Zlepšovat se a pomáhat týmu je pro mě prioritou, říká Quang Vu Tran

Quang Vu Tran a jeho premiéra v sestavě kola! Zavidovský mladík patřil v utkání s Kněževsí k nejlepším na hřišti. Svůj tým poslal do vedení a podíl měl i na další brance. I přes svou nevelkou postavu na hřišti tančil s míčem a fotbalem se doslova bavil. I on sbírá v dospělém fotbale zkušenosti a jde mu to více než dobře. S hráčem kola přinášíme tradiční rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Za svůj výkon proti Kněževsi jsi byl nominován do sestavy kola, kterou jsi následně ovládl. Očekával jsi nominaci do top jedenáctky kola?
Upřímně jsem nevěděl, že se nominace i v této soutěži dělá, ale jinak jsem za svůj vydaný výkon velmi spokojený. Nominaci teď budu brát jako další motivaci do dalších zápasů.
Co tě bude zisk ocenění stát do kabiny?
Brzy na tréninku se to dozvím, snad to nebude nic drahého.
Dokázali jste porazit Kněževes, která byla ještě doposud stoprocentní. Co stálo za úspěchem zavidovského béčka?
Přístup a klidná hlava. Od druhé půle bylo znát, kdo chtěl více vyhrát a výsledek zápasu tomu i odpovídá. Výkon celkově nebyl nijak extra, stále je co zlepšovat.
V dalším kole vás čeká Pavlíkov, který málem šokoval výhrou na Tatranu. Překvapí zavidovská rezerva další výhrou?
Pokud nastoupíme do zápasu stejně jako naposledy, věřím, že to zvládneme i proti dalším týmům, nejen proti Pavlíkovu.
V kolika letech jsi s fotbalem začínal, kdo tě ke kopané přivedl a kde jsi udělal první fotbalové krůčky?
Narodil jsem se v České republice a s fotbalem jsem začínal odmala v SK Rakovník, ale prostřídal jsem spoustu sportů, hlavně pozemák. Ale byl to Domča, nyní hráč SK Rakovník, který mě v 16 letech přivedl zpátky k fotbalovým soutěžím. Chodíval jsem si pro srandu kopat do haly a zda-li tam ve mně viděl talent, nebo do týmu chtěli mladý, to už je jedno. Jsem rád, že opět hraju tento úžasný sport.
Kabina Zavidova byla pověstná tím, že je v ní skvělá parta a po vítězných zápasech stojí oslavy rozhodně za to. Jak tě přijali noví spoluhráči, se kterými jsi od července letošního roku a jak se v novém působišti cítíš?
Parta a atmosféra je tu rozhodně skvělá a přijali mě hned, neboť už jsem tu působil dříve. Ale pro zábavu tu nejsem. Zlepšovat se a pomáhat týmu je pro mě prioritou.
Kdo je tvůj největší fotbalový parťák?
Bude to určitě můj bratr. Navzájem se podporujeme a pomáhame si jak na hřišti, tak i doma, kde spolu rozebíráme zahraniční zápasy.
Jak vůbec zvládáš přechod z dorosteneckého fotbalu do toho dospělého?
Přechod mi nedělal problém. Doteď nabírám sebevědomí při hře v hale, kde hraju s chlapama pořád. Slabinu, kterou jsem neměl v dorostu, byla hra ve vzduchu. Teď nevyhraju ani jednu hlavičku.
Jaký vidíš největší rozdíl mezi pojetím českého fotbalu a kopané ve Vietnamu?
Fotbal zde je na tom o dost lépe. Už to, že některé kluby mají možnost hrát nejvyšší evropské soutěže, je důkaz, že je na úplně jiné úrovni. Při návštěvě Vietnamu jsem měl možnost trénovat a hrát přátelská utkání za prvoligové týmy. Byla to suprová zkušenost si vyzkoušet fotbal i jinde, ale nedokázal bych si tam představit hrát dlouho. Extrémně teplé počasí s vámi sekne po pár minutách hraní.
Jakou máš přezdívku?
Fun z Okresního přeboru nebo jednoduše Ráďa.
Jaký je tvůj fotbalový vzor?
Cristiano Ronaldo, aneb nejlepší hráč na světě.
Jakému klubu fandíš v české nejvyšší soutěži a komu na evropské scéně?
Musím zklamat. Českému fotbalu nefandim vůbec, koukám na něho opravdu výjimečně. V Evropě fandím Manchesteru United a Realu Madrid.
Jaké jsou tvé volnočasové aktivity?
Individuální tréninky a zápasy ve vedlejších městech. Dále studium, vysoká je bolest, nebo jsem s mojí slečnou.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.