NIKOLAS CHŘIBEK - Na dospělý fotbal si pořád zvykám, každé šance od trenéra si moc vážím

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 23. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře v anketě, jak bys zhodnotil svůj výkon a výkon celého týmu?
Ahoj, děkuji moc! Výkon bych zhodnotil pozitivně, věděli jsme, že to bude náročný zápas, jelikož soupeř na jaře ještě neprohrál, ale poprali jsme se s tím velice dobře. Měli jsme na tento zápas jinou strategii, než na kterou jsme byli do teď zvyklí, ale všichni to zvládli výborně. Soupeř měl nebezpečné standartní situace, ale paradoxně jsme byli my ti, kdo z ní dal gól a ty jejich jsme si pohlídali.
Podařilo se ti brankou v 80. minutě rozhodnout utkání. Popsal bys nám ji? Myslíš, že ti pomůže k větší vytíženosti v áčku?
Popíšu a rád. Péťa Kudlík na levé straně vybojoval balón a našel mě skvělou přihrávkou do běhu za obránce. Já pak z druhého doteku střílel levou nohou po zemi kolem gólmana. Myslím ale, že na mou vytíženost nebude mít vliv. Pořád si na dospělý fotbal zvykám. Naštěstí mi trenér bez ohledu na góly dává postupně více a více prostoru, čehož si moc vážím.
Na hřiště ses asi deset minut po začátku druhé půle. S jakými instrukcemi tě trenér do zápasu poslal?
Do hry jsem šel celkem narychlo, jelikož jsem střídal Silberta, který se zranil, takže na moc instrukcí nebylo čas. Jelikož jsem šel do hry za stavu 1:1, úkol zněl, dej gól. Což se také podařilo.
Kromě rozhodující branky proti Těšínu ses ještě v sobotu třikrát trefil za dorost. Jak jsi střelecký víkend oslavil? Budeš to mít v kabině drahé?
Ano, víkend byl střelecky velice úspěšný - 2 zápasy, 4 góly, 6 bodů. Co víc si může člověk přát. Oslavil jsem ho pořádným odpočinkem, protože to bylo fyzicky velmi náročné, takže to byla pro mě nejlepší možná oslava. V kabině to každopádně drahé mít budu, jak v dorostu za hattrick, tak v áčku za sestavu kola.
Pro některé mladé fotbalisty je složité zvyknout si na dospělý fotbal. Jak to vnímáš u sebe a v čem vidíš největší rozdíl?
Myslím že největší rozdíl je v rychlosti a také v důrazu. V dospělém fotbale vám nedá nikdo na nic čas a to je můj největší problém, zvyknout si na to. Dospělý fotbal je také o dost tvrdší, na což jsem si ale zvykl v celku dobře i přesto, že jsem nikdy nebyl zrovna soubojový hráč. Taky mi to teď pomáhá v dorosteneckém fotbale, kde mě jen tak nějaký souboj nerozhodí.
Kde a kdy jsi s fotbalem začal? Prošel jsi i nějakými dalšími kluby?
Začal jsem v mých 8 letech na Slávii Opava, poté má cesta pokračovala do Malých Hoštic. Před necelými 6 lety jsem přišel do Kravař, kde jsem stále spokojený, a i přes pár nabídek jít jinam, nemám v plánu Kravaře opouštět. Na všechny týmy, kde jsem působil, mám ve směs dobré vzpomínky, ale v Kravařích jsem jednoznačně nejšťastnější.
Jaké jsou tvé fotbalové ambice? V jaké soutěži se do budoucna vidíš?
Nemám konkrétní cíle, chci ze sebe vydávat maximum a uvidím kam, mě má láska k fotbalu zavede. Vždy si říkám, že chci být radši příjemně překvapen, než být nepříjemně zklamán, že jsem to nedotáhl tak daleko, jak jsem si přál. Jak už jsem zmiňoval, v Kravařích jsem spokojen a myslím, že tam ještě nějakou dobu zůstanu.
Co rád děláš ve volném čase?
Jelikož momentálně hraji jak za dorost, tak za muže, tak většinu volného času trávím na fotbale a fotbalem. Když zrovna nejsem na fotbale, tak jsem s mými přáteli. Jinak také rád koukám na filmy, nebo se věnuji dalším sportům.
Je něco, co by jsi chtěl vzkázat fanouškům nakonec?
Chtěl bych jim pouze poděkovat za jejich podporu a za vše, co pro nás každý zápas připravují.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.