Kouřim se pod novým trenérem chce zbavit nálepky nejtrestanějšího týmu soutěže

0

Už v zimní přestávce loňské sezóny avizovali tehdejší kouřimští trenéři Richter a Snížek možnost ukončení své činnosti s tím, že by rádi nechali dodat pro tým nový impuls v podobě nové trenérské dvojice. Nakonec k tomu došlo až po skončení ročníku a do nové sezóny povede mužstvo Kouřimi duo Miroslav Hrdlička a Jan Břečka. O jejich plánech do soutěže jsou následující řádky.

Kouřimi loňská sezóna příliš nevyšla. Byly výsledky příčinou změny trenérského tandemu?

 

Vláďa Richter i Martin Snížek převzali tým v nezáviděníhodné situaci a jako trenéři a místní patrioti odvedli velký kus práce v restartu A-týmu. Vedení proto o jejich odvolání ani na moment neuvažovalo. Sami už o zimní přestávce přišli s tím, že skončí, ale nakonec po vzájemné dohodě nám ještě s jarní částí vypomohli a my tak měli více času sehnat za ně náhradu. Nejen za to jim patří velké poděkování. Jsem rád, že Martin, který je v kabině velkou autoritou, bude pokračovat dál jako hráč. Vláďa si dal do zimy pauzu, ale potom doufám, že se zapojí do trénování mládeže, kde vždy patřil k oblíbeným trenérům.

 

 

Novým trenérem se stal Miroslav Hrdlička. Rozhodčí a člen výkonného výboru OFS Praha – západ. Pan Hrdlička u nás před deseti lety zanechal nesmazatelnou stopu svou prací u dorostu. Vzhledem k tomu, že jsem v té době byl jeho svěřencem, stejně jako dalších pět hráčů z kádru A-týmu, on byl první, koho jsem s nabídkou oslovil. A po pár schůzkách jsme se dohodli na spolupráci.

 

Jak znáte kvalitu týmů přeboru a jak obecně vidíte kvalitu kolínského přeboru pro tuto sezónu?

 

 

Jestliže se před začátkem každého ročníku říká, že „ten okres bude tentokrát hodně těžkej a vyrovnanej“, tak o tom letošním to platí dvojnásob. Okres navíc oživí hned šest nových týmů, které nejsou tak úplně čitelné. Viděl jsem v přípravě několik našich soupeřů, ale teprve až mistráky ukáží, jak na tom jednotlivé celky opravdu jsou. Některé týmy mohutně posilují, ale z vlastní zkušenosti vím, že drahý individualista sám tým nikdy neudělá.

 

Jaké změny nastaly v klubu během tohoto léta? 

 

V kouřimském dresu už na podzim nenastoupí Královský a Pazderec. Jako novou akvizici jsme již představili Milana Tománka, který k nám přišel z Poděbrad. Z dorostu vyšel Tomáš Dufek, ve kterém vidíme ofenzivní sílu a z B-týmu nás posílil Milan Hovorka. Změna nastala na pozici trenéra, ale o tom už byla řeč. Samotné vedení klubu zůstává ve stejném složení jako v předchozích letech.

 

Jak jste spokojeni s průběhem přípravy, s jakými výsledky jste odehráli přípravné zápasy?

 

 

Přípravu jsme zahájili v pátek 21. 7. a od té doby se připravujeme dvakrát týdně. Musím říct, že s přístupem hráčů jsem opravdu spokojen a to mi vydrželo i po třech přátelských zápasech, které jsme během léta absolvovali. Úvodní zápas jsme hráli v Uhlířských Janovicích, kde jsme sice prohráli 1:5, ale výkon týmu byl velkým příslibem do další práce. Poté jsme porazili 8:1 Odřepsy, ale soupeř nebyl kompletní. Vydařená byla i generálka na půdě Stříbrné Skalice, kde jsme zvítězili 3:0.

 

Na jaké základní ose chcete stavět a kdo by měl patřit k oporám? 

 

Možná je nám trochu podsouváno, že jsme před letošní sezónou oslabili, ale já to vidím právě naopak. V kabině i mimo ni se dala konečně dohromady parta, ve které panuje dobrá nálada a to se nám, doufám, podaří přenést i do mistrovských zápasů. Oporou bude každý hráč, který bude mít fotbal jako prioritu a týmového ducha jako motto.

 

Jaký máte pro letošní ročník cíl a jakým stylem fotbalu se chcete prezentovat?

 

Určitě bychom rádi potěšili naše fanoušky a za jejich početné návštěvy na domácích zápasech se jim odvděčili pohledným fotbalem. Chceme předvádět takové výkony, aby i nároční kouřimští diváci odcházeli ze hřiště spokojeni. A stejně tak i všichni, kteří se v Kouřimi kolem fotbalu pohybují. Rádi bychom se prezentovali i herní disciplínou a zbavili se tak titulu nejtrestanějšího celku minulé sezóny.

 

Váš tip na výsledek prvního zápasu, kdy jedete na hřiště loni nebezpečných Žiželic?

 

Do sezóny samozřejmě chceme vstoupit úspěšně a do Žiželic se nechystáme jen na dlouhý výlet přes celý okres. Když navážeme na výkony z přípravy, tak věřím, že se s prázdnou nevrátíme.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou