ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 23.kolo Moravskoslezský | Opava | Okresní přebor , 2022-2023

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 23. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

 

Rozhovor nám poskytl Viktor Konečný ze Stěbořic.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji k výhře o hráče kola. Jak byste se sám ohodnotil na stupnici jedna až deset a proč?
Byl jsem celkem překvapen, nemyslím si, že jsem odehrál jeden z mých nejlepších zápasů. Ohodnotil bych se asi 6kou. Trvalo mi celkem dlouhou dobu než jsem se do zápasu dostal, druhý poločas už to bylo lepší.
Našel byste na svém výkonu nějaké mouchy? Co byste ve své hře ještě vylepšil?
Určitě ano, po každém zápase se najde něco, co bych mohl udělat lépe. V první půli jsem byl hodně nejistý a propadal jsem v soubojích. Musím určitě přitvrdit , ale mám po úraze v hlavě ještě blok, snad to přijde časem.
Co tým, klapal podle vašich představ?
Myslím, že to bylo dobré utkání. Hra byla prvních 70 minut plynulá a celkem kvalitní. Ke konci jsme zbytečně začali zmatkovat a vytvářet zbytečné chyby, kterými jsme si jasně vyhraný zápas ještě zkomplikovali.
Jaké taktické pokyny vám dal před zápasem zastupující trenér Dietrich?
Taktika byla víceméně stejná jako vždy, základem bylo nedostat první gól, což se nám nepodařilo, a snažit se hrát svůj fotbal po zemi. Jsem rád , že jsme se z toho oklepali a dokázali zápas otočit.
Zaskočily vás nějakým způsobem Dolní Životice?
Rozhodně již zmiňovaným prvním gólem, který nás vždy dokáže rozhodit. Jinak si myslím , že jsme vše očekávali. Na jaře hrají dobrý fotbal a dělají všem problém, což se potvrdilo.
Jak byste popsal průběh tohoto zápasu?
Začátek byl velmi opatrný , bohužel jsme si po naší špatné komunikaci v obraně nechali dát první gól. Naštěstí se nám celkem rychle po pěkné akci podařilo zápas srovnat. Těsně před poločasem se poprvé pěknou střelou prosadil Michal Jamnický a to nám zvedlo sebevědomí do druhé půle. Prvních 20 minut v druhém poločase bylo za mě nejlepších. Hráli jsme dobře takticky v obraně a podařilo se nám přidat další gól. Druhý gól jsme soupeři zase darovali sami a vytvořili jim tak naději na srovnání. Dokázali jsme se ale vzpamatovat a vstřelit 4 gól a vytvořit si tak zase 2 gólový náskok, což bylo rozhodující. Soupeř nás ke konci zatlačil, ale naštěstí se nám podařilo udržet.
Životice dokázaly asi deset minut před koncem podruhé snížit o jedinou branku. Nezačal jste se bát o výsledek a jaké byly taktické pokyny trenéra? Měl soupeř nějakou možnost vyrovnat?
Samozřejmě jsem trošku znervózněl, ale myslím, že jsme to z taktického hlediska zvládli dobře. Soupeř měl ke konci pár náznaků, ale vyloženě nějakou větší šanci si nepamatuji.
Na podzim jste hodně vážně zranil v zápase ve Štítině. Chtěl bych se zeptat na váš zdravotní stav, zda už je všechno v pořádku.
Podle doktorů už je naštěstí vše v pořádku. Teď už je to jen v mé hlavě.
Jak dlouho vám trvala vaše rekonvalescence? A kdy jste se začal trochu sportovat?
Necelý půlrok, dlouho jsem uvažoval, jestli vůbec ještě začnu hrát. První “trénink” jsem měl asi po 5 měsících.
Kdy jste naskočil do plného tréninkového zatížení?
Dá se říct, že do úplného tréninku jsem naskočil až v pátek před zápasem. To jsem poprvé vyzkoušel odehrát balóny hlavou a aspoň trochu už překonal strach v hlavě.
V Dolních Životicích jste poprvé naskočil do základní sestavy. Už jste byl tedy plně připraven? A co rozhodlo, že jste zvolil zrovna tento zápas? A budete od nynějška nastupovat již pravidelně?
Všechno se to sešlo tak nějak najednou, hodně nás chybělo a byl jsem jednou z variant. Navíc jsem si už věřil a chtěl to zkusit naplno. Snad ano, doufám že už se bude vše jen zlepšovat a vyhnou se mi další zranění.
Trenér na počátku jara říkal, že neví, zda vůbec budete ještě hrát. Takže podvědomí strach jste překonal a do soubojů budete chodit tak jako dříve, nebo budete opatrnější?
Ano , dlouho jsem nevěděl jestli to bude ještě vůbec reálné zahrát si fotbal. Naštěstí se operace povedla a můžu pokračovat. Určitě budu ještě dlouho opatrnější , přece jenom zdraví mám jen jedno.
Teď trochu ke Stěbořicím. Nemrzí vás zpětně, že jste na začátku jara klopýtala, protože nyní se jeví, že máte starou dobrou formu, a mohli jste s Vřesinou válčit o vytoužený postup.
Ano mrzí nás to, druhou půli sezóny se nám zranilo hodně hráčů ze základní sestavy a výkony šly dolů. Vymlouvat se ale nemůžeme na nic. Venkovní zápasy nám z nějakého důvodu nejdou a body odevzdáváme soupeři vlastními chybami a zadarmo.
Co vy sám, jakou budoucnost ve fotbale plánujete a čeho byste v něm chtěl dosáhnout?
Zatím neplánuji nic jiného, než dohrát sezónu ve zdraví a užít si to s kolektivem v týmu. Co bude v budoucnu teď neřeším.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.