Vždy se snažím dát do zápasu maximum, ale už to bolí a do středy se dávám dohromady, říká David Jeníček

David Jeníček je obrovsky platným hráčem pro Jesenici. V Kněževsi na něj hrál Tomáš Růžička a nenechal mu kousek prostoru. I tak se ale vytáhlý matador dokázal dostat do situací, ze kterých připravil pro své spoluhráče nejen šance, ale také góly. Nebýt jeho, Jesenice by se v Kněževsi jen ztěží prosadila. S hráčem kola přinášíme tradiční rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Zápas s Kněževsí nedopadl pro Jesenici dobře, Vám však zajistil nominace do sestavy kola, kterou jste ovládl. Byla nominace očekávaná?
Popravdě mě ani nenapadlo, že bych se tam mohl vůbec dostat.
Jak se Vám v tomto zápase vůbec hrálo? Podstoupil jste několik těžkých vzdušných soubojů s Tomášem Růžičkou, svému týmu jste připravil první gól...
Hrálo se mi dobře, krásné fotbalové počasí a po delší době mě snad ani nic během zápasu nebolelo (smích). Tomáš je velice zkušený fotbalista, takže jsem se na každý souboj s ním více soustředil a asistence samozřejmě potěší.
Co Vás bude stát zisk ocenění hráče kola do kabiny?
Už jsem klukům předem říkal, že ze mě nic nedostanou (smích). Ale určitě něco padne do kasy.
Jesenice je aktuálně na desátém místě, navíc má druhou nejhorší obranu v soutěži... Jak z toho ven?
Bohužel se nám nepovedlo pár zápasů, kde jsme dostali hodně gólů, ale to k fotbalu patří. Když se nedaří a soupeři naopak jo, tak jim to tam prostě padá, což můžeme vidět i ve vyšších soutěžích.
Jesenický kádr je velmi zkušený, ale mladých fotbalistů v něm moc nenajdeme... Jak to vypadá výhledově s kopanou v Jesenici?
Určitě je potřeba omladit tým. Máme pár dorostenců na hostovačkách, tak budeme doufat, že svou kariéru dospělých budou chtít rozjet právě v Jesenici.
Patříte k těm nejzkušenějším hráčům v soutěži. Jaký rozdíl pozorujete v současné mladé fotbalové generaci oproti Vaši generaci, když jste nakukovali do dospělého fotbalu?
V první řadě je to asi kvalita hřišť, která se o dost změnila k lepšímu a mají hodně velký vliv na výkony hráčů i celkový vzhled fotbalu. Potom je tam ta práce s mládeží. Jen se obávám, že fotbalová budoucnost je dost nejistá. Klubů na okrese pomalu ubývá, mladý to moc nebaví a není kým tu starší generaci nahradit.
Jak se připravuje David Jeníček na mistrovské zápasy?
Vždy se snažím dát do zápasu maximum, ale už to bolí, nožičky už začínají pomalu stávkovat. Do středy se dávám dohromady, do toho práce. Pokud to jen trošku jde, tak maximálně jeden trénink v týdnu dám, víc udělat nemohu.
V kolika letech jste začal s fotbalem a jaký dres jste navlékl jako první?
Jelikož pocházím z Loun, tak právě tam jsem si k fotbalu poprvé asi v osmi letech čichnul, ale nic velkého z toho nebylo.
Jak se vůbec vyvíjela Vaše fotbalová kariéra a jak jste se dostal právě do Jesenice?
Když mi bylo devět let, přestěhovali jsme se na Rakovnicko. V Jesenici jsem chodil na základní školu, tak právě tam jsem začínal svou mládežnickou kariéru. V dorostu jsme hráli o postup, který se nám bohužel nakonec nepovedl. Dost kluků skončilo a díky tomu i na čas jesenický dorost. Přestoupil jsem do Oráčova, kde se hrála druhá a čtvrtá třída dospělých a tam jsem strávil většinu času své docela úspěšné kariéry. Na rok jsem si odskočil do Jesenice kopnout si I.A třídu a pak zase zpět do Oráčova. Byla tam skvělá parta, rok jsme si zahráli i I.B třídu. Bohužel se po nějaké době spadlo do třetí třídy a ozvala se opět Jesenice. Už jsem tady asi devět let, sice se poslední dobou moc nedaří, jak mně, tak týmu, ale parta opět super.
Když byste měl zmínit nejlepší moment nebo část kariéry, co by to bylo?
Momentů bylo určitě hodně, tak třeba... 3x nejlepší střelec okresu? (smích)
Jaký máte nebo kdo byl Váš fotbalový vzor?
Jako jednotlivce asi nemám nikoho, těch hráčů je spousta. Každý je v něčem výjimečný a má nějakou svou individualitu.
Kdo je Váš největší fotbalový parťák?
Hrajeme jako tým, všichni jsme tam parťáci, po kouče i diváky, pokud tedy nějací vůbec dorazí.
Jaké jsou Vaše volnočasové aktivity?
Tak ty už bohužel také musely jít stranou. Zdraví už moc neslouží, rekonvalescence se prodlužuje. Jinak nebýval problém zahrát si cokoliv, třeba hokej, tenis, badminton...

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.