HRÁČ 18. KOLA MARTIN HRADEČNÝ: CHOĎTE FANDIT, FOTBAL JE KRÁSNÝ SPORT!

Na střelce Kovanic Petra Kukla navazuje v řadě vítězů fanouškovské ankety o hráče kola pro změnu defenzivní hráč. Je jím Martin Hradečný oblékající dres Městce Králové. Na jaře je již druhým oceněným hráčem svého týmu, prvenstvím se může pochlubit taktéž obránce, Jiří Poděbradský.
Stejně jako Poděbradského, Kuklu a další hráče jednotlivých kol jsme na otázky ohledně fotbalové minulosti i budoucnosti vyzpovídali i Martina Hradečného.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Kostomlaty jste doma porazili 4:0. Jste s výsledkem spokojení?
S výsledkem spokojení jsme, především díky třem bodům a navázání na stejný úspěch proti Lipníku. O skóre nám šlo až v další řadě, je takovou třešničkou na dortu.
Jak jste vítězství oslavili?
Většinu našich výher slavíme stejně jako tuto. Poklidně spolu povečeříme a rozebereme zápas u piva místní restauraci.
Šlo o těžké utkání?
Půl hodiny nás soupeř lehce přehrával a vytvořil si několik slibných šancí, naštěstí jsme si s nimi v defenzivě poradili a neinkasovali jsme. Poté se do poločasu stihl dvakrát trefit Marek Kafka, čímž jsme do druhé půle nastoupili s klidnou hlavou. Kluci začali více kombinovat, soupeře jsme přehrávali a k ničemu nepustili. Vše vyvrcholilo vstřelením dalších dvou gólů. Myslím, že jsme o vítězství museli bojovat, ale je zasloužené a povedené.
Hrajete v defenzivě. Zkoušel jste i útočnější posty?
Ano, ale to už snad není ani pravda... Bylo tomu tak do žáků, v dorosteneckém věku mne již trenér stavěl spíše do obrany, na níž jsem si zvykl a hraji v ní dodnes.
Jak jste s fotbalem vůbec začal a jak poté probíhala Vaše kariéra?
Začínal jsem přípravkou a to v Činěvsi. Za žáky jsem už kopal v Dymokurech, kde jsme bydleli, a tak jsem to měl blízko na tréninky. Poté jsme se s rodiči přestěhovali právě do Městce Králové, kde jsem hájil barvy tamního dorostu a za Městec nastupuji dodnes.
Na jaký svůj fotbalový moment vzpomínáte nejraději?
Nejspíše na postup s prvním mužstvem Městce z okresního přeboru do 1. B třídy. Samozřejmě i na následnou bujarou oslavu, která se nám pěkně protáhla.
Jakého cíle chcete naopak ještě dosáhnout?
Mým cílem je, aby zdravíčko sloužilo jako doteď a zároveň bych si přál, abych byl svými výkony stále přínosem pro městecký fotbal.
Jaké máte vize ohledně umístění v tabulce?
Chtěli bychom se samozřejmě umístit co nejvíce v popředí tabulky a zvládnout zápasy s těžkými soupeři, které nás čekají. Ani zdánlivě lehká utkání bychom neměli podcenit.
Jak vidíte právě další kolo?
V dalším kole se představíme na domácí půdě proti Opočnici. Zápas bychom chtěli určitě zvládnout vítězně, potěšit přející fanoušky a opět prodloužit vítěznou sérii.
Chtěl byste něco vzkázat fanouškům?
Fanouškům bych chtěl poděkovat za hlasy v anketě, neboť mě mé umístění mile překvapilo a potěšilo. Dále bych jim nezapomněl připomenout: CHOĎTE FANDIT, FOTBAL JE KRÁSNÝ SPORT!!!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.