Věřím, že nějaké body nasbíráme, míní Lukáš Lízal do budoucna

Strakonice dokázaly vybojovat bod z Trhových Svinů a hráčem kola se stal právě brankář Junioru Lukáš Lízal, který se rozpovídal o své kariéře, ale i současné situaci ve Strakonicích.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lukáši, gratuluji ti k vítězství v anketě o hráče kola. Co na to říkáš?
Jsem rád, že tvrdá práce na trénincích se vyplatila.
Už se ti ozvali spoluhráči, jak velká pokuta tě čeká?
Zatím do naší skupiny poslali jen sestavu kola, ale našemu pokladníkovi nic neunikne, tak to bude drahé. Naštěstí se dá s Mášounem vždycky nějak domluvit a na pokuty mi doufám udělá splátkový kalendář.
Kdo myslíš, že měl na hlasování největší podíl?
Nejsem si jistý. Určitě kluci z kabiny, rodina, fanoušci a všem děkuji za podporu.
V Trhových Svinech jste vytěžili bod za remízu 1-1. Jak bys hodnotil týmový výkon?
Důležitý byl vstup do utkání, kdy se nám povedlo rychle vstřelit branku. Musím říct, že kluci makali a oproti minulým zápasům tam vidím velké zlepšení. Škoda obdržené branky, bohužel často dostáváme laciné góly. Tuším, že tohle byl pátý pokutový kop proti nám. Šance byly na obou stranách, takže bod z venku bereme.
V utkání jsi předvedl mnoho dobrých zákroků a nestačil jsi pouze na pokutový kop Gažáka. Když se zpětně ohlédneš, myslíš si, že by se dala chytnout?
Bohužel penalta pramenila z mého špatně vyboxovaného rohu, o to více mě tato obdržená branka mrzí. Své zaváhání jsem chtěl odčinit a málem se mi to povedlo. Penaltu jsem měl na ruce, vyrazil jsem míč do tyče, ale od ní to šlo bohužel do brány.
V tabulce jste až na třináctém místě s osmi body. To určitě nenaplňuje vaše předsezonní očekávání, že?
Myslím, že kdybychom některé klíčové momenty v jednotlivých zápasech lépe vyřešili, byli bychom v tabulce o něco výš. Domácí prohry s Rudolfovem a Třeboní nás můžou mrzet asi nejvíce. Čeká nás ale ještě spoustu zápasů a já věřím, že nějaké body nasbíráme.
V posledních dvou zápasech jste ale dokázali bodovat. Věříš, že budete pokračovat v nastoleném trendu?
Jsem rád, že se nám konečně podařilo bodovat i doma a udělali jsme našim fanouškům radost. Další zápas přivítáme Týn a chceme udělat vše pro to, aby body zůstaly na Křemelce. Když k tomu všichni přistoupíme jako v posledních zápasech, máme šanci zvítězit.
Teď už ke tvojí kariéře. S fotbalem si začínal tady ve Strakonicích. Kdo tě k němu přivedl.
Tuším, že asi v šesti letech mě rodiče vzali na první trénink. Do brány mě postavili až o něco déle, ale většinu svojí dosavadní fotbalové kariéry jsem strávil mezi tyčemi.
Jak vzpomínáš na dobu ve strakonickém SK?
S úsměvem vzpomínám na žákovské kategorie, kde jsme měli super partu.
V roce 2011 přišlo hostování a následný přesun do Oseku. Proč došlo k tomuto přesunu.
V té době jsem neměl moc chuť k fotbalu a chtěl jsem s ním skončit. Kamarádi mě ale přemluvili, ať jdu za nimi na vesnici, že tam to není tak časově náročné, jako ve Strakonicích.
Jak vzpomínáš na tvé sedmileté působení v oseckých barvách?
Poznal jsem tu spoustu nových přátel a získal cenné zkušenosti do života. Hlavně jsem v Oseku dostal šanci v sedmnácti letech chytat krajský přebor. To mi dalo po fotbalové stránce spoustu a cením si toho dodnes.
V roce 2018 ale došlo na návrat do Strakonic a v Junioru hraješ dodnes. Kdo měl největší vliv na tomto přestupu?
V Oseku jsem v tu chvíli nedostával tolik příležitostí chytat a cítil jsem, že přesun do Strakonic mě posune zase někam dál. V tu dobu mě oslovil Tomáš Kostka a přestup byl na stole.
Jsou Strakonice tvojí srdeční záležitostí?
Je to tak. S fotbalem jsem tu začínal, hraji i dnes a mám v plánu tu i nadále pokračovat. Máme tu skvělé zázemí a parta je tu taky super. Hlavně to je doma, sednu na kolo a za pět minut jsem na hřišti.
Teď už k víkendu. Čeká vás v domácím duelu, už tebou zmíněný, Týn. Jaké utkání očekáváš?
Týn má zkušené mužstvo v čele s Dobalem, takže nás nečeká nic lehkého. Když k tomu přistoupíme zodpovědně a budeme plnit trenérovo pokyny, tak věřím, že utkání úspěšně zvládneme.
Poslední otázka. Máš ještě nějaký jiný koníček, než ten fotbalový?
Hodně času teď věnuji práci, takže na volnočasové aktivity už tolik času nezbývá. Navíc jsme nově zrekonstruovali dům a okolo toho je také ještě spousta práce. Když si ale volno udělám, rád si s přítelkyní a naším čtyřnohým chlupáčem vyrazím někam na výlet do přírody.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.