Záložník Jičína David Fidrich: Nejraději vzpomínám a vždycky budu právě už na zmiňované angažmá v Mladé Boleslavi

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 17. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vstup do jara vám vyšel na jedničku, jaká byla zimní příprava?
Pod novou trenérskou dvojicí Alešem Gaubmannem a Honzou Drusanem byla zimní příprava hodně náročná a byla zaměřená hlavně na fyzickou kondici, se kterou jsme všichni moc dobře pracovali, jak v přípravných utkání, tak právě i v tomhle prvním mistrovském utkání, který jsme zvládli skvěle a zaslouženě jsme ho vyhráli 2:0 a vstoupili tak do letošní jarní části sezóny vítězně, jak jsme chtěli.
V zimní přestávce do vašeho kádru nepřišly žádné posily, věříte že se současným kádrem Krajský přebor udržíte?
Jsem si jistý, že ano! Věřím svému týmu a naší síle, kterou v něm máme i když jsme pocítili nějaké ty odchody, ale ty nahradí naši talentovaní dorostenci, kteří nejenom dobře makali v zimní přípravě, ale hlavně se i vyhráli a nasbírali nějaké ty zkušenosti. Za tu celou dobu co s námi měli možnost trénovat se z nich stali hladoví hráči, jak po úspěchu, tak i po touze se nadále individuálně zlepšovat a hodně jim v tomhle pomohlo i to, že se je trenérům podařilo stabilně nasazovat v přípravných utkání.
Rád bych se zeptal na vaše působení v mládeži Mladé Boleslavi, jak na toto angažmá vzpomínáte a co berete jako váš největší úspěch?
Tak samozřejmně, že na angažmá v Mladé Boleslavi, kde jsem byl od žáčků až do U21, vždycky budu vzpomínat, jak nejlíp můžu, protože právě tam mám ty nejhezčí fotbalové vzpomínky! Ať už na mé bývalé spoluhráče a zároveň přátelé, tak pak i na lidi, kteří byli kolem nás, na všechny trenéry, maséry a doktory, kteří se vždycky o nás starali tak, aby jsme na tom byli co nejlépe. No a pak na všechny ty úspěchy, které já zároveň beru za moje největší a to, že jsme s naším nebo pak i o rok mladším ročníkem dokázali vyhrát a být v roce 2012/2013 mistři 1. Dorostenecké ligy U19, na to navazoval úspěch ve Zlíně 15.06.2013 - 2. místo Československého poháru U19 a pak právě už se zmiňovaným mladším ročníkem v roce 2014/2015 mistři Juniorské ligy U21.
Dostali se nějací vaší spoluhráči do profesionálního fotbalu a jste s nimi stále v kontaktu?
Ano dostali a jsem s nimi stále v kontaktu. Nejvíc se svým nejlepší kamarádem kterého považuji za svoji druhou rodinu a za svýho mladšího brášku a tím je Daniel Kozma (Dukla Praha), se kterým se vídám už právě od působení v Mladé Boleslavi až do teď, kdy jsme tu celou dobu jeden pro druhého a skoro teď spolu i bydlíme, protože jsme skoro sousedi (smích).Takže se prakticky vídáme a trávíme společný čas denně i s jeho ženou, kterou zase považuji za svoji mladší ségru. (smích). Pak je to Lukáš Vraštil (Sigma Olomouc), který pochází ze Železnice, to je kousek od Jičína a s ním jsem se viděl nedávno, když byl navštívit svoje rodiče, poté Antonín Křapka a Lukáš Hůlka oba (Bohemians Praha)
Ve vaší kariéře jste si zahrál i v dalších klubech, na jaké angažmá nejraději vzpomínáte?
Nejraději vzpomínám a vždycky budu právě už na zmiňované angažmá v Mladé Boleslavi.
Kdybyste měl vybrat největšího dříve a baviče z Jičínská kabiny, kdo by to byl?
Jednoznačně a bezkonkurenčně Jakub Lánský (smích) a kdyby jste se zeptal kohokoliv dalšího z kabiny, tak by vám odpověděl stejně, protože tenhle borec nám v kabině chybí ze všech nejvíc.
Oblíbený hráč a klub?
Cristiano Ronaldo a Arsenal

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.