. V 6. minutě zahrával Tachov přímý volný kop, po jehož exekuci se hosté dostali ke dvěma hlavičkám, z nichž ta druhá mířila těsně nad břevno brány Jakuba Rondzika.

 

Ojedinělou příležitost Západočechů žlutomodří přečkali a dali se do útočení. Hned první vážnější akce skončila vedoucím gólem Písku. Vše začalo u Petra Řeháka, který autovým vhazováním našel v záloze nastoupivšího Jesse Edge. Míč se posléze dostal k Vojtěchu Zemanovi, jehož přesnou kolmou pobídku poslal do sítě Filip Řezáč - 1:0. O dvě minuty později mohlo být ještě veseleji, ale Martin Held svou bombou zpoza vápna trefil jen prostředek branky a zasahujícího Dana Houdka.

 

Když Tachov nebyl schopný ohrozit Jakuba Rondzika vlastními silami, nabídl písecký gólman hostům velkou příležitost sám. Po půlhodině hry se po kličce a následné snaze o rozehrání zamotal do balónů tak nešťastně, že poslal přihrávku přesně na kopačky hráčů v červených dresech. Ti situaci dva na brankáře bez problémů využili - Martin Hoffmann srovnal - 1:1.

 

Smolný okamžik mladým týmem domácích otřásl, přesto se dále dostával do šancí. Ve 33. minutě byl na malém vápně zcela sám Michal Rendla, ale jeho hlavička mířila vedle. Střelecky se neprosadili Vojtěch Zeman ani Martin Held, a když tečovaný pokus Jesse Edge stačil Dan Houdek polapit, šlo se do kabin za nerozhodného stavu.

Rondzik s Houdkem podrželi své celky

Po změně stran se Písek dostal do útlumu, který Tachovští využívali ke korigování poměru hovořícím o držení míče, přesto mohli jít domácí znovu do vedení. V 51. minutě vyslal štiplavou střelu Nikolas Salašovič a v 63. minutě chybělo jen pár centimetrů Václavu Hrachovcovi, aby do sítě uklidil gólmanem podskočený (sáhl si konečky prstů) centr Štěpána Hlinky. Ještě předtím však mohli udeřit hosté, pokus Petra Šáchy z bezprostřední blízkosti ale zneškodnil Jakub Rondzik.

 

V závěru se celek od Otavy dostal do souvislejšího tlaku, jenže střely ani standardní situace v rozdílovou trefu nevyústily - rozhodnout musel penaltový rozstřel.

Dlouhé penalty

Neoblíbenou dovednostní soutěž Písečtí tentokrát zvládli. Štěpán Hlinka sice v sedmé sérii zaváhal, ale bezprostředně po něm odmítl druhý bod také tachovský Tomáš Hájovský. Když v jedenácté sérii (poté, co již proměnili oba gólmani) přestřelil Ondřej Stružka, rozhodl o tom, že na jihu Čech zůstanou dva body a jeden poputuje na západ.

 

AUTOR: Petr Brůha (zdroj: http://www.fcpisek.cz)

 



Ohlasy k zápasu


FC Písek
Ondřej Prášil (trenér): Měli jsme velmi dobrý vstup do utkání. Dali jsme branku a přišly i další zakončení. Chyba, kterou udělal Jakub Rondzik, byla zásadní, protože náš mladý tým to vyhodilo úplně z rytmu a až někdy ke konci poločasu jsme se do toho znovu trochu dostali. Ve druhé půli to bylo o jedné šanci na každé straně. My doplácíme na kvalitu ve finální fázi, což bylo vidět v posledních patnácti minutách, kdy jsme měli snad čtyři nebo pět příležitostí k centru či střele, ale trefíme prvního hráče nebo nejsme tam, kde bychom měli být. To jsou detaily, které rozhodují o plném bodovém zisku.

FK Tachov
Pavel Vaigl (trenér): Do utkání jsme vstoupili špatně. Sledoval jsem zápasy soupeře a vím, že dost často brzy vstřelil branku, na což jsme hráče upozorňovali, ale ta branka stejně přišla. Naše obranná hra nebyla v první půli dobrá. Srovnali jsme po hrubé chybě gólmana, což nás trochu nakoplo a po poločase se naše hra zlepšila. V poslední čtvrthodině nás domácí tlačili a gól si asi zasloužili, takže výsledek penaltového rozstřelu je spravedlivý. Jeli jsme pro bod. Ten máme a jsme s ním spokojeni.



Počet diváků: 240. Rozhodčí: Melničuk Vladimír - HÁNYŠ Martin, TVRDÍK Ivan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.