Marek Kutka: Důležité bude si udržet současnou pohodu a pokračovat stejně i v dalších zápasech

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 22. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal záložník TJ Sokol Mochtín, Marek Kutka. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Marku, předně gratuluji k vítězství! Jsi již třetím hráčem Mochtína v řadě, který ovládl hlasování. Čím si to vysvětluješ?
Děkuji moc. Tak je to určitě tím, že teď máme poměrně slušnou formu a hlavně se snažíme hlasovat pro sebe navzájem především kvůli pokutám. (směje se)
Pomalu to začíná vypadat, že s financemi na blížící se dokopnou nebudete mít nejmenší problém...
Zatím jsme na tom hodně slušně. Teď jsem to odnesl já i za kapitánskou pásku, tak doufám, že se přidají i ostatní.
V posledním zápase jste porazili Bolešiny 3:1. Jak zmíněný duel hodnotíš s odstupem času? Přece jenom trenérský tým nebyl z herního projevu příliš nadšen, 3 body jste ale získali.
Věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého. Bolešiny jsou nepříjemný soupeř a ani nám moc nevyhovovalo jejich menší hřiště. Náš výkon asi nebyl takový, jaký jsme chtěli, ale konečně jsme zvládli vyhrát venku, takže jsme spokojeni.
Nastupuješ ve středu zálohy. Byl na podzim/jaře nějaký tým či konkrétní hráč, proti němuž se ti hrálo obtížně?
Na podzim jsem vůbec nenaskočil, jelikož jsem doléčoval zranění. Co se týče jara, asi si nikoho vyloženě nevybavím, ale právě třeba poslední zápas byl těžký. Myslím, že nás ještě dost kvalitních týmů čeká.
Působil jsi vždy v Mochtíně, nebo jsi za svou dosavadní kariéru vyzkoušel i jiné angažmá? Pokud ano, jak na něj vzpomínáš?
V mužích jsem působil jen v Mochtíně. Úplné začátky jsem prožil v Nalžovských Horách, později jsem se přesunul do Klatov, kde jsem byl až do dorostu. Musím říct, že na všechny vzpomínám jen v tom nejlepším.
Na jaře vypadá mužstvo odlišně. Mně osobně přijde, že oproti první části sezony u vás teď vládne v kabině pohoda, což se samozřejmě podepisuje na hřišti. Máš stejný pocit?
Určitě. Měli jsme dost kvalitní přípravu a přijde mi, že celkově jsme se výrazně zvedli. Důležité bude si udržet současnou pohodu a pokračovat stejně i v dalších zápasech.
Druhá půlka sezony slibuje v boji o postup napínavou podívanou. Stejně na tom je i souboj o nejlepšího střelce soutěže. Myslíš, že tvůj spoluhráč Jarda Pretzelmayer má šanci ovládnout tuto disciplínu (nyní ztrácí na vedoucí tandem J. Boček–P. Javorský jedinou branku)?
Myslím si, že šanci určitě má, pokud samozřejmě nepřestane góly dávat. (směje se) My se budeme snažit mu to usnadnit tím, že mu je budeme dál připravovat jako doposud. Takže mu věřím.
V sobotu hostíte silné Horažďovice. První zápas jste na jejich půdě prohráli 0:5. Tvůj tip na odvetu?
Chceme jim to vrátit. Horažďovice sice mají mladý, běhavý a kvalitní tým, my jsme doma však velmi silní, i proto věřím, že o gól vyhrajeme.
Na závěr řekni čtenářům našeho webu něco málo o sobě. Co rád děláš ve volném čase, pokud se zrovna nevěnuješ fotbalu?
Nic speciálního. Spíš odpočívám u sledování fotbalových zápasů asi jako většina z nás. (směje se)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.