Tohle období jsem si užíval, jak nejvíc to šlo, vzpomíná na píseckou štaci Adam Kotrba

Milevsko dokázalo urvat v domácím duelu proti Třeboni bod a výkon týmu vynesl Adama Kotrbu na pozici hráče kola, který se v rozhovoru rozpovídal o zápasu s Jiskrou, počínání Milevska v sezoně a jeho dosavadní kariéře.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Adame, gratuluji ti k vítězství v anketě o hráče kola. Co na to říkáš?
Je to pro mě obrovská čest a motivace do dalších dní.
Kdo myslíš, že má na vítězství největší podíl?
Největší podíl na tom budou mít určitě kluci z kabiny a moje rodina.
Už se ti pokladník ozval, za kolik to v kabině budeš mít?
Pokladník už se mi ozval a nebude to úplně levná záležitost, ale s tím se musí počítat.
Zápas s Třeboní přinesl bezbrankovou remízu. Jak bys hodnotil váš výkon?
Doma jsme zatím nehráli s lepším soupeřem, než byla právě Třeboň. Ke konci zápasu jsme se trápili s rozehrávkou odzadu a byli pod tlakem, ale když se na to zpětně podívám, tak tam byly i pozitivní momenty a tyhle těžké zápasy nás posunou dopředu.
Po průběhu utkání ty osobně bod bereš, nebo jich mohlo být i více?
Šance byly na obou stranách. Myslím si, že remíza je v tomhle ohledu spravedlivá. Každopádně bych chtěl vyzdvihnout Hejlíka za chycenou penaltu a za to, že nás poslední zápasy hodně drží. Tohle ocenění by si zasloužil ještě více, než já.
V letošní sezoně předvádíte zatím dobré výkony a držíte pátou příčku. Čekal jsi, že budete takto vysoko?
Do této sezóny jsme šli s novým trenérským štábem a vysokými ambicemi, akorát po celkem povedené přípravě přišlo vystřízlivění, že mistrovské zápasy jsou úplně o něčem jiném. Ze začátku jsme se trápili a vyvrcholilo to domácí prohrou s Jankovem, ale tohle období jsme přečkali a jsou to další zkušenosti pro náš mladý tým, který tady v Milevsku máme.
Teď už ke tvojí kariéře. S fotbalem jsi začínal v Milevsku, kdo tě k němu přivedl?
K fotbalu mě přivedli rodiče, jelikož jsem i napůl z hokejové rodiny, tak jsem jako malý dostal na výběr a vybral jsem si fotbal.
Jak vzpomínáš na tvé začátky?
V náboru jsem byl pod panem trenérem Hladkým a poté jsem se přesunul pod Jirku Stejskala, Jirku Kortana a mého taťku. Měli jsme zde výbornou partu, která se po tolika letech přesunula do milevského áčka
Ve dresu vzduchotechniků si tě vyhlédl Písek, do kterého jsi po ročním hostování v roce 2014 zamířil. Kdo v tomto přesunu hrál největší roli?
Největší roli v tomhle přestupu hrálo to, že jsme šli z Milevska ve více lidech a Písek nám zajistil svoz, takže to pro naše rodiče nebylo tolik náročné na dojíždění.
V Písku jsi ale vydržel pouhé dva roky, než jsi zamířil do Dynama. Bereš tvé roční působení v českobudějovickém dresu jako tvůj vrchol kariéry?
Přestup do Dynama byl obrovský výkonnostní skok, na který se mi těžko zvykalo. Pro mě osobně to byly velké zkušenosti, ale jako můj vrchol kariéry to asi nepovažuji, ale cením si ho.
Následně ale došlo na návrat do Milevska. Co k němu vedlo?
Vlastně to byl takový souhrn událostí. Malé herní vytížení, zranění, a tak jsem se vrátil tam, kde všechno začalo a shodou okolností to zrovna trénoval můj taťka. Byl sem rád, že si pod ním ještě můžu zahrát.
V roce 2019 jsi opět zamířil do Písku, kde jsi strávil následné čtyři roky. Máš nějaký oblíbený moment z tohoto píseckého působení?
Těch momentů byla spousta. Tohle období jsem si užíval, jak nejvíc to šlo, ale oblíbený moment byla možnost si zahrát třetí ligu a hrát na jednom hřišti s klukama, který už něco ve svém fotbalovém životě odehráli. Můžu zmínit třeba Štěpána Koreše, Martina Voráčka, Ondru Bělouška, Ondru Sajtla, nebo třeba dlouholetou oporu v bráně Honzu Satrapu.
Tvůj zatím poslední přesun nastal před letošní sezonou a opět šlo o návrat ke vzduchotechnikům. Proč ses pro něj rozhodl?
Tak tento přesun nastal kvůli tomu, že jsem začal studovat vysokou školu v Praze a nestíhal jsem se dopravovat na tréninky do Písku, a tak jsem po domluvě s trenéry zamířil zpátky do Milevska.
Minulost už necháme a zamíříme k víkendu. Čeká vás duel s nováčkem z Třebětic. Jaký zápas očekáváš?
Čekám náročné, hodně soubojové utkání na menším hřišti, kde fanoušci poženou domácí borce za vítězstvím.
Co myslíš, že bude mít v tomto duelu tu hlavní roli na pomyslné misce vah?
Osobně si myslím, že u nás v týmu máme větší kvalitu, kterou když přeneseme na hřiště, tak si odvezeme tři body. Každopádně domácí nepodceňujeme a víme, že když se sejdou v plné sestavě, tak dokážou potrápit kohokoliv.
Poslední otázka. Máte ještě nějaké jiné koníčky, než fotbal?
Rád si zahraji jakýkoliv sport. V létě třeba chodíme s klukama z kabiny na plážový volejbal.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.