O budoucnost fotbalu v Hostovicích nemám strach, říká Jaroslav Dvořák

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 18. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Stal se jím opět zástupce Hostovic. Tentokráte je to Jaroslav Dvořák.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k ocenění Hráč kola. Jak takový triumf vnímáte?
Mám z toho velkou a upřímnou radost. Každá pochvala nebo ocenění určitě potěší každého sportovce.
Myslíte, že jste se zaslouženě dostal do ideální jedenáctky?
Myslím, že jsme v Kamenici odehráli konečně dobrý zápas směrem dozadu. Celá obrana pracovala až na malé vyjímky velmi dobře. Proto asi trenér Deutsch určil někoho z obrany. A tentokrát jsem to byl já.
Zápas jste tedy odehráli dobrý. Ale byl z toho jen bod, který je pro vás málo, ne?
První poločas byl z naší strany nevýrazný a domácí se dostali po šťastném odrazu do vedení. V poločase jsme si něco řekli a druhý na hřišti dominovali. Bohužel nás oproti minulému týdnu zradila koncovka. Nakonec se nám podařilo alespoň srovnat. Penalty jsme nezvládli a tak jsme si odvezli pouze bod, ze kterého máme ale také radost.
Vy jste v penaltovém rozstřelu svůj pokus proměnil. Jak jste to provedl?
I když se mi povedl výstavní vršovický dloubák, nakonec to k vítězství nestačilo.
V posledních dvou zápasech jste získali čtyři body. Je ještě reálné, abyste zachránili I.A třídu?
Bohužel podzim byl z naší strany tragický. Získali jsme jen osm bodů a to je strašně málo. Záchrana by byl zázrak. Chceme sezónu dohrát pokud možno se ctí a nechceme skončit poslední.
Máte vůbec tušení, kdo pro vás v anketě hlasoval?
To mě potěšilo možná víc, než samotná nominace. To, co se strhlo ve středu ráno, když se na první místo dostal hráč Děčína Viktor Bílek, bylo úžasné. Hlasovali spoluhráči, jejich přítelkyně, kluci z práce, kamarádi, rodina. Přítelkyně dělala co mohla, hlasovala i její maminka žijící v USA. Nebo třeba můj bratranec, který je pracovně v Austrálii. Zkrátka hlasy chodily ze všech koutů světa (smích). Kluci z Děčína bojovali, ale na nás neměli (usmívá se).
Hádám, že tuto anketu docela sledujete. Minule vyhrál váš spoluhráč M. Gajdoš a i na podzim putoval titul Hráče kola do Hostovic...
Sledujeme a zatím jsme hlasování vždycky vyhráli. To je známka toho, že i když prožíváme nevydařenou sezónu, tak držíme při sobě a rozhodně nejsme sesypaný tým.
O víkendu doma hostíte druhé Jílové. Dočkáme se od vás překvapení, jako proti Lovosicím B?
Hlavně se nesmí opakovat naše podzimní vystoupení v Jílovém. Tam jsme dostali sedmičku a navíc v nemocnici skončili po nezaviněných situacích na každé straně hned dva hráči. Jílové je jasný favorit, jestli ale dokážeme navázat na poslední výkony, nemáme se čeho bát.
Máte vůbec nějaký sportovní vzor?
Letos mi bude 40 let. Pro mě je tedy vzorem každý dlouhověký sportovec napříč sporty. Ať už je to Jágr, Björndalen, Hilgertová nebo třeba spoluhráči z Hostovic Michal Novák a Venca Hodek (smích).
Teď trochu nepříjemný dotaz. Slyšel jsem, že je po sezóně budoucnost fotbalových Hostovic nejistá. Co je na tom podle vás pravdy?
V Hostovicích dělá fotbal výborná parta skvělých lidí a co se jim na tom kopci podařilo je prostě úžasný. O budoucnost fotbalu v Hostovicích nemám strach.
Můžete čtenářům prozradit, co děláte, když zrovna nehrajete fotbal?
Pracuji jako nástrojař ve firmě SCHIFR-AC. Věnuju se hodně sportu, pracuji na fyzičce ve "Fitness by Věra", což mi hodně pomáhá i na hřišti. Tímto bych chtěl za to poděkovat trenérkám Věře Malinské Kopecké a Verče Uxové. Také mám dvě skvělé dcery a přítelkyni, takže je pořád co dělat.
Jak se vám zamlouvá webový portál fotbalunas.cz?
Sleduji vás prakticky od vašeho začátku a jsem tím projektem nadšený. Moc vám fandím!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.