J. Plaček 76.
P. Čihař 88. (p.)
M. Miksa 93.
3:1
(0:1)
19. E. Pšenička (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.05.2024 17:00

23.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Kněževes urvala v závěru vítězství nad béčkem Zavidova


Branky


76. J. Plaček , 88. P. Čihař (p.) , 93. M. Miksa - 19. E. Pšenička (p.)
16

Velmi dobře rozjetý zápas měli fotbalisté rezervního týmu Zavidova, ale v poslední dvacetiminutovce nejen že přišli o vedení, ale rovnou o všechny body. Po brance Emila Pšeničky drželi hosté těsné vedení, ale domácí i díky několika kontroverzním rozhodnutím ze strany sudích dotáhli zápas do vítězného konce.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Tmavě žlutá pro Šefaru

Od začátku zápasu bylo vidět, že domácí nejsou v ideálním rozpoložení, čehož chtěla zavidovská rezerva od úvodního hvizdu využít. Ve 13. minutě byl blízko vedoucí brance Matějka. Ten využil domácí ztráty ve středu hřiště, píchl si míč kolem Šefary a řítil se sám na branku. Stoper Kněževsi ale zatáhl za ruční brzdu a poslal zavidovského hráče k zemi. Světe div se, pouze žlutá!

 

V 19. minutě byl Zavidov ještě blíže vedoucímu gólu. Šíma vysunul kolmicí do úniku Křivohlavého, ten si obhodil brankáře M. Vršeckého a když se chystal zakončovat do odkryté branky, tak s nedovoleným zákrokem přispěchal navrátivší se Kejla. Penaltu na sebe vzal kapitán Pšenička a nemýlil se - 0:1. Béčko Zavidova drželo vedení, diktovalo tempo hry a vytvářelo si i další šance, ale skóre se do konce poločasu nezměnilo. A to i díky domácím, kteří se do šancí dostávali pouze sporadicky.

Sporné momenty a rozhodnutí

Druhý poločas začal tak, jak ten první skočnil. Zavidov místo ofenzivnějšího pojetí hry držel těsný náskok, se kterým jako kdyby byl spokojený. Místo druhé uklidňující branky, která by dost možná položila Kněževes na lopatky, dostávali domácí s přibývajícím časem stále větší naději na vyrovnání. Rezervní celek si dokázal znovu vytvořit nadějné šance, ale vsítit další a rozhodující gól nebylo v jeho silách.

 

A tak přišel trest! První v 76. minutě, ve které dostal čerstvý Žemlička st. míč do pravé strany a vyslal do šestnáctky střílený centr, na který zavidovský brankář nedosáhl. Míč proletěl až na zadní tyč k volnému Plačkovi, který uklízel do prázdné - 1:1. Zavidov si koledoval a dovolil soupeři z ojedinělé šance vyrovnat. Domácí vyrovnání nakoplo a bylo jen otázkou, jak tento zápas nakonec skončí.

 

Běžely poslední minuty, ve kterých se odehrálo vše podstatné. V 88. minutě zaplesalo srdce kněževeských fans, když přihlíželi nájezdu svého borce na zavidovskou branku. Zuda ale zatáhl za záchrannou brzdu a uviděl druhou žlutou. Vyloučení hostující celek nepřekvapilo, ale to, že sudí ukázal na značku pokutového kopu namísto přímého kopu, to už zavidovské hráče slušně řečeno překvapilo! Penaltu vzal na sebe P. Čihař a poslal brankáře na druhou stranu - 2:1.

 

Místo aby hosté kontrolovali své vedení, nakonec se hnali alespoň za vyrovnáním. To ale nepřišlo, navíc v nastavení přišel další direkt a především další sporný moment. Žemlička st. dostal míč za obranu a jeho postavení bylo minimálně hodně sporné. Praporek pomezního sudí zůstal možná i pod strachem domácích příznivců v zádech dole a akce pokračovala. Centr Žemličky na zadní tyč našel cíl, míč se dostal po přiťuknutí k Miksovi a ten přesným zakončením k tyči rozhodl o definitivním vítězství Kněževsi - 3:1. Pro Zavidov hořký konec, naopak domácí urvali šťastné tři body.

 

Galerie od Štefana Ferencze.

 



Ohlasy k zápasu


FK Kněževes
Rostislav Hertl, hrající trenér: Hodnocení našich jarních zápasů je jako přes kopírák. Nechci si každý týden zoufat do hodnocení nad velikou marodkou. Vím, že situace v jiných týmech je podobná. Já můžu jenom poděkovat klukům, kteří i s velkou měrou sebezapření nastoupili, aby nás bylo dost. Fotbal z naší strany je pro diváka asi utrpením, ale i přesto nám na domácí zápasy chodí dost diváků, kterým chci touto cestou poděkovat. Jinak ubojované vítězství.

FC 05 Zavidov B
Aleš Kraus, brankář: Tento zápas se mi hodnotí horko těžko. Ke vší účtě k soupeři, tak se slabším týmem jsme letos nehráli. Vedeme 1:0 a místo toho, abychom přidali další branky, tak absolutně přestaneme hrát a bráníme jednobrankový náskok. I když Kněževes neměla do 70. minuty takřka žádnou šanci, tak to bylo z naší strany jen čekání na srovnání. Zápas jsme ve svých hlavách nezvládli. Zavěrem bych chtěl dodat, že před čtrnácti dny apelovala komise rozhodčích na hráče a všechny funkcionáře týmů, aby se vyhnuli hodnocení rozhodčích. Výkon, který všem znechutil sobotní slunečné odpoledne hodnotit nebudu. Chtěl bych jen také apelovat, aby komise zkoukla celý záznam ze zápasu a sepsala objektivní zhodnocení výkonu rozhodčích. Ale jak jsem psal výše, měli jsme domácím nasázet pět gólů a nemuseli jsme řešit věci okolo.



Sestavy


FK Kněževes
M. Vršecký [-] - D. Mašík [-] (90. M. Barna [-] ) , M. Miksa [-] , J. Vrábík [-] , T. Kejla [-] , L. Malafa [-] , J. Plaček [-] , J. Vršecký [-] (10. J. Žemlička [-] ) , R. Čihař [-] , M. Šefara [-] , P. Čihař [-]

FC 05 Zavidov B
A. Kraus [-] - P. Šíma [-] , E. Pšenička [-] , M. Horvát [-] , D. Matějka [-] , J. Koc [-] (81. M. Těšínský [-] ) , Q. Tran [-] , T. Diepold [-] , J. Křivohlavý [-] , J. Hvězda [-] (22. M. Zuda [-] ) , P. Pešek [-]

ŽK: 13. M. Šefara , 63. T. Kejla , 74. J. Žemlička - 85. M. Zuda , 90. J. Křivohlavý . ČK: 88. M. Zuda .
Hráči zápasu: J. Žemlička , P. Čihař - P. Šíma .
Počet diváků: 83. Rozhodčí: Dohnal Lukáš - KNAP Dominik, CHUDOBA Matěj.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu - TJ Baník Lubná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Quang Vu Tran
Tip experta: výhra hostů

Jasná dvojka, jedeme urvat body.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích