Další remíza? I ten bod může hrát v konečném zúčtování svou roli, míní Martin Carda

Osecký Martin Carda svojí brankou nejen získal týmu bod z Třěbětic, ale jeho výkon ohodnotili i diváci vítězstvím v anketě o hráče kola. Martin se v rozhovoru rozpovídal nejen o letošní podzimní části, ale také o svém celoživotním pusobení v oseckém dresu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Martine, gratuluji ti k vítězství v anketě o hráče kola. Co na to říkáš?
Děkuji za gratulaci k vítězství v anketě, ale vím, že na ní měl lví podíl člen našeho širšího kádru, který zřejmě neměl službu v práci.
Zápas v Třeběticích skončil remízovým výsledkem 2-2. Jak zpětně na zápas vzpomínáš?
Chtěl bych pochválit jednoznačně celý tým. Přijeli jsme tam s tím, že bychom si nějaký ten bod odvézt chtěli a od začátku jsme si za tím i šli. Jen škoda našeho výpadku v první polovině druhé půle, kdy jsme domácím svou pasivitou nechali zápas otočit.
Jak bys hodnotil váš výkon?
Myslím si, že jsme tentokrát předvedli solidní výkon, kterému chyběly jen tři body. Nikdo nehrál alibisticky a snažil se pomoci druhému.
Jak moc velká radost propukla při tvém vyrovnávacím gólu v závěru utkání?
Radost jsme měli velkou, ačkoliv gól nakonec znamenal jen další z remízových výsledků. I ten bod z Třebětic však může hrát v konečném zúčtování svou roli.
Podle trenéra domácího týmu jste si nezasloužili prohrát. Souhlasíš s tímto názorem?
Souhlasím. V první půli jsme domácí nepustili téměř k ničemu a nebýt tyčky a našich dalších zmařených šancí, mohli jsme rozhodnout už do půle.
Podzimní část jste zakončili na jedenáctém místě tabulky. Jak tuto pozici hodnotíš?
Cílem byla horní půlka tabulky, takže ji nehodnotím kladně. Nicméně vzhledem k častým absencím, ať už ze zdravotních, pracovních, nebo jiných důvodů, to brát musíme. Škoda jen některých zápasů, kde jsme zápasy vyloženě ztratili, jako například se Strakonicemi.
Který zápas přinesl z tvého pohledu váš nejlepší výkon, a který naopak nejhorší?
Nejlepší asi právě ten poslední s Třeběticemi a pak jsme také dobře zahráli proti suverénní Hluboké, kterou jsme jako jediní obrali o body. Nejhorší určitě se Strakonicemi.
Teď už půjdeme ke tvojí kariéře, kdo tě k fotbalu přivedl?
Fotbal mě již od dětství velmi bavil, což logicky vyústilo v mé zapojení do mládežnických kategorií ve Strakonicích.
Skoro celý svůj fotbalový život jsi spojil právě s Osekem. Bereš ho jako srdeční záležitost?
Ano, jinak bych tam takovou dobu nezůstal. Rád koukám na NHL, a když vidím, jak tam právě u těchto srdcařů vyvěšují dresy pod strop haly, rád bych se něčeho podobného dočkal v Oseku. Možná by stačil vyvěsit dres i pod strop v kantýně, s tím bych se spokojil.
Máš svůj oblíbený moment v zeleném dresu?
Těch bylo za těch bezmála dvacet let spousty. Velmi rád vzpomínám na naše dorostenecké úspěchy pod taktovkou našeho trenéra Hanáčka, nebo pak na postup do nejvyšší krajské soutěže.
Jediná tvoje působení v jiných barvách se odehrálo ve Strakonicích, kde jsi strávil necelé dva roky. Jak na tuto dobu vzpomínáš?
Strakonice pro mě byly jen přestupnou stanicí do Oseka. Jsem rád, že jsem právě v Oseku strávil většinu svého života.
Čeká na nás dlouhá zimní pauza. Už máš nějaké plány přes zimu, které budou spojené s fotbalem?
Do Vánoc máme v plánu jen páteční fotbálky v naší osecké hale, ale spíše vesměs si plánujeme od fotbalu odpočinout. Na přelomu ledna a února nás čeká tradiční soustředění, na které, doufám, dorazíme v co nejhojnějším počtu. Pro mnoho z nás je to jedinečná šance, jak trošku nahnat kondičku.
Poslední otázka. Máte ještě nějaké jiné koníčky, než fotbal?
Fotbal je pro mě v tomto ohledu naprosto zásadní, ale mám rád i cestování, chodím na delší treky a rád čtu knížky.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.