ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 18.kolo MSFL , 2023-2024

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 18. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal Adam Fila z týmu Slovan Rosice. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Stal jste se hráčem 18. Kola, jaké z toho máte pocity?
Zvolení hráče 18.kola mě těší, avšak pravděpodobně největší zásluhu na tom mají moji spoluhráči, kteří si aji nastavovali po určitém čase upozornění, aby mi mohli dát hlas. Hodně toho na závěrečné vypijeme a sníme, takže potřebují/potřebujeme naplnit kasu, aby bylo z čeho čerpat. A právě hráč kola je položka, která je tučně ohodnocená.
První jarní utkání Rosic proti Blansku, hned výhra a vy jste dal dva góly a postaral jste se vlastně o výhru 2:0, jak vám to zní?
Zní to opravdu dobře. Přiznám se, že jsem měl určité obavy, jak zápas dopadne. Pokud by to nedopadlo dobře, nebyl by to vůbec dobrý vstup do sezony a skrz naše postavení bychom se dostali do dost nepříjemné situace a možná i pod určitý tlak. Takto jsme zvítězili a podali i docela dobrý výkon, na kterém můžeme stavět a sebevědomě jet do Znojma a pokusit se urvat nějaké body. Před sezonou přišlo spoustu nových hráčů, avšak musím říct že přišla zároveň i kvalita a pevně věřím, že tuto část sezony budeme silnější.
Jak jste byl celkově spokojen s vaším výkonem a výkonem celého týmu v zápase?
V prvním poločase jsem s naším výkonem spokojený nebyl. Ani s mým výkonem. Nehráli jsme dobře a hledali recept na dobře hrající Blansko, které dobře kombinovalo na své polovině a nám se kvůli špatnému presingu nedařilo sebrat míč na naše kopačky a být na míči. To se v druhém poločase zlepšilo, zefektivnili jsme běhání a byli silní na balonu a díky tomu vstřelili i dvě branky. Závěr zápasu jsme si dovolím říct pohlídali a Blansko k ničemu nepustili. Na úvodní zápas a s tolika novými hráči si myslím, že jsme předvedli dobrý výkon, na kterém se dá stavět.
Jaké jsou vaše ambice či jaký je váš cíl pro jarní část?
Primárním cílem je co nejdříve se odrazit od sestupujících pozic, vytvořit si určitý bodový polštář a šplhat tabulkou co nejvýše to půjde. Naopak musíme být realisté. Třetí liga je opravdu vyrovnaná, pár zápasů se nepovede a jste dole. Proto musíme jít zápas od zápasu a poctivě pracovat jako tým.
V tabulce střelců už máte 8 gólů a dotahujete se na nejlepší střelce, jaké to pro vás je?
Jsem za to rád, protože se to ode mě očekává. Těch gólů mohlo být i více, ale jsem rád aspoň za těch 8 gólů - zatím. Pevně věřím, že další budou přibývat. Cítím se fyzicky dobře a pokud budeme hrát tak jak v prvním zápase s Blanskem, kdy mi to mohl Gojas (Patrik Goj) nahrát asi 4x před prázdnou bránu, tak věřím, že těch gólů bude přibývat nejen mně, ale i ostatním spoluhráčům.
Máte nebo měl jste někdy nějaký idol?
Mým dětským idolem byl C.Ronaldo. Obdivuju ho skrz jeho zapálenost a tvrdou dřinu, to se mi asi nejvíce líbí a proto ho mám rád.
Jaký je váš oblíbený klub? Ať z Česka nebo ze zahraničí?
Oblíbeným klubem je Chelsea. Už od malička k nim mám asi nejblíž. A v Česku fandím těm, kde hraje brácha (Daniel Fila), takže teď Teplicím.
Jak se po první výhře celkově cítíte, v dalším utkání vás čeká docela slušně posílené Znojmo, jak si po té první výhře věříte?
Jak jsem říkal, bylo opravdu moc důležité, že jsme úvodní zápas s Blanskem vyhráli a získali zdravé sebevědomí se kterým pojedeme v neděli do Znojma. Víme o jejich síle a zahraničních hráčích od kterým moc nevíme co očekávat, ale budeme hrát naši podstavou hru a věřit ve zdárný konec.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.