Podzimní část OP Kolín sezóny 2021/22

0

Máme dohráno. Až do jara bude na hřištích klid, ale u pivečka se dá o fotbale diskutovat pořád. Tak vám nabízíme pár statistických dat.

Odehráno bylo celkem 89 zápasů z 91 plánovaných. Kvůli karanténě byly dva zápasy Plaňan odložené (soupeři J. Lhota a Zásmuky). Resp.  na hřišti bylo odehráno ještě o jeden zápas méně, protože utkání J. Lhota vs. Ratboř bylo kontumované ve prospěch domácího týmu. Ratboř žádala soupeře o odložení kvůli nemocnému kádru, ale ze strany Jestřábky jim nebylo vyhověno. Zda se dalo něco udělat jinak a zápas odehrát, to vědí jen oba zúčastněné týmy.

 

V podzimní části padlo celkem 428 gólů, což je 4,86 gólu na zápas. Nejvíce branek nasázela Kouřim (44) a překvapivě až desáté Nučice (42). Ale z jejich týmů jsou také nejlepší kanonýři Martin Snížek (15) a Filip Kubalík (14). Přes čtyřicet branek také dosáhly Libodřice a Plaňany (navíc mají o dva zápasy odehráno méně). Naopak nejhorší mušku mají poslední dva celky Tuklaty (15) a Ovčáry (14), kde se o osm gólů postaral Vít Chadraba.

 

Co se týká nejpevnějších obran, tak tam jednoznačně kralují první dva týmy Jestřabí Lhota (10) a Velim (9). Méně než dvacet gólů inkasovaly už jen Zásmuky (15). Logicky nejčastěji lovil míč ze sítě gólman Ovčár (80, což je více než šest za zápas). Průměrně víc jak tři inkasované góly (v součtu 40 a víc) mají další tři mužstva (Tuklaty, Bečváry a Č. Pečky).

 

Padlo také deset vlastních gólů, z nichž hned tři padají na vrub Velimi, když dva si dali v jednom zápase. Největším "nešťastníkem" je Marek Kosina se dvěma vlastenci.

 

155 hráčů vidělo celkem 305 žlutých karet. Největším sběratelem se stal Vít Chadraba (OVČ) s jedenácti kousky, následován Pavlem Batelkou (LIB) a Davidem Zákouckým (ČPE) s osmi žlutými. Pavel Batelka je zároveň zlým mužem okresu, protože k osmi žlutým přidal i dvě červené. Červených karet padlo celkem 25 a dvakrát ji viděli také Jan Špinka (KRA) a Matěj Bílý (ČPE).

 

Do všech třinácti zápasů naskočilo celkem 17 hráčů. Největší porci minut má na kontě Václav Dittrich (LIB, 1199), následuje Matěj Chromý (NUČ, 1188) a Josef Čáslava (BEČ, 1184). Alespoň několik minut odehrálo také dvanáct hráčů starších padesáti let. Z nich nejstarší Bohuslav Machurka (OVČ, roč. 1960) odehrál v osmi zápasech 682 minut!! Josef Kuba (BEČ, roč. 1968) strávil na hřišti v osmi zápasech 707 minut a Radek Zelenka (ŠTI, roč. 1970) odehrál 270 minut ve třech utkáních. Zvláštní kapitolou pak jsou gólmani, kteří zrají věkem. Ivan Linhart (ČPE) a Jiří Černý (ŠTI), oba ročník 1964 odchytali 10 (resp.9) utkání. Další kmet Václav Arnold st. (PLA) zaskočil za syna v jednom zápase. 

 

Celkem 14 zápasů skončilo remízou a tedy následovaly pokutové kopy. Ne každému mužstvu ale prospěly. Nejčastěji remizovaly týmy Velimi a Ratboře - čtyřikrát. Ale ani jeden celek z toho nemohl mít radost, protože Velim v penaltách neuspěla ani jednou a Ratboř pouze jednou. Stoprocentní v penaltách byly Bečváry a Jestřábka, kteří ze dvou pokusů brali dvakrát druhý bod. Jako úspěšné můžeme hodnotit i Kouřim, Plaňany a Zásmuky - ti uspěli dvakrát ze tří. Ani jeden zápas neskončil remízou pro Nučice a Ovčáry.

 

Tolik pár čísel a těšit se můžete na rozbory jednotlivých týmů.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou