Jan Melka: S bráchou toho máme hodně společného. Snad jen přítelkyni nemáme stejnou

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 11. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Jan Melka ze Slavoje Mýto, když se jeho fanoušci postarali o největší zisk hlasů této sezóny v celém Plzeňském kraji. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak bys zhodnotil poslední zápas a jak to bylo s gólem, který rozhodčí připsal jako vlastní branku hostujícího hráče?
Tak konečně se nám podařilo vyhrát, byla to víceméně naše povinnost a souboj o všechno. Akorát mě mrzí, že to neskončilo větším rozdílem, protože bychom si to zasloužili. Neproměňovali jsme situace, které by lépe vyřešil i dorost, jako například penalta do nebe. Na soupeři bylo vidět, že v 10 nestíhal a cítil jsem, že chtějí zápas už jen dohrát. Více se hádali s rozhodčím než hráli fotbal. Co se týče gólu, tak to byla dost úsměvná situace, protože mi bylo řečeno od spoluhráče, že stačí trefit branku a padne to tam. Navíc jsem věděl, že brankář seděl celých 40 minut na střídačce, pak hned musel naskočit do rozjetého zápasu a hned čelil přímému kopu prakticky z vápna. Hned jak jsem vystřelil a slyšel jsem zvuk horní tyčky, tak jsem se otočil a byl připravený běžet zpět a bránit protiútok soupeře, protože většina týmu se hádala a řvala “gól”, ale pak se stalo něco co jsem snad nikdy nezažil a místo návratu a bránění to protihráči vyřešili za nás když se dost vtipně srazili a dorazili si míč do brány. Všichni říkali, že to byl gól hned, ale já sám jsem situaci moc dobře neviděl.
Slyšel jsem, že po utkání nebo tréninku nezůstáváš s týmem ani na jedno a jedeš s bráchou hned domů. Není ti to vyčítáno?
Vyčítání jen občas, ale je to spíše ze srandy. Navíc na všechny zápasy se mnou jezdí přítelkyně a táta, kteří nechtějí trávit svůj čas v hospodě. A ještě ke všemu jsem abstinent a do hospody si přeci nepůjdu dát limonádu.
S bráchou jste dvojčata a fotbalově jste byli všude spolu. Byly a jsou situace, kdy se nesnesete?
S bráchou jsme se snad na hřišti nikdy nepohádali. Já jsem byl dřív brankář a on dával góly v útoku. Až od dorostu jsem se odhodlal vylézt z brány a docela to zatím funguje. My s bráchou se na sebe občas po obdrženém gólu podíváme a kývneme rameny ve stylu “nešlo nic dělat”, ale nikdy si nic nevyčítáme. Spíše se ve většině shodneme a rozumíme si jak na hřišti, tak mimo něj. Jediný, kdy na sebe štěkneme, je při cestě na trénink a z tréninku, protože jezdíme spolu a ani jeden z nás nechce mít bordel v autě. (smích)
V čem jste stejní a v čem jiní?
Myslím si, že kdyby nás někdo viděl a nevěděl, že jsme bráchové, tak by to ani neřekl. Ale společného máme oba dost. Oba jsme studenti, oba máme rádi fotbal a nějak máme i stejné koníčky, dokonce i názory máme dost podobné. Snad jen přítelkyni nemáme stejnou.
Jak bys popsal svého trenéra?
Milan je pohodář a já osobně pod ním hraju už od dorostu. Nejvíc se mi na něm líbí lidský přístup. Občas sice nechápeme jeho názory, ale nějak se vždycky domluvíme a chceme dosáhnout stejného cíle.
Máš nějakou tradici/zvyk před zápasem?
Můj klasický a nejoblíbenější rituál je hádání výsledku, ale musím se přiznat, že jsem toho zatím moc dobře neodhadl. V některých zápasech jsem nám věřil víc. Jinak se snažím najíst, ale nepřejíst. Nic zvláštního nemám.
Rád tipuješ jo? Mám pro tebe tedy jednu výzvu... Natipuješ nám následující 12. kolo v Expert tipu?
Samozřejmě, že si tipnu. Kdo chce mít 100%, tak to natipuje podle následujícího návodu: Luby-Žihle(0), Hrádek-Petřín B(2), Žákava-Sušice(1), Kaznějov-Bělá(1), Košutka-Křimice(1), Rokycany B-Kralovice(2), Svéradice-Mochtín(0).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.