Je to pro nás krásné umístění a jsme s ním všichni spokojeni, hodnotí sezonu Pavel Keclík

Posledním hráčem kola se stal semický Pavel Keclík, který předvedl výborný výkon o víkendu proti Dražicím. Pavel se rozpovídal o letošní sezoně, své kariéře, ale i následujících plánech do budoucna.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Pavle, gratuluji k vítězství v anketě o hráče kola. Co na to říkáš?
V první řadě bych chtěl poděkovat každému, kdo si našel čas a dal mně v této anketě hlas. Byl jsem příjemně překvapený.
Sezona už nám skončila, ale čeká tě i přesto povinnost dát něco klukům za toto vítězství do kabiny?
Určitě klukům dopřeji během přípravy nějaký ten soudek našeho oblíbeného Platana, i přestože jsem v kabině pokladník.
Teď půjdeme k zápasu. Dražice jste převálcovali poměrem 6-1. Bylo něco, co bys týmovému výkonu vůbec vytknul?
Výsledek je to krásný, ale mohl být mnohem lepší. Za stavu 3:0 jsme zpohodlněli a měli jsme proměnit další vyložené šance. Takže pokud bych měl něco vytknout, tak to, že jsme i za takové stavu nezachovávali klid v zakončení.
Ty sám si dvě branky vstřelil a na dvě další nahrál. Zápas ti tedy sedl nejlépe, jak mohl?
Je to celkem paradox, protože jsem se před zápasem necítil vůbec dobře. Bolely mě svaly, klouby a byl jsem celkově unavený. Nicméně jsem se nestihl ani rozkoukat a po osmnácti vteřinách jsme vedli 1:0, když jsem se poprvé dotkl balónu, takže bolest a únava postupně klesala a nabíhala touha dát další gól.
Sezonu si zakončil se dvanácti góly na svém kontě. Jsi spokojen se svojí produktivitou?
Určitě jsem spokojený, ale vím, že to mohlo být mnohem lepší. Takže určitá míra nespokojenosti panuje a veškeré špatně vyhodnocené situace beru jako ponaučení do dalších zápasů. Nejvíce však oceňuji, že jsem dohrál sezónu zdravý, protože jsem dlouho stál díky svalovému zranění a do zápasového rytmu jsem naskočil na podzim asi v polovině sezóny. Když to tedy zhodnotím za celou sezónu, tak jsem určitě spokojený.
Nakonec jste v premiérové sezoně po postupu skončili na desátém místě. Berete tohle umístění?
Je to pro nás krásné umístění a jsme s ním všichni spokojeni. Víme, že prostor pro zlepšení tam jednoznačně je a právě to nás všechny motivuje do dalšího ročníku krajského přeboru.
Teď něco málo ke tvojí kariéře. S fotbalem si začínal v Písku. Kdo tě k fotbalu přivedl?
Byli to moji rodiče. Dodnes ale vzpomínám na to, že v Písku byl nábor mého ročníku o pár dní později, než začínali trénovat žáčci v Semicích. Právě zde byl úplně můj první trénink, a po krásné štaci v Písku se zde kruh uzavřel, a na semickém trávníku pobíhám i dnes.
Ve žlutomodrých barvách jsi strávil čtrnáct let. Máš nějaké oblíbené vzpomínky na toto období?
Vzpomínek je opravdu mnoho. Ať už to jsou ty horší vzpomínky, kdy jsem v žácích chtěl s fotbalem skončit, nebo ty momenty, kvůli kterým hraji fotbal dodnes. Poznal jsem mnoho skvělý přátel, kteří jsou mými dlouhodobými kamarády dodnes, zažil jsem mezinárodní turnaj v Německu s ročníkem 96, kdy jsme společně se Spartou reprezentovali Českou republiku, a zahráli jsme si proti Bayernu Mnichov, PSV Eidhoven a o umístění pak s Borusií Dortmund. Hluboko v paměti mám ale tři vzpomínky. Ve dvanácti letech jsme měli možnost přestoupit s Řízkem (Michal Řezáč) do tehdejší Marily Příbram a na turnaji jsem si zahrál s Vášou Černým, který má nyní neskutečnou formu v reprezentaci a v Twente, ale také s Honzou Suchanem, který bude od nové sezóny válet v jihočeském Dynamu. Dále jsem byl v ročníku U15 na tréninku a na zápase ve Spartě, kde byl tehdy například Michal Sáček. To pro mne bylo vždy motivací ve fotbale neustále pokračovat a zlepšovat se. Poslední vzpomínkou jsou minutky v píseckém A mužstvu, kdy jsem si v dorostu vyzkoušel atmosféru ČFL, což pro mě bylo jakousi odměnou za léta strávená v Písku.
V roce 2017 přišel přesun do Semic. Proč k tomuto přestupu došlo?
Pro mě to bylo jednoduché a jasné rozhodnutí. Člověk za ty léta dospěje, uvědomí si, jaké měl příležitosti a věděl jsem, že je ten správný čas posunout se dále. Do Semic. Jak jsem řekl, v Semicích to všechno začalo a také skončí. Velkou roli v tom hrálo studium, které pro mě bylo důležité a já věděl, že to skloubím právě s působením v Semicích, kde jsem vyrůstal a bydlím.
V Semicích tě čeká příští rok už sedmá sezona. Je tedy jasné, že jsi tady spokojený?
Je to až neuvěřitelné, že už to bude sedmá sezóna. Pro mě jsou Semice životním stylem. Snažím se své získané zkušenosti, nejen fotbalové, přenášet i na kluky, kteří hráli v Semicích třeba jen okresní přebor. S potěším pak pozoruji, jak kabina funguje, kluci jsou spokojení a táhneme za jeden provaz. Každý hráč má opravdu velký podíl na fungování celého klubu, ale musím jmenovat svého bratrance Kubu Keclíka, se kterým se snažíme aktivně působit i mimo fotbalové trávníky s kulturním nebo charitativním přesahem. Přesun do Semic byl pro mě přesun zase výše a dále nejen z fotbalového hlediska.
Když už jsme zmínili následující rok, tak na pozici hlavního trenéra už nebude působit dosavadní trenér Marcel Nousek. Co říkáš na jeho rozhodnutí?
Mácu naprosto chápu. Jsem v klubu členem výkonného výboru a znám jeho důvody. Společně s Filipem si chtějí od fotbalu odpočinout, chtějí se věnovat rodinám, což je i z mého pohledu více než pochopitelné. Fotbalu věnují opravdu mnoho svého volného času a za ta léta prostě přijde okamžik, kdy je potřeba přestat. Myslím, že se hodí fráze: ,, V nejlepším se má přestat.,,.
Poslední otázka. Máš ještě nějaké jiné záliby kromě fotbalu?
V poslední době jsem s přítelkyní propadl badmintonu, moc rád běhám a společně s Kubou Keclíkem a jeho manželkou Simčou jsme letos v Píseckých horách uspořádali již třetí ročník Pivoňova běhu. Nyní se chystáme vyrukovat s novým běžeckým závodem Písecká štafeta, takže se věnuji přípravám na tento závod. Souběžně s tím chystáme i sportovní akci v našem semickém areálu, abychom si léto hezky užili a připravili se na další sezónu v krajském přeboru.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.