David Petržilka: Každou volnou chvíli se snažím věnovat nějakému sportu

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 1. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal brankář FK Horažďovice, David Petržilka. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Davide, gratuluji k vítězství v naší anketě. Hlasování jsi vyhrál s velkým náskokem, čekal jsi to?
Ahoj, mnohokrát ti děkuji. Hlavně děkuji všem, kteří pro mě hlasovali. Nečekal, ale je to milé překvapení.
V 1. kole jsi podal výborný výkon a rovnou sis připsal čisté konto. Jak hodnotíš zápas proti Měcholupům zpětně?
Byl to výborný výkon celého týmu. V Horažďovicích byla pouť, říkali jsme si, že chceme vyhrát a myslím, že jsme si za tím šli celý zápas, a kromě pár šancí jsme soupeře k ničemu nepustili.
Trenér tě v pozápasovém hodnocení chválil a především ocenil, jak sis vedl při standardních situacích soupeře. Zapracoval jsi na tom o letní pauze nebo je to něco, v čem dlouhodobě vynikáš?
Samozřejmě jsme trénovali i některé standardní situace, ale vzhledem k mé výšce mám určitou výhodu.
V Horažďovicích jsi již dříve působil, ale v minulé sezóně jsi ještě nastupoval za Střelské Hoštice. Co bylo hlavním důvodem tvého návratu?
Jeden z hlavních důvodů byl návrat domů. Hodně let jsem musel řešit několikrát týdně dopravu na tréninky a zápasy, nyní jen sednu na kolo a za pár minut jsem na hřišti.
O víkendu panovalo nesnesitelné vedro. Nabízí se otázka, jestli jsi v takovém počasí občas během zápasu neztrácel koncentraci?
Snažil jsem se to nevnímat a soustředit se jen na zápas, ale bohužel musím přiznat, že v pár okamžicích jsem koncentraci ztratil.
Horažďovice se netají tím, že by v této sezóně chtěly ideálně hrát o nejvyšší příčky. Myslíš si, že váš tým už nabral potřebné zkušenosti a podaří se mu to?
Věřím, že ano a každý se bude snažit podat co nejlepší výkon.
Máš ty osobně nějaký individuální cíl pro novou sezónu?
Individuální cíle si moc nedávám, ale chci pomáhat týmu co nejlepšími výkony. Pokud přibudou další nuly, budu samozřejmě rád.
V sobotu vás čeká tradiční derby s Hrádkem, které je vždy speciální. Co od utkání očekáváš?
Popravdě ani moc nevím co očekávat. Jen vím, že také mají ty nejvyšší ambice a když se řekne derby, tak to většinou bývá utkání plné soubojů.
Na závěr by mě zajímalo, co rád děláš ve volném čase, pokud se zrovna nevěnuješ fotbalu?
Každou volnou chvíli se snažím věnovat nějakému sportu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.