Pokuty? Horší než ve Lhotě, přiznal Matěj Kouřil. Zejména po zvyšující se inflaci!

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 5. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal vejprnický Matěj Kouřil. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k vítězství v anketě. Moc vejprnických hráčů nevyhrává tuto anketu. Ještě se ozvala bývalá základna ze Lhoty, která neměla pro koho hlasovat, nebo zaúřadovala tvá rodina a okolí?
Děkuji. Je to tak, ve Vejprnicích to moc hráčů nevyhrává, což je škoda. Bylo by o to více skinny na dokopný. Nevím jestli někdo ze Lhoty hlasoval, ale vím, že kamarádi a ségra se mi na pokutu složí. (směje se)
Je pravdou, že už si takto povídáme poněkolikáté. Jednou za sezónu se ti uspět podaří. Jaké jsou taxy za vítězství ve Vejprnicích oproti předchozím štacím?
Je to tak, párkrát už jsme spolu rozhovor dělali. Ve Lhotě jsem si myslel, že jsou pokuty vysoké, ale to jsem nevěděl do čeho jdu ve Vejprnicích. Ve Lhotě byl drahý hlavně rozhovor, ale ve Vejprních se pokutuje úplně všechno. Sestřelení kuželu, překopnutá síť, bago a je tam toho daleko víc. Když se povede trénink tak je to třeba za 200. A když jsem si na ty pokuty zvykl, tak přišla rada starších a řekli, že jelikož roste inflace, tak se musí zvednout i pokuty, takže asi budu v práci i spát.
Když zmiňuji tvé dřívější působiště... Jsi odchovancem Tlučné, která je nyní v 1.A třídě. Zatím je z ní remízový král s téměř nejslabším útokem. Věříš, že se to zlomí k lepšímu?
Ano, to máš pravdu. Jsem rád, že 1.A třídu vykopali a ještě přes baráž s Bolevcem, který je hodně nepříjemný soupeř, to víme oba. 1.A třída je letos hodně nabitá a body se budou sbírat těžko, ale věřím, že se klukům povede zlomit smůlu a budou bodovat za 3 častěji.
Prošel jsi i mládeží ve Viktorce, nebo před Lhotou i Horní Břízou. Zde jsi si zahrál i proti svému aktuálnímu trenérovi. Jak vzpomínáš na vaše vzájemné souboje?
Mládeží Viktorky jsem prošel společně s Danem Svobodou a Kubou Vavríkem, se kterými jsem se shledal opět ve Vejprnicích. A hrál jsem proti oběma trenérům. Jak proti Lukášovi Paulovi, tak i Romanovi Baxovi, ten byl ještě tenkrát v Holýšově. Bohužel, zápasy proti nim si už moc nepamatuju. Pamatuju si poslední 2 zápasy za Lhotu proti Vejprnicím, ale to bych asi moc nerozebíral. Mohlo by mi to na trénincích hodně bolet.
A teď už k aktuálnímu působišti. Vejprnicím se víc daří nebo spíš líp hraje na hřištích soupeřů. Čím to je? A není to velký kontrast v porovnání s předchozím působištěm?
Lhota je hodně specifická s tím se to srovnat nedá. Hraje se tam na malém hřišti a hodně se kombinuje na malém prostoru a těžilo se ze standardek, které byly výborně kopané. U nás ve Vejprnicích chceme těžit z velkého hřiště. A to, že se nám teď dařilo více venku, bude spíš tím, že jsme měli pouze 2 domácí zápasy ze šesti. Věřím, že jsme teď chytli vítěznou vlnu a doma to předvedeme s Kaznějovem.
V sešívaném dresu jsi jeden z nejvyšších, možná vůbec nejvyšší. Dostaneš se třeba na tréninku do vzdušného souboje s Liborem Radou? A jak to vypadá?
S Líbou ne. Ten hraje fotbal chytře. Ten si počká, kam se ode mne ten míč odrazí a potom mi ukáže, jaký je to fotbalista. Ale to samozřejmě ví každý v kraji, když už fotbal hraje nějaký ten pátek, i když je to stále mladý kluk. (směje se)
Trenér od začátku sezóny téměř na každého soupeře jde s jiným rozestavením. Je to taktika nebo nutnost s ohledem na počet hráčů na zápase?
Spíš je to taktika než nutnost. Určitě každý hráč, co je v kádru, je schopný zahrát jakékoliv rozestavení, které jsme od začátku sezóny hráli. A těch změn je docela dost. Ať už je to rozestavení, hráči co nastoupí, styl hry a nebo standardky. Je to dost flexibilní.
Váš kanonýr nemá poslední možná už rok formu, od návratu po zranění se nechytl. Ve Zruči navíc nedal penaltu. Převezme žezlo na pecky někdo jiný, nebo mu je necháte, aby se pořád trápil?
Za neproměněnou penaltu se dává do kasy, na což jsem přišel i já s Košutkou, takže mu asi žezlo zůstane, aby taky něco přispěl. (směje se)
Na závěr... Všude probíhají nějaké sázky nebo hecování mezi hráči, trenéry, atd. Máte něco v kabině vy? Nebo chceš něco vyhlásit?
Tak občas nějaká ta sázka je. Bývá to o občerstvení na první trénink v týdnu nebo pití po tréninku. Ale hlavně to bývá mezi jednotlivci v kabině. Třeba Vláďa Puhlovský si pomalu nemusí po tréninku kupovat pití od doby, co jsem přišel.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.