FK Libodřice: S Hrstkou nám odešla polovina gólů

0

Uprostřed startovního pole zakončily loňskou sezónu Libodřice, které jsou "nejdéle sloužícím" týmem okresního přeboru. Letos zahájí sedmý ročník v okrese bez přerušení. Po předchozích dlouhých letech v krajských soutěžích je libodřické mužstvo stálicí v okrese. O přípravě na letošní ročník jsem si povídal s trenérem týmu, Lukášem Lancem.

Lukáši, jak se ty a tým těšíte na další ročník?

 

No, samozřejmě se těšíme, ale zároveň očekáváme, že to letos bude o hodně náročnější...

 

S tím se asi dá souhlasit. A jak se tedy chystáte?

 

Je to bída... Málo trénujeme, chodí málo lidí, odehráli jsme pouze jediný přátelák. Nejprve nám zrušil zápas Malín. Minulý víkend jsme hráli ve Štítarech. Vyhráli jsme 8:2, ale moc nás neprověřili. Čekal jsem, že budou lepší. Přišli jim tam Kmochové z Polep, mohl to být kvalitní zápas. Ve čtvrtek jsme měli odehrát utkání proti Tuchorazi. Všechno jsme připravili a zařídili a v poledne mi zavolali, že bohužel nepřijedou.

 

Změnil se nějak kádr týmu?

 

Důležitou změnou je odchod Marka Hrstky do Plaňan. Bohužel jsme k němu nemohli přistupovat jinak než k ostatním hráčům, tak se rozhodl takto. Pro nás je to samozřejmě ztráta poloviny gólů, ale věřím, že je dokážeme nahradit. Už několik zápasů jara jsme odehráli bez Marka a šlo to.

 

Jiné odchody nemáme. Vrátili se nám zpět tři dorostenci z Křečhoře, z nichž minimálně mladý Pánek může hned do áčka. I zbylí se jeví dobře, určitě příležitost dostanou. Ještě věřím, že se dohodneme s Pěkným, který už u nás hrál. Je to tvořivý střední záložník a bude velkou podporou.

 

Koho jste si pozvali na generálku a co očekáváš od prvního zápasu, potažmo od celého ročníku?

 

V poslední přípravě nás čeká Volárna a první kolo v Pečkách. Toho se docela bojím...

 

Obecně máme zkraje těžký los a reálně můžeme první body očekávat možná tak v šestém kole. Prvořadým cílem bude samozřejmě záchrana a očekávám to hodně těžké. Navíc Sova změnil práci a na některé zápasy bude chybět. No, přiznám se... pro jistotu jsem trénoval s hráči, kdyby byla někdy nouze nejvyšší a musel jsem i já na plac. Nezbývá nám, než to urvat naší tradiční bojovností.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou