TJ BANÍK LUBNÁ: V týmu panuje maximální spokojenost

0

Jedenáct zápasů = jedenáct vítězství. Suverénní jízdy Baníku si nešlo nepovšimnout. Na podzim nepoznali Lubenští přemožitele. Podaří se některým týmům obrat vedoucí celek soutěže o body alespoň na jaře?

Jak probíhala zimní příprava rozjetého Baníku?

 

"Zimní přípravu jsme začali díky teplému počasí již koncem ledna. Absolvovali jsme několik výběhů do přírody kolem Lubné a jinak jsme využívali lubenskou i rakovnickou halu. Trénovali jsme dvakrát týdně, nicméně účast nebyla úplně ideální kvůli práci a škole, případně nemocem. Faktem je, že část kluků si chodí do haly zahrát fotbal i mimo tréninky a řekl bych, že většina se věnuje kromě fotbalu i dalším sportům jako basket, florbal, hokej, stolní tenis, takže v týmu není prakticky nikdo, kdo by zimu proseděl a myslím, že i přes nižší intenzitu tréninků než během minulé zimní přípravy nebudeme mít s fyzičkou větší problémy," prozradil k všestranně sportovnímu týmu Leoš Klik.

 

Odehráli jste nějaké přátelské zápasy?

 

"Potykat si s míčem na venkovním povrchu bude jiná kapitola, to je vždy po přechodu z haly největší problém," nastiňuje Leoš Klik. Problém to bude třeba pro Adama Trejbala, novopečeného otce, který okouzluje publikum ve stochovské hale. První přátelský zápas sehrála Lubná v Žihli proti Senomatům, které zde měly soustředění. Rozdíl jedné soutěže Senomaty nevyužily a s Baníkem padly 2:4. Další přípravný zápas byl sehrán 10. března se Hředlemi, které nejsou v ideálním rozpoložení, ale na těsnou výhru 2:1 to stačilo.

 

Proběhly nějaké změny v kádru současně vedoucího celku III. třídy?

 

"Baník po sezóně bohužel opustil Zbyšek Bok, který podle mých informací míří nejspíše do vyšších soutěží v okolí hlavního města. Přejeme mu hodně zdaru. Změny v kádru během zimní přestávky byly minimální. Žádné posily jsme zatím nepřivítali, ale neznamená to, že se o žádných nejedná, minimálně jedna přestupová smlouva je na spadnutí," sdělila k posilám defenzivní stálice Baníku.

 

Podzimní sezóna asi nemohla dopadnou lépe, že?

 

"Podzimní část soutěže se nám povedla nad očekávání výborně. Před sezónou jsme přivedli do klubu několik nových posil a jako v minulých sezónách pod vedením Zdeňka Vopata jsme si dali za cíl postoupit o soutěž výš. V loňském ročníku nám postup utekl prakticky o bod. Po prvních dvou zápasech, kdy jsme zvítězili v Roztokách 2:6 a doma s Šanovem 4:2, jsme si v kabině v legraci řekli, že za 33 bodů budeme za podzim spokojeni. Myslím, že málokdo tomu v tu chvíli věřil. Nyní jsme první s plným počtem bodů a jarní část bude o to těžší, že každý tým bude chtít být ten, který Baník obere o body. Pokud ale budeme hrát se stejným nasazením jako na podzim, nemyslím, že bychom se měli bát zklamání. Naším cílem je, tak jak jsme si stanovili na začátku sezóny, vyhrát i jarní část a postoupit do nejvyšší okresní soutěže, kam podle mě Baník Lubná patří," neskrývá ambice povětšinu kapitán lubenského Baníku.

 

Na jaro má Baník určitě jasný cíl – předvádět co nejkvalitnější fotbal, maximálně bodovat a uhájit první příčku. Velkou nepříjemností je ale zranění Dominika Varyše, který bude mimo stoprocentně do konce sezony. Jak velkou nepříjemností bude jeho zranění se ukáže již 2. dubna ve 13:30 v Šanově.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou