Dušan Vala - Vypíšu odměny za Stěbořice a Žimrovice, protože to budou nejtěžší zápasy

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 9. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
1
Gratuluji k výhře o hráče kola. Jak jste byl spokojen se svým výkonem a výkonem týmu? Kde byste ještě hledal nedostatky?
Děkuji za gratulaci. S výkonem týmu jsem velmi spokojen, máme super partu a zatím se nám daří hrát dobře, jak v útočné fázi, tak i v obranné fázi, a když jde náhodou do tuhého tak nás zachrání gólman. A nedostatek máme asi v tom, že nejsme trpěliví a často místo toho, abychom si rozehrali v klidu balon a uklidnili hru, tak to často začneme rychle nakopávat dopředu, a potom zbytečně vydavamé energii v soubojích a na to, abychom balon dostali zpět pod kontrolu.
S jakou taktikou jste vyrukovali na Březovou? A dokázali jste jí plnit?
Taktika byla taková, že jsme si v kabine řekli, jak Březová hraje, kteří hráči převážně tvoří hru a to jsme se snažili eliminovat, a myslím, že se nám to podařilo.
Překvapila vás Březová nějak? Nebo jste byl něčím zaskočen? A kdo vám dělal nejvíce problémů?
Asi mě Březová moc nepřekvapila, protože si myslím, když někdo přijede na naše obrovské hřiště, že je to pro něho nevýhoda. My jsme na to zvyklí, takže tak. Každopádně mě překvapilo, že pár hráčů, převážně starších to má v noze.
Popište našim čtenářům, jak vůbec zápas probíhal? Vy sám jste vstřelil dvě branky. Jakým způsobem jste branek docílil?
Do 28. minuty to probíhalo docela klidně. Soupeř si hrál svoji hru, dobře bránil a my měli jen nějaké náznaky šancí. Potom se ke mně dostal odraženy balón, který jsem si navedl na střed a ranou po zemi jsem prostřelil golmana. Druhy gól proběhl v rychlosti, kdy se ke mně odrazil míč, a já jsem viděl rozběhnutého Sakyho (Marek Sakmar) a vyslal ho přihrávkou na prázdnou bránu a ten perfektně zakončil. A třetí gól si moc nepamatuji, jen vím, že Dřizgy (Patrik Dřizgevič) z ničeho nic měl balón, tak jsem se rozběhl, dostal přihrávku, a potom už jsem zakončil kolem gólmana.
V sobotu vás čeká šlágr kola ve Stěbořicích. S jakou taktikou tam pojedete a co myslíte, že by mohlo na malém hřišti na soupeře platit?
Jelikož jsem se byl podívat na zápas Stěbořic a Žimrovic, tak za sebe mužů říct, že bychom si určitě měli pohlídát střed zálohy, ať nemají prostor, protože středoví hráči se mi líbili nejvíc. Každopádně taktika je na trenérovi, a to se dozvíme v den zápasu. Na každý pád se na zápas všichni těšíme.
Štítina je zatím stoprocentní. Takže spokojenost je určitě stoprocentní. Čekal jste takový průběh sezóny, a který zápas byl podle váš nejtěžší?
Popravdě si myslím, že tohle nečekal nikdo. Takový start je jako ze snu. Určitě je to taky zásluha toho, že jsme dobrá parta a máme dobrého trenéra. Nejtěžší zápas byl za mě asi proti Štablovicim, kteří mají dobrý tým, akorát bych řekl, že jim chybí právě dobrý trenér, protože si pamatuji, že trenér v průběhu řval na své hráče v negativním smyslu, a to nikdy hráči nepřidá.
Ambice jsou asi pro tuto sezónu nejvyšší? Kolik bodu plánujete mít po podzimu? Koho považujete za největšího soupeře v honbě za prvním místem?
Ambice jsou podle mě v každém týmu vždy, co nejvyšší. U nás se to zatim neprobíralo, takže teď se soustředíme zápas od zápasu, a po podzimu se rozhodne, ale to asi nezáleží na mě. Jinak kolik bodů získáme asi nechci říkat, protože když se něco řekne nahlas, a potom to většinou nejvyjde. (smích) Každopádně čím víc, tím lépe.
Představte našim čtenářům svou kariéru. Prošel jste poměrně hodně kluby. Kde se vám líbilo nejlépe?
Abych to shrnul. Týmů jsme zvládl v kariéře dost, a popravdě se mi líbilo všude, kde jsem hrál. Jediný problém, který se mi nelíbil v pár týmech, byl vždy trenér. Fotbal vás má bavit, a když chodíte na tréninky, které jsou nudné, a nedají vám nic, tak se to potom projeví i v zápasech a to je za mě velký problém. Nebo to když, na vás řve nějaký trenér v zápase a absolutně tomu nerozumí, to mě vždy vytáčelo.
Před sezónou jste přišel do Štítiny. Jaký vítr vás sem zavál? A s kým si v klubu nejvíce rozumíte?
Se Štítinou jsem vlastně už minuly rok chodil na přátelské zápasy, protože tam hraje Radan Grigarčik, který mi vlastně dělal manažera a poslal me ten rok hrát do Rakouska, kde to vlastně ke konci sezóny nedopadlo dobře. Vyměnil se trenér, a ten nový nechtěl v týmu žádné Čechy. Tak jsem se vrátil do Česka a domluvil se ve Štítině. Jinak s Kluky si rozumím se všema. Důležitá je hlavně dobrá nálada v týmu. Nejvíc asi si rozumíme s Adamem Bartuskem.
Jaký je váš nejlepší fotbalový zážitek a čeho byste chtěl ještě ve fotbale dosáhnout?
Největší fotbalový zážitek byl asi to, když jsme hráli utkání na ČT4 sport, a vybrali mě jako hráče utkaní. Jelikož všem u nás ve fitku pořad slibuji, že budu mít formu v létě 2026, tak uvažují, že po sezóně budu končit, protože to bere dost energie a moc se to nedá skloubit. A abych nezapomněl, přece jenom něčeho chci dosáhnout než budu končit, a to ať mě tréňa dá do útoku. (smích) Prozatím hrají pořád střed zálohy, a tam se necítím tak dobře, jako v útoku. Nemůžete přece ostrostřelce nechat tvořit hru. (smích)
Poslední otázka, co dáte do týmové kasy za výhru?
Do týmové kasy teď nic nepůjde, ale vypíšu odměny za Stěbořice a Žimrovice, protože to budou nejtěžší zápasy.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
6. 10. 2023 07:08
Už podle rozhovoru takový uplakánek.