R. Pokorný 90. (p.)
1:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.05.2024 17:00

23.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Veterán Sklenář držel hředelské naděje, rozhodla až Pokorného penalta v poslední minutě


Branky


90. R. Pokorný (p.)
16

Velmi zajímavý zápas byl k vidění v Lužné, kam zavítalo hředelské béčko. Svatyni hostí hájil velezkušený Jan Sklenář, který nedavno opustil trenérskou židli hředelského áčka a proti Spartě se blýskl několika skvělými zákroky! Ani velmi dobrý výkon tohoto ostříleného gólmana neodvrátil pokutový kop v poslední minutě, který proměnil kanonýr Radek Pokorný a rozhodl tak o dalším luženském vítězství.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Lužná nenašla cestu

Zápas začal pološancemi na obou stranách. Sklenář nadvakrát zlikvidoval zakončení domácích, na druhé straně Kopřiva pouze přihlížel velmi zajímavé střele Zilchera zpoza vápna. I přes větší aktivitu Lužné měli blíže k první brance hosté. Po necelé půl hodině hry vyplaval po standardní situaci míč před Zilcherem, ale z těsné blízkosti ho přes Kopřivu do branky protlačit nedokázal. Na úvodní branku se po půl hodině hry stále čekalo.

 

A znovu k ní měly blízko oba týmy! Po povedené kombinační akci musel vytasit důležitý zákrok Sklenář a přízemní střelu uvnitř šestnáctky vyrazil do bezpečí. Na druhé straně chybělo pár centrimetrů Sajnerovi, aby uklidil dobře načasovaný centr ze strany. Bylo jen otázkou, kdo ukončí čekání na první gól. V závěru poločasu k tomu byl velmi blízko kanonýr Pokorný, ale tváří v tvář si vylámal zuby na skvělém Sklenářovi! Do kabin se tak šlo bez branek.

Pokutový kop v poslední minutě

Druhý poločas se hrál víceméně na jednu branku. Lužná ale stále nedokázala najít recept na dobře fungující obranu hředelské rezervy pod vedením stopera Houdka. Až po jeho odchodu v 66. minutě se zadní vrátka hostí mírně pootevřela a Sparta svůj tlak zvyšovala. Stále ale platilo bezbrankové skóre, které brali především hosté.

 

Čas plynul a Hředle se podívaly na útočnou polovinu pouze sporadicky. Ze hry do domácím nešlo, ale úspěch nepřicházel ani po standardkách. Přímý kop těsně za vápnem poslal nad J. Staněk, po několika centrech od rohového praporku končilo luženské snažení závarem nebo nepřesnou koncovkou. Zpoza vápna to zkoušel po povedené kombinaci čerstvý Benda, ale proti byl s výborným zákrokem Sklenář.

 

Hředelský brankář spolu se všemi nejen obránci byl ve velké permanenci a luženské nebezpečí číhalo takřka z každé akce. Hředelské béčko se ale drželo, síly docházely a hostujícímu celku vůbec nepomohla série rohových kopů v posledních minutách. I to ale defenziva hředelského FK ustála a už se zdálo, že je čas na závěrečný hvizd, který by hosty doslova a do písmene vysvobodil.

 

Hvizd přišel, ale ne závěrečný. Z hředelského hlediska se jednalo o smrtící hvizd, kterým mladý sudí Kučera rozezněl v 90. minutě luženskou arénu a po nedovoleném zákroku hostujícího hráče ukázal na penaltový puntík. Tíhu okamžiku na sebe vzal jako správný kapitán a vůdce Radek Pokorný a souboj velezkušených fotbalových harcovníků proti Janu Sklenářovi zvládl - 1:0. Závěrečné protesty pak přinesly kapitánu Sajnerovi druhou žlutou, což ale na utkání nic nezměnilo. Lužná tak přidala další, i když velmi vydřené vítězství, a nadále stoupá tabulkou!



Ohlasy k zápasu


TJ Sparta Lužná
Adam Špička, předseda klubu: I když je postavení v tabulce takové jaké je, věděli jsme, že nás nečeká nic snadného. A to se také potvrdilo. Byli jsme sice stále na míči a vytvořili jsme si spousty šancí, ale nedařilo se nám dostat do dobře organizované obrany a výborně chytajícího brankáře. Vyplatilo se nám ale hrát do poslední minuty a nakonec se na nás přiklonilo štěstí v podobě penalty, kterou náš kanonýr s přehledem proměnil. Prodloužili jsme na jaře sérii neporazitelnosti a v týmu je vidět pohoda. Teď nás čeká dvojzápas s Janovem. Určitě chceme postoupit v poháru do finále a přeskočit Janov v tabulce.

FK Hředle B
Jan Sklenář, brankář: Od začátku se hrál fotbal v režii Lužné, nám ale fungovala dobře hra dozadu a Lužná tak měla problémy se dostat do nějakého kloudného zakončení. Naopak my jsme tam měli dvě, tři velmi nadějné příležitosti, kdy scházel krok k vedoucí brance. Druhý poločas nebyli v úvodu domácí tak dominantní. Spíše se z obou stran nakopávalo a bylo hodně soubojů. Po vystřídání Pavla Houdka domácí přeci jen utáhli šrouby a zle nás mačkali. Pomohla k tomu i série rohových kopů. Když už to vypadalo na remízu, odpískal rozhodčí penaltu. Můžeme o ní diskutovat, můžeme s ní nesouhlasit, ale nic nevrátíme. Já měl trochu jiný pohled na ten zákrok, ale to je nepodstatné. Pokorný ji zkušeně uklidil, a tak nemáme za devadesátiminutové zodpovědné bránění nic.



Sestavy


TJ Sparta Lužná
P. Kopřiva [-] - L. Havlíček [-] , J. Vejvoda [-] (46. P. Benda [-] ) , R. Pokorný [-] , R. Grill [-] , J. Stehlík [-] , J. Staněk [-] , F. Hornof [-] , M. Pokorný [-] (65. M. Pavlíček [-] ) , P. Mezei [-] , J. Špička [-]

FK Hředle B
J. Sklenář [-] - M. Dolejš [-] , P. Sajner [-] , J. Smutný [-] , D. Zilcher [-] , B. Amauwah [-] , M. Vodrážka [-] , J. Hornof [-] , P. Houdek [-] (66. L. Andrle [-] ) , M. Somol [-] , D. Kroupa [-]

ŽK: 68. L. Havlíček - 55. M. Somol , 62. B. Amauwah , 78. D. Zilcher , 82. P. Sajner . ČK: 90. P. Sajner .
Hráči zápasu: J. Stehlík - P. Houdek , J. Sklenář .
Počet diváků: 170. Rozhodčí: KUČERA Vojtěch - BIČÍK Pavel (N), HRBEK Pavel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu - TJ Baník Lubná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Quang Vu Tran
Tip experta: výhra domácích

Lužná krásně odstartovala jarní část a věřím, že bude nadále neporažena.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích