Víme, co chceme a uděláme pro to maximum, burcuje Jiří Vozandych

Okresní soutěž míří o víkendu k poslednímu kolo a postupové šance leží v rukou Zdíkova. Jelikož se nám s vítězem ankety z Dubu, Lukášem Vojtů, nepodařilo spojit oslovili jsme druhého v pořadí. Zdíkovský Jiří Vozandych neváhal a proto přinášíme rozhovor o jeho kariéře a o pozici Zdíkova před posledním kolem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jirko, i když jsi nezvítězil přímo v anketě, tak jsi obdržel společně s tvým spoluhráčem, Ondřejem Kroupou, druhý největší počet hlasů. Co na to říkáš?
Samozřejmě jsem rád, ale nemyslím si, že bych zrovna já předvedl nějaký extra výkon. Celkově jako tým jsme odehráli dobré utkání a tím pádem jsem se nejspíše dostal i do nejlepší jedenáctky. Samozřejmě ale děkuji všem fanoušků za hlasy. Vážím si toho.
Žádný hráč Zdíkova sice ještě anketu nevyhrál, ale i tak pro vás hlasuje každou sestavu velký počet lidí. Myslíš, že máte výbornou podporu od fanoušků?
Podpora fanoušků je neuvěřitelná. Na domácí zápasy chodí hodně lidí, například na posledním domácím zápase byla podpora úžasná, ale i na venkovní zápasy naši příznivci vyrážejí. Touto cestou bych jim chtěl mockrát poděkovat.
V zápase proti Maří jsi vstřelil dvě branky. Popsal bys je prosím čtenářům?
Při prvním gólu se ke mně odrazil míč na vápně, tak jsem se snažil z voleje trefit bránu a naštěstí to tam padlo. Druhý gól padl z našeho brejku. Dostal jsem krásný míč na malé vápno a už ho stačilo jen umístit mimo dosah brankáře.
Zápas nakonec skončil jednoznačně ve váš prospěch. Nečekali jste spíš těžší duel vzhledem k tomu, že Svatá Maří ještě bojovala o postup?
Na tento zápas jsme se soustředili opravdu hodně a nutno podotknout, že to nic lehkého nebylo. Za stavu 3:1 nás soupeř docela tlačil a náš brankář vytáhl pár výborných zákroků. Kdyby Svatá Maří skórovala, mohlo to být ještě zajímavé. V druhé půli jsme si to naštěstí již pohlídali.
V posledním kole se tak rozhodne o postupujícím už pouze mezi vámi a borci z Lažiště. Věříš, že to zvládnete a budete se radovat právě vy?
Víme, že to nic jednoduchého nebude, ale celý tým se na zápas soustředí a věřím, že ho zvládneme a celosezónní práce bude odměněna.
Teď k tvojí fotbalové kariéře a začneme klasickou otázkou. Kdo tě přivedl k fotbalu?
K fotbalu mě přivedli rodiče. Myslím, že to byla konkrétně maminka, ale oba dva mě neuvěřitelně ve sportovní kariéře podporovali a podporují, za což jsem jim vděčný. Také bych zde rád poděkoval dědovi, který, co si pamatuji, snad nevynechal jediný zápas a neuvěřitelně mě podporuje.
Začínal jsi tady ve Zdíkově, ale hned jsi dva roky hostoval ve Stachách. Vím, že jsi byl ještě malý, ale pamatuješ, si proč k tomu došlo?
Byl jsem opravdu hodně malý, ale myslím, že v té době ve Zdíkově má kategorie nebyla, proto jsem šel hostovat na Stachy. Později vznikla i spolupráce a mládežnické týmy hrají pod označením Stachy/Zdíkov.
V roce 2017 jsi následně odešel do prachatického Tatranu. Kdo byl hlavním strůjcem tohoto přesunu?
V té době jsem cítil, že je třeba se posunout výš. Bylo na výběr více možností a nakonec jsem i po konzultaci s trenérem Karlem Novým zvolil prachatický Tatran.
Máš nějaký oblíbený moment z Tatranu?
Z Tatranu mám celou řadu oblíbených momentů. Kdybych měl vybrat jeden, bylo by to asi utkání proti Dukle Praha. Sice jsme ho nevyhráli, ale takové utkání se nezapomíná.
Poté jsi zamířil do Junioru, ale v něm jsi strávil pouze rok. Řekneš nám, proč to ve Strakonicích nevyšlo?
Bylo to covidové období a i mě bohužel covid potrápil. Nešlo mi se vrátit do formy, kterou jsem měl předtím, nehrál jsem a také mě štvalo dojíždění. Odjet z domu v šest a vrátit se v osm mi přišlo moc.
Z Junioru jsi zamířil zpátky domů do Zdíkova. Chybělo ti to tady?
Zdíkov je srdeční záležitost. Nedá se říct, že by mi to tu chybělo, protože jsem pořád byl s kluky v kontaktu, ale když mě trenér Karel Nový oslovil a řekl mi vizi, kterou má, neváhal jsem vrátit se domů.
Vyměnil bys teď Zdíkov za něco, nebo je to tvá srdeční záležitost?
Samozřejmě se nějaké nabídky i z vyšších soutěží objevují, ale momentálně jsem pro setrvání ve Zdíkově. Jsem tu doma. Doufám, že splníme náš dlouhodobý cíl a postoupíme.
Teď už k očekávanému víkendu. Jaký očekáváš duel proti Zbytinám?
Neočekávám nic lehkého. Všichni víme, o co jde. Zbytiny mají navíc řadu kvalitních hráčů a jsou velmi bojovný tým. My ale víme, co chceme a uděláme pro to maximum. Vše je v našich rukou.
Poslední otázka. Máš ještě nějaké jiné záliby kromě fotbalu?
Musím říct, že mám koníčků celou řadu. Vzhledem ke škole ale na ně teď není moc času. Hraji stolní tenis, rád cestuji. Nejoblíbenější kromě fotbalu je pro mě běhání. Na podzim jsou v plánu i nějaké závody.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.