Jan Chryczyk - Změnil se tak maximálně můj věk a váha šla o pár kilo dolů, naštěstí

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 15. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Po nějaké době spolu vedeme rozhovor. Co se u vás za tu dobu změnilo ve vašem životě
Už je to opravdu nějaký pátek, tuto sezónu vlastně prvně, což o něčem asi vypovídá. Změnil se tak maximálně můj věk a váha šla o pár kilo dolů, naštěstí (smích). Jinak za tu dobu moc změn nepřišlo, kopačky jsem ještě na hřebík nepověsil, ani nevyhrál vytoužený Zlatý míč a postup s Vávrovicemi o soutěž výše také stále nepřichází, takže vše při starém.
V sobotu jste porazili Březovou. Jak jste spokojen se svým výkonem?
Vždycky je co zlepšovat. Doufám, že nás výhra nakopne, ale jak se svým, tak s týmovým výkonem spokojený nejsem. V minulém zápase to opravdu byla sisyfovská práce. Tyto dvě utkání bych v porovnání viděl výkonnostně jako den a noc, ale teď při nás stálo štěstí, tak snad nám vydrží minimálně do sobotního klání se Stěbořicemi.
Vsítil jste tři góly. Jakým způsobem jste je vstřelil? A který z nich byl podle vás nejpěknější?
Moje první branka padla po pár minutách hry, kdy jsme soupeře přehráli rychlou průnikovou přihrávkou středem na Patrika Kořínka, který mi míč předal a já jsem zpoza vápna z otočky zavěsil k levé tyči. Druhý gól byl o něco jednodušší, když jsem stál ve správný čas na správném místě a vyraženou střelu David Binara uklidil do poloprázdné branky. Nejhezčí akce asi byla u třetí branky, když mě David Binar zkušeně vyslal z poloviny hřiště samotného na brankáře, kterého nebyl problém obstřelit. Velkou zásluhu měl na třetí brance i Ivo Hanel, který na sebe upoutal pozornost, jelikož v době přihrávky stál asi v pětimetrovém ofsajdu, ale míč na něj vůbec nemířil a skoro celá obrana přestala hrát se zvednutou rukou, tudíž už mi k překonání zbýval jen vyběhnuvší gólman domácích.
Měl jste před zápasem obavu, když jste museli sestavu lepit, jak se dalo?
Obavy jsou bohužel před každým zápasem, v jakém složení vlastně nastoupíme. Tím bych nechtěl shazovat kvalitu kluků, ale přece jen už s několika spoluhráči hrajeme dost dlouho spolu a máme nějaké automatismy, které logicky noví a méně vytížení hráči nemohou mít hned. Asi bych zvolil na úvod trochu jiné obsazení, ale od toho tu je trenér. Zápas nám vyšel, takže to vyřešil v konečném důsledku správně.
Překvapila vás nějakým způsobem Březová, a opravdu to byl takový jednoznačný zápas, jak vypadá výsledek?
Po minulém zápase s Bohuslavicemi jsem se dost obával, aby na nás stále neležela deka. Po první brance přišlo možná až moc velké uspokojení a opět nám to drhlo. Určitě to tak jednoznačný zápas nebyl, ale nám tam prostě padlo skoro všechno, do čeho jsme kopli. Už to s Březovou v okresním přeboru nějakou dobu táhneme, kádr mají poměrně totožný delší dobu, víme na koho si dát pozor. Nejvíce mě osobně překvapil jejich útočník/křídelník Lukáš Chlebik, ten nám tam párkrát zatopil. O Michalu Šustkovi nemusím nic říkat, toho když necháte rozehrávat, tak si podepisujete ortel. Taky jsme měli štěstí, že Budis (Štěpán Buda) nebyl stoprocentně fit, protože ten nám vždy dělal velké problémy.
Který moment byl podle vás zlomový?
Zlomovým momentem nejspíš byla branka na 3:0. Březová to, dle mého názoru, už pak zabalila a zvrátit zápas chtělo jen pár hráčů. Do té doby nás možná i herně přehrávali, nebylo to z naší strany to pravé ořechové, měli to našim výkonem dosti ulehčené, ale štěstěna jim prostě nepřála.
Jakým způsobem se chcete připravit na Stěbořice?
Hlavně to chce jít do zápasu s vítěznou mentalitou, víme, že doma dokážeme hrát o něco lépe, než venku. Potřebujeme do toho dát srdíčko a přitáhnout s sebou z Březové i štěstíčko, aby to na ty tři body do tabulky stačilo.
Na jaře vám chybí Danek Klein a Jakub Lichovník. Co je s nimi? A jak velké oslabení to pro váš kádr je? Dokázali jste přivést nějaké nové posily?
Je to citelná ztráta, oba stabilní hráči základní sestavy, stavební kameny. Co vím, tak Danek bohužel utrpěl zranění kolene, byl na operaci s meniskem a ještě ho čekají i vazy, a takhle na dálku mu přeju co nejrychlejší rekonvalescenci. Kuba musel bohužel ze zdravotních důvodů ukončit svou fotbalovou kariéru nadobro, od svého lékaře dostal zákaz. Tomu přeji hodně štěstí v osobním a pracovním životě, ale to on moc dobře ví, přece jen jsme jedna krev. Přes zimu k nám přišel ze Slavkova Šimon Rychlý, druhý příchod ztroskotal kvůli uplatnění opce týmu, ve kterém byl hráč na hostování. Jako jedno z mála mužstev můžeme využívat hráče z našeho dorostu, takže se to ještě nějak zvládat dá. Tom Štencel je už součástí A-týmu delší dobu, Vojta Papež se stal naší jedničkou v bráně a David Binar s námi snad bude jezdit co nejvíce, v něm vidíme i přes nízký věk velký přínos, což ukázal i v sobotním zápase s Březovou.
Stále studujete? A jak vám jde škola? A jaké máte plány po skončení školy? Budete i nadále řádit za Vávrovice?
Ano, stále ještě válčím se studiem. (smích) Musím přiznat, že nyní mi to jde až nad má očekávání, v porovnání s minulými lety. Po skončení školy zatím žádné specifické plány nemám, práci mám jistou již několik let. Pokud zdraví dovolí, fotbal asi ještě hrát budu, ale jestli ve Vávrovicích, to je ve hvězdách. Hraju tady vlastně odmalička, možná by mi změna prostředí prospěla, ale kdo ví.
Vím, že jste jednu dobu působil jako redaktor. Jak vás tato práce bavila? A proč jste toho nechal?
V psaní se vyžívám, což jde asi vidět. (smích) Začal jsem poměrně mladý a prakticky bez zkušeností, ale tahle část života mě opravdu bavila. Bohužel si myslím, že tahle práce není tak doceněná, jak bych očekával a finančně v poměru s mým vynaloženým časem a úsilím už mi do budoucna nedávala prostě smysl. Na starosti jsem měl krajský přebor, který již v té době měl záznamy z utkání online, takže jsem hodně času trávil sledováním jednotlivých zápasů a co nejpodrobnějším popisem, co se událo. Je to škoda, možná se k tomu někdy vrátím, ale v současné době tolik volného času nemám.
Kam sahají ambice Vávrovic? Zatím to vypadá na pořádnou melu, co se týče konce a středu tabulky.
Už několik let je to postup, tuhle sezónu bohužel záchrana v soutěži. Podzim se nám vůbec nevydařil, několik dobře rozehraných utkání jsme ztratili vlastní vinou. Máte pravdu, bude to vypjaté až do konce, ale alespoň je o co hrát. Věřím, že se tuto sezónu v soutěži udržet dokážeme, přes léto posílíme a v příští sezóně už ten postup musí přijít, jinak to nevidím.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.