Daniel Andres o vítězství: Kluci z kabiny rozjeli neskutečnou kampaň, aby se týmová kasa naplnila

Devatenácté kolo krajského přeboru ovládl třeboňský Daniel Andres, který byl součástí vítězného týmu Jiskry v utkání se strakonickým Juniorem. Daniel se v rozhovoru rozpovídal nejen o svém působení v Jiskře, ale také o jeho "buchtářském" srdci.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Danieli, gratuluji ti k vítězství v anketě o hráče kola, co na to říkáš?
Zdravím, zdravím. Je to super, ale byl jsem více překvapený z nominace do sestavy kola, než z konečného vítězství, protože kluci z kabiny rozjeli neskutečnou kampaň, aby se týmová kasa naplnila. (smích) Místo sebe bych do sestavy určitě zvolil Míru Pánka, který hraje ve famózní formě na jaře.
Kdo měl podle tebe na hlasování největší podíl?
Abych pravdu řekl, tak nedokážu říci. Na těch cca tři sta hlasech měl určitě velký podíl náš pokladník Jakub Kopecký, který využil svojí “pracovní morálku” a přesčasy k hlasování náramně. A pak určitě Hlínské šmeliny z kabiny. (smích)
Zápas s Juniorem jste zvládli poměrem 3:0. Co podle tebe rozhodovalo?
Zápas nám výsledkově i herně vyšel. Strašně nám pomohla branka Matyho do šatny, kterou jsme potřebovali k uklidnění do druhé půle. Druhé poločasy totiž většinou máme fyzicky navrch proti většině týmům z tabulky a je to jen o nás, jak se s tím vypořádáme. Druhý poločas jsme přežili pár brejkových situací a brankou na 2:0 rozhodl o utkání neúnavný Honza Kubata. Strakonice hrály dobře z bloku a není náhoda, že jim vyšel vstup do jarní části.
Jak důležité bylo vrátit se na vítěznou vlnu po smolné porážce v Mirovicích?
Zápas v Mirovicích nám prostě nevyšel a potřebovali jsme znovu nakopnout na vítěznou náladu a to se povedlo.
Teď už ke tvojí kariéře. Kdo tě k fotbalu přivedl a jak vzpomínáš na své začátky?
Pamatuji si na to úplně přesně. Na rozdíl od mých některých kamarádů, kteří hráli už od školky. Tak já začal s fotbalem až od druhé, třetí třídy, díky spolužákům, se kterými jsem následně hrál. Samozřejmě ale bez podpory rodičů by to nešlo. (úsměv)
S fotbalem si začínal v Netolicích. Máš nějaký oblíbený moment z té doby?
Zážitků z Netolic mám určitě milion. Přeci jen včetně hostování a střídavých startů jsem tam strávil přibližně sedmnáct let. Nejvíce ale mám v paměti éru v žácích a dorostu, kdy se nám sešel silný ročník 97/98 a pravidelně jsme hráli špici soutěže. Vytvořili jsme neuvěřitelnou partu, která nás zdobí dodnes. Petr Vincík, spoluhráč z dorostu a věž SK Lhenice, mě před rozhovorem upozornil, abych nezapomněl, kde mě naučili jíst příborem atd. (smích)
V roce 2013 si zamířil na roční hostování do prachatického Tatranu. Co za ním stálo?
To letí. V Prachaticích jsem byl dohromady pět let. Po čtyřech letech v rámci střídavých startů v žákovské kategorii, kde jsme si zahráli žákovskou ligu, jsem chtěl v Tatranu s klukama, které nám nerozebralo Dynamo či Písek, pokračovat do mladšího dorostu. Proto došlo na hostování.
Před letošní sezonou došlo zatím na tvůj poslední přestup a to do Třeboně. Kdo v něm hrál největší roli?
Určitě já sám. Chtěl jsem nový impuls, změnit úplně prostředí. Roli taky sehrál pan Kubata, asistent trenéra, se kterým jsem byl v kontaktu od podzimu 2022.
Jak na tebe Jiskra působí?
Nadstandardně pro tuto soutěž! Výborné zázemí, servis pro hráče, ambice a tak dále. Rád bych zmínil, že máme super kabinu, díky zkušeným srdcařům Jiskry, kteří si to umí ošéfovat.
Tvůj bývalý klub letos bojuje o udržení v B třídě. Pozoruješ na dálku, jak se Netolicím vede?
Jsem srdcem “Buchtář”. Bydlím pět kiláků od Netolic a občas stále vypomůžu u mládeže, takže jsem plně v obraze. Kamarádům samozřejmě držím palce a pevně věřím, že potřebné body urvou, protože tento poskládaný tým a oddané vedení určitě nemá hrát spodek B. třídy.
Teď zamíříme do kabiny. Kdo je největší bavič?
Jan Zavadil, jeho “humor” stojí za to a doporučuji.
Kdo si nejdéle upravuje vlasy po zápase?
Po zápase nevím, ale Vránič, Jakub Vrána, během týdne má asi nejvíce práci s vlasy. Jeho barevné skills nás občas překvapí.
Kdo chodí věčně pozdě na srazy
Rozhodně Šnajdy, Jakub Schneider.
Kdo je DJ kabiny a co se nejčastěji pouští?
Pouští DJ Kobe, Jakub Kopecký, a nejčastěji zní asi “Take Me To America” .
Kdo je pokladníkem týmu?
Opěr muž mnoha funkcí, Jakub Kopecký. Nechci ohrozit moji kolonku, takže bez Jakuba Kopeckého by to nefungovalo. Je férovej! (smích)
Teď už k víkendu. Jaký zápas očekáváš proti Semicím?
Doma jsme se trápili se Semicemi. Nečeká nás nic lehkého. Je to soubojové mužstvo, dobré ve vzduchu, ale naší herní kvalitou si jedeme pro tři body. Jen si přeji hlavně hrát na přírodní trávě!
Poslední otázka. Máš ještě nějaké jiné koníčky kromě toho fotbalového.
Kdo mě zná, tak ví, že sportu neřeknu NE. Squash, tenis, brusle a podobně. Někdy je toho fotbalu až přes hlavu, takže změna je příjemná. Rád si zajdu také na pivko vykecat.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.