Chtěli bychom vyhrát obě soutěže, ale šanci dávám spíše poháru, říká Adam Beneš

Napodruhé už to vyšlo! Na postu brankáře to bylo od 17. kola beze změny. Brankář Tatranu Adam Beneš znovu podržel svůj tým několika skvělými zákroky a především díky němu mají zelenobílí alespoň bod s Jesenicí. S hráčem kola přinášíme tradiční rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
První nominace do sestavy kola vítězství nepřinesla, druhá už ano. Očekával si své jméno v top jedenáctce?
Asi upřímně neočekával. I když si myslím, že se mi osobně utkání celkem povedlo, tak jsem nominaci nečekal.
Co tě zisk ocenění hráče kola bude stát do kabiny?
Nemělo by mě to stát snad nic, ale pokud si zkušení hráči něco vymyslí, tak to rád zaplatím.
Zápas s Jesenicí se pro vás vyvíjel dobře, ale závěr byl pro Tatran doslova hororový. Co se stalo, že jste si nechali vzít dvougólový náskok v pár minutách?
Vyvíjel se pro nás dobře zejména, co se týká výsledku, kdy jsme dali dvě branky prakticky z ničeho. Jinak si myslím, že Jesenice byla lepší a jen díky nekvalitě v předfinální fázi jsme v prvním poločase neprohrávali. Jak jsme se dostali ve druhém poločasu do vedení 2-0, tak už se naše hra trochu zlepšila, ale v závěru jsme doplatili i na to, že většina kádru je kondičně v katastrofálním stavu.
Brankářskou dvojici tvoříš s velezkušeným Michalem Červeným. Jaký spolu máte vztah a co sis od něj za dobu společného působení vzal?
No, abych řekl pravdu, tak se ani moc nepotkáváme (smích). Já prakticky vůbec netrénuji, jelikož jsem přes týden na škole a jezdím jen na utkání. A Míša jde chytat, jen pokud mám nějaké pískání, takže se de facto vůbec nepotkáváme, jen když se Michal jde podívat na utkání, tak mi vždy řekne nějakou “chytrou radu” typu, že když nedostanu branku, tak nemůžeme prohrát (smích).
Jaké má Tatran cíle do jarní části? Ve hře je kromě vítězství v soutěži také okresní pohár...
Samozřejmě bychom chtěli vyhrát obě soutěže, ale osobně jsem trochu pesimista a myslím si, že se to nepovede. Největší šance dávám tomu, že zvládneme vyhrát pohár, jelikož ten se bude hrát v týdnu, což je pro nás příhodné, abychom se sešli v co nejsilnější sestavě. Naopak v případě klasické soutěže se nám na všechna utkání určitě nepovede být v nejsilnější možné sestavě.
Jaké byly ohlasy v kabině na los okresního poháru, ve kterém se střetnete s Lubnou na jejím hřišti?
Určitě jsme nebyli nadšeni, že musíme hrát semifinále proti Lubné a ještě venku. Ale na druhou stranu si myslím, že ani Lubná není ráda, že se potkáme už v semifinále. Věřím, že se právě na toto utkání sejdeme v naší nejsilnější sestavě a Lubnou porazíme.
Jak se od minulého rozhovoru na podzim posunula tvá kariéra rozhodčího?
Kariéra rozhodčího se výrazně neposunula. Pravidelně jezdíme s bratrem pískat utkání ČFL. Samozřejmě je mým cílem postup do profesionálních soutěžích, ale na něj nyní úplně nemyslím. Důležité bude dobře zvládnout jarní část soutěže.
Máš za sebou z pozice rozhodčího v rámci zimní přípravy nějaký zajímavý duel třeba ligových celků?
Přátelská utkání ligových týmů obsazuje jiná Komise rozhodčích, než pod kterou patřím, takže žádnou takovou zkušenost nemám.
Jakou šanci má Plzeň v Evropské konferenční lize proti Fiorentině, věříš v její postup?
Hodně napoví úvodní utkání v Plzni, ale věřím, že kvalitu na postup Plzeň určitě má.
Jak tipuješ, že dopadně základní část Fortuna ligy a kdo se bude podle tebe radovat z titulu po nadstavbě?
Hodně bude záležet, kdo bude hrát derby v nadstavbě doma. Vzhledem k momentálně lepší výchozí pozici více věřím k zisku titulu Slavii.
OTÁZKA Z KABINY: Jaký typ holek se ti líbí a proč to jsou zrovna zrzky?
Nevím, kde autor této otázky přišel na to, že se mi líbí zrzky (smích). V tomhle nemám vůbec vyhraněný názor a na barvě vlasů mi opravdu nezáleží.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.