Jak se pískne do píšťalky, tak ze mě všechno spadne a soustředím se jen na zápas, říká Matyáš Kotlan

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 3. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Matyáš Kotlan z Nýrska. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k výhře v anketě o hráče 3. kola. Proti Lhotě jsi exceloval, ale s Nepomukem jsi si to v pátečním zápase prý celkem vyžral. Jak bys srovnal oba zápasy?
Děkuji za gratulaci. S Lhotou jsme předvedli velmi dobrý výkon dopředu i dozadu, a také při nás na konci zápasu stálo štěstíčko. Na těžké půdě v Nepomuku to bylo náročné o něco více. Bohužel jsme brzy inkasovali, sice pak srovnali, ale domácí potrestali ve zbytku zápasu všechny naše chyby a stačilo jim to ke třem bodům. Jinak si myslím, že jsme neodehráli úplně špatné utkání.
Přišla první porážka v sezóně. Jaká byla cesta domů?
Tak jak už jsem říkal, špatnou hru jsme nepředvedli a o to více převládalo v autobuse zklamání při cestě domů. Na druhou stranu se od tohoto výkonu můžeme odrazit dále. Teď už to je však za námi a my se teď budeme snažit co nejlépe připravit na domácí duel s Košutkou.
V Černicích jsi naskočil v 16 letech do zbylých minut zápasu a právě proti Lhotě jsi už odehrál celý zápas. Byl to tedy tvůj první start za Áčko v základu v soutěžním zápase, nebo už máš nějaký za sebou? Jak jsi na tom byl s nervy?
První zápas za Áčko to pro mě nebyl, protože jsem nastoupil už v minulé sezóně ve Zruči. V Černicích na nervy ani nebyl čas, jelikož se vše odehrálo hrozně rychle. Doma s Lhotou trochu nervíky byly, ale spíš to byla nervozita zdravá. Jak se pískne do píšťalky, tak ze mě všechno spadne a soustředím se jen na zápas.
Pustíš ještě do sestavy Martina Toula?
Tahle otázka mi byla v poslední době pokládána často. Samozřejmě to je spíše na rozhodnutí trenérů. Já budu do tréninku dávat co nejvíc a také se budu snažit předvádět dobré výkony. Toulasovi samozřejmě přeji brzké uzdravení a návrat mezi nás.
Zmínil jsem věk, takže je jasné, že toho můžeš mít ještě hodně před sebou. Máš nějaké cíle?
Jeden z cílů se mi již splnil, v podobě startu za A-tým v Nýrsku. Samozřejmě bych chtěl v budoucnu vyzkoušet nějakou vyšší soutěž, ale momentálně se soustředím na výkony ve svém mateřském klubu.
Před pár dny jsem zpovídal Imricha Vargu, byli kluci v kabině překvapení, že hlasování v sestavě roku ovládl? A nedělají si z něj srandu, když s titulem "hráč roku" třeba netrefí bránu?
Nevím jak na to reagovali kluci, ale já překvapen popravdě nebyl, protože Vargič je prostě náš gólový hráč. Nějaká sranda na tréninku určitě proběhne, my mu ale věříme a doufáme, že se znovu dostane do střelecké fazóny a potáhne gólově náš tým.
Jak jsi na tom v bráně ty? Hecuješ spoluhráče na tréninku, nebo jsi raději zatím klidná voda?
Zatím spíše klidná voda, ale postupně se snažím adaptovat do našeho kolektivu. Poté mám trošku problém s komunikací při zápase, snažím se v tom neustále zlepšovat a věřím, že se za nějakou dobu sžiju s klukama a bude to fungovat v tomto směru bez problémů.
Možná je ještě na nějaké předzápasové tradice brzy, ale máš nějaké, bez kterých do brány nevstoupíš?
Vyloženě nějakou tradici, bez které bych do brány nevlezl, nemám. Snad zatím jediná je, že před výkopem poklepu rukavicemi na obě tyče. Nad nějakou určitě zapřemýšlím a v tomto ohledu se zlepším. (usmívá se)
Dáme si na závěr tipovačku... Jaké bude konečné skóre Nýrska v krajském přeboru? Minulý rok bylo 58:41.
Na tipování moc dobrý nejsem. (směje se) Ale myslím si, že skóre bude dost podobné jako minulý ročník. Zlepšit bychom se chtěli v obou aspektech. Hlavně věřím, že v tich inkasovaných brankách s Toulasem týmu našimi výkony dost pomůžeme. Můj reálný tip je 54:39.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.