Jiří Čeleda: Musíme začít lépe přistupovat k zápasům, protože takový obrat jako proti Hrádku se nepovede každý týden

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 3. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal střední obránce TJ Sokol Mochtín, Jiří Čeleda. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě hráč kola! V sestavě kola se tentokrát objevili hned tři hráči Mochtína. Čekal jste, že spoluhráči budou hlasovat právě pro vás?
Děkuji moc, hlasování jsem nijak moc nesledoval. Až v úterý po tréninku mi kluci napsali, že jsem v sestavě kola. Tak trochu tuším, že domluva byla na tréninku jasná a vybrali si mě. Z toho kouká pořádně mastná sumička, kterou nasypu pokladníkovi do kasy. (směje se)
V minulém kole se vašemu týmu povedl neskutečný obrat proti Hrádku. Věřil jste za stavu 0-3, že utkání dovedete do vítězného konce?
Byla to dost studená sprcha, naštěstí se nám podařilo snížit do poločasu na 1:3. Na začátku druhého poločasu se zápas zlomil, my dali dva rychlé góly a mohli jsme přidat další, tím by bylo definitivně hotovo. Naštěstí jsme tam ještě jeden dotlačili. Pro oko diváka asi atraktivní fotbal, pro nás a trenéry na infarkt.
Čím si vůbec vysvětlujete ztrátu koncentrace a třígólové manko ve 24. minutě?
Už rozcvička stála za h***o, a to se přeneslo do zápasu. Navíc díky úzkému kádru nastupujeme pokaždé v jiné sestavě. Rozhodně přístup k zápasu, nasazení a plnění si povinností na hřišti musíme do příště zlepšit, protože takové obraty se nepovedou každý víkend.
Průběhu zápasu nepomohl ani velmi špatný terén, na kterém se nepříjemně zranili celkem tři hráči (všem přejeme brzké uzdravení). Jak je na tom váš spoluhráč Kuba Lysek?
Nemyslím si, že terén byl nějak špatný. Naopak mochtínské hřiště, troufnu si tvrdit, patří mezi jedno z nejlepších v okrese, možná i v kraji. Naše zápasy s Hrádkem bývaly vždy lehce vyhrocené, ale víkendový zápas byl z obou stran v klidu. O to víc mě mrzí tato zranění, která vznikla při souboji o míč. Oběma hráčům soupeře přeji rychlé uzdravení a ať se brzy vrátí na fotbalové trávníky. S Lysounem jsme mluvili ihned po návratu z nemocnice, kde mu nenašli žádné vážně zranění a pouze nakoplé koleno - simuloval. (směje se) Tak doufám, že bude o víkendu v pořádku.
Mochtín spadl z vyšší soutěže a nyní bude chtít rychle zpátky. V čem zatím spatřujete největší rozdíl mezi A. třídou a B. třídou?
Asi jezdíme menší dálky a chodí více diváků, protože při pohledu na tabulku je každý zápas téměř okresním derby. Ne, teď vážně. Hlavním rozdílem je rychlost a práce s míčem jednotlivých hráčů a jejich herní inteligence. To je asi zásadní rozdíl.
Zůstalo složení mužstva po minulé sezóně stejné nebo se udály v klubu nějaké hráčské či trenérské změny?
Defakto již 8 nebo 9 let hrajeme v dosti podobné sestavě, kde je stabilních 6 hráčů, kolem kterých se točí různé změny. Někdy je problém dát dohromady 11 lidí na zápas a někdy se nevejdeme ani do šatny - a to máme nové. (směje se)
Na chvíli zpět do minulosti. Vzpomenete si ještě na svoje fotbalové začátky?
To už je minulý tisíciletí. Začínal jsem v Mochtíně ve 4 letech s číslem 8, se kterým vlastně hraju i teď. Zdá se, že od té doby žádná změna.
Nyní nastupujete jako střední obránce. Hrál jste v kariéře i na jiné pozici?
Pokud to shrnu, tak už jsem hrál úplně všude. Dokonce jsem si střihl pozici trenéra a jednou dokonce i hlavního rozhodčího. (směje se)
V dalším kole vás čeká venkovní zápas na půdě Starého Plzence. Co od duelu očekáváte?
Ve Starém Plzenci jsem hrál naposledy v 18 letech a zlomil jsem si tam nohu, tak doufám, že tentokrát to dopadne lépe. (směje se) Soupeř je také exúčastníkem 1.A třídy. Rozhodně to nebude snadný zápas a doufáme, že z venku přivezeme konečně nějaké body.
Závěrem by mě zajímalo, co rád děláte ve volném čase, pokud zrovna nekopete do balónu?
Jelikož mě práce zavála do vzdálených Českých Budějovic a nestíhám tréninky v týdnu, snažím se sportovat, jak jen to jde. V létě je to v poslední době hlavně kolo, tenis a beach volejbal, v zimním období se snažím hrát florbal, squash nebo badminton. Ale zároveň si i rád sednu s klukama po zápase nebo tréninku a dáme si pár drinků u kulečníku nebo u FIFY.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.