EXPERT TIP - 2.kolo Plzeňský | 1.A třída , 2018-2019

Datum kola: 19.8.2018

0

První A třída v plzeňském kraji za sebou má premiérové kolo prvního ročníku, které nabídlo spoustu zajímavých duelů a na dveře už klepe hrací kolo číslo dvě. To natipoval zástupce Staňkova, sekretář a člen místního výboru Jiří Výrut. Zajímavé budou například duely mezi Horažďovicemi a Holýšovem, který se po roce bude snažit vrátit zpět do nejvyšší krajské soutěže či souboj nováčků soutěže Staňkova a Kaznějova.




Jiří Výrut

S fotbalem začal na vesnici a jeho mateřským klubem byl Sokol Poděvousy. Poté se přestěhoval do Staňkova, kde si postavil rodinný dům a začal se zde věnovat i fotbalu. Letos oslavil úctyhodných 78 let a u staňkovského fotbalového klubu působí přes 40 roků. Pomáhal zde s trénováním mládeže, nyní je sekretář a shání sponzory a finance do rozpočtu. ,,Ve Staňkově je dobrá parta, proto zde působím i ve svém pokročilém věku, fotbal miluji, a tak jsem s ním spojil celý svůj život," dodává Výrut.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
Tip experta: 0 61 - 33 - 6 %
Komentář experta:

Košutku jsem teď viděl, jelikož jsme s ní hráli se Staňkovem v prvním kole a padli jsme až na penalty. Tady může být klidně remíza. Je to souboj dvou plzeňských čtvrtí. Slyšel jsem, že Košutka by chtěla hrát vysoko, ale bohužel jí na to chybí kvalita i dobré hřiště. Sokol tam má šikovného hráče Stoilova, to je dobrý střelec, vím, že nějaké ty branky dává. Vidím to klidně na plichtu 2:2.

Tip experta: 1 66 - 6 - 28 %
Komentář experta:

Žichovice jsou dle mého lepším mužstvem, i když Kralovice v prvním kole překvapili, když udolali Žihli, která hrála minulý rok krajský přebor. Žichovice ale mají v kádru šikovného záložníka/útočníka Butnara. Zde tipuji vyrovnané utkání s mírnou převahou domácích. Dávám přesný výsledek 2:1.

Tip experta: 1 61 - 28 - 11 %
Komentář experta:

Meclov si pamatuji, jelikož s námi hrávali I. B třídu. Vím, že tam mají většinou cizí hráče, nikoliv z vesnice. Je tam asi pět fotbalistů, kteří hrávali za nějaké pražské kluby, někoho z Pelhřimova, z Karlových Varů a tak dále. Domácí mají dobrého trenéra Jiřího Vogeltanze, takže si myslím, že Rokycanské zdolají například 3:2. Hostující áčko navíc hraje ve stejný den v Bolevci, takže by B-tým nemělo posílit moc hráčů.

Tip experta: 1 83 - 17 - 0 %
Komentář experta:

Žihle spadla z krajského přeboru, zato Mochtín hraje A třídu delší dobu. Myslím si ale, že domácí uspějou, protože jsou zvyklí na tuto soutěž, mají tu návyky. Ze Žihlí jsme hráli před třemi roky ve Staňkově, ještě než jsme spadli z A třídy. Vím jen takovou zajímavost, a to, že své domácí zápasy hrají na umělé trávě. Bude to vyrovnaný duel, pamatuju si, že Žihle hrávala tvrdý fotbal. Výsledek zkusím také 2:1.

Tip experta: 1 61 - 11 - 28 %
Komentář experta:

Tyhle dvě mužstva úplně neznám, ale podle mého názoru vyhrajou domácí. Sušice sice hrávala vyšší soutěž v loňském ročníku, ale odešlo jí spoustu hráčů. Starý Plzenec bude nejspíše v laufu, protože první kolo vyhrál, a to na venkovním hřišti. Zkusím ostrý tip 2:1.

Tip experta: 1 56 - 33 - 11 %
Komentář experta:

To bych byl špatný patriot, kdybych nevěřil našim klukům. Bude to souboj dvou týmů, které před sezonou postoupily nahoru do I. A třídy. Když budeme kompletní, tak vyhrajeme. To si troufám říct i o prvním kole na Košutce, že kdybychom tam byli v plné sestavě, tak také uspějeme. Doufám, že teď od nás zahrajou v dobré formě zkušený Tlustý, gólman Jánský, kapitán Gust nebo třeba mladík Šimůnek, to jsou takové opory. Máme tam i šikovné tři dorostence a samozřejmě ostatní hráče, takže to vidím pozitivně. Přesný tip dle mého 2:1.

Tip experta: 0 72 - 17 - 11 %
Komentář experta:

Bukovec v prvním kole vysoko prohrál s rozjetým Holýšovem, ale počítám, že nyní budou doma remízovat. Svéradice bývavalo dobré mužstvo, ale to tak před pěti lety, když tam byl mančaft kolem trenéra Krejčího. Ten měl dokonce divizní zkušenosti a skvělou partu kolem sebe. Teď se jim hráči taky rozutekli a jsou na podobné úrovni jako ostatní týmy z I. A třídy . To víte, kdo z klubů má peníze, tam hráči jdou, protože mají samozřejmě jiné možnosti. Dám čistou remízu 1:1.

Tip experta: 2 17 - 0 - 83 %
Komentář experta:

Tady je podle mě tutová dvojka, tedy výhra hostů. Holýšov spadl z krajského přeboru a dle mého se určitě vrátí zpátky. Trenér Holýšova Hiršl si zde připravil supr kolektiv, vytipoval si hráče, které přivedli. Mají tam například šikovného ofenzivního hráče Šperla, který hrával v Německu a teď je zpátky. Za mě je Holýšov favorit celé soutěže a kdybychom se měli bavit o přesném výsledku, zkusím 0:3.

Výsledky tipování

Pořadí Jméno Počet bodů
1. jaroslav rychal 8
2. Vladislav Fiala 7
3. Radek Kraus 7
4. Alena Žemličková 7
5. Michael Nidl 7
6. Jirka Beran 6
7. Venca Likeš 6
8. Matej Kuncendorfer 5
9. Štefan Valigurský 5
10. Jiří Jetmar 5
11. Martin Žemlička 5
12. Jan Šlehofer 5
13. Martin Rubricius 4
14. Petr Mlnařík 4
15. Jiri Masopust 3
16. Jiří Klik 3
17. David Zavadil 2
Body za jednotlivá utkání se připisují automaticky druhý den ráno.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.