"Největší úspěch mé kariéry je výhra vaší ankety Hráč kola, teď už můžu s klidem odejít do sportovního důchodu," říká Kristián Tolkner

Kristián Tolkner 23-letý záložník SK Popelín 1932. Tomuto hráči se jako prvnímu povedlo vyhrát anketu, přesto, že se jeho mužstvo nachází v druhé polovině tabulky okresního přeboru. Kapitán celku je nepostradatelným článkem týmu a i díky jeho výkonům není Popelín na poslední příčce. Zde přinášíme slibovaný rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Kristiáne, gratuluji k ocenění Hráč kola. V tak nabité konkurenci jiných hráčů z klubů, kteří hrají o přední příčky, je to pro vás úspěch, nemyslíte?
Také zdravím a děkuji za gratulaci. Nevím, jestli to beru jako úspěch, nicméně výhra v této anketě mě těší. Největší zásluhu na tom ovšem mají kamarádi a přítelkyně, která určitě ani nespala, aby pro mě mohla každou hodinu hlasovat. Čehož si moc vážím :D
Jak byste zhodnotil víkendové utkání proti Strmilovu, díky kterému jste se dostal do nominace?
Do zápasu jsme nastoupili v poslepované sestavě a klasicky jsme byli hrozně pasivní. Soupeř toho dokázal využít a po chvíli jsme prohrávali 1:0. Celý zápas jsme dotahovali rozdíl jedné branky. Hned v první minutě druhého poločasu to krásně trefil Olouš z přímáku a bylo srovnáno. Pak jsme bohužel opět inkasovali a v 85. minutě to vypadalo, že pojedeme domů bez bodů. Trenér mě poslal na posledních pět minut do útoku a naštěstí to vyšlo a já se trefil. Ze Strmilova jsme si odvezli bod, což bereme jako přijatelný výsledek.
Jak jste dosud spokojený s předvedenou hrou Popelína v podzimní části?
Kdybych řekl, že jsem spokojený, asi by mi to nikdo nemohl věřit, vzhledem k našemu umístění v tabulce. Celý podzim se trápíme, ačkoliv si myslím, že tým máme na to, abychom hráli klidný střed tabulky. Bohužel v současné době je asi 5 hráčů ze základu dlouhodobě zraněných, tak asi i proto nejsme tam, kde bychom všichni chtěli být. Druhou věcí bude asi přístup. Kdybychom měli všichni stejný elán do fotbalu jako potom v hospodě, neměl bych o hru Popelína žádnou starost.
Možná nastává čas, kdy je potřeba, aby podzimní část soutěže skončila. Jak to vnímáte vy?
Pro nás by bylo ideální kdyby skončila už dávno, aby se všichni hráči dali do pořádku a sestava se tak mohla nějakým způsobem stabilizovat. Každopádně v sobotu už nás čeká poslední zápas, takže konec je v dohlednu.
Máte za sebou zápas se všemi týmy, můžete říct, který vás svým výkonem překvapil, nebo zaujal?
Asi nejsem schopný říct, který tým mě zaujal nebo překvapil svou hrou. Ono přeci jenom v tom okresním přeboru se hry jednotlivých týmů, až na výjimky, tolik neliší.
Kde jste začínal s fotbalem a jaká je zatím vaše kariéra?
Na rozdíl od jiných "Hráčů kola" nemůžu říct, že bych prošel mládeží nějakého ligového týmu. S fotbalem jsem začínal asi v 6 letech a hrál jsem u nás za FC Slavoj Žirovnice až do dorostu. Pak jsem si udělal malou pauzu a v 19 jsem začal hrát za Popelín, kde jsem doposud. Největší úspěch mé kariéry je výhra vaší ankety Hráč kola, teď už můžu s klidem odejít do sportovního důchodu :D.
Co pro vás osobně fotbal znamená?
Fotbal je pro mě druh odpočinku, na který se každý týden těším. Svým způsobem si u toho člověk pročistí hlavu. A jelikož je to kolektivní hra, tak pro mě velkou hodnotu (zejména na naší úrovni) mu dává kolektiv, na který jsem měl vždycky velké štěstí jak v žirovnickém Slavoji, tak i teď v Popelíně.
Co vaše další zájmy, kromě fotbalu a práce, komu fandíte a kdo je Vaším fotbalovým vzorem?
Kromě fotbalu si rád zahraji hokej, tenis a volejbal. Nevím jestli je to přímo můj vzor, ale od malička mám rád Pavla Nedvěda a fandím jednoznačně Spartě!
Co vás čeká v zimní pauze, budete třeba hrát sálový fotbal?
V zimě pauze nás čeká nějaká příprava a doufám, že také téměř tradiční soustředění. Sálovému fotbalu se asi raději vyhnu, pokaždé když jsem ho přes zimu hrál, bylo z toho zranění minimálně na 3 měsíce.
Jak se vám líbí myšlenka portálu Fotbalunas.cz, jehož cílem je veřejnosti přinést informace i z nižších fotbalových soutěží? Sledujete nás pravidelně?
Koncept vašeho portálu se mi dost líbí. Přijde mi, že díky vašim anketám, statistikám a pravidelnému zpravodajství oslovíte velké množství lidí, což beru jako pozitivní věc.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.