František Lukášek jedinou brankou rozhodl zápas s Počítky

Dvaadvacetiletý hráč Křižanova František Lukášek protrhl jedinou brankou v zápase křižanovskou jarní mizérii. Křižanov až na pátý pokus doma dokázal vyhrát a zařadil se tak opět do boje o postup do I. B třídy.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Blahopřeji ke zvolení hráčem kola. Kdy nebo jak jste začal s fotbalem, kdo vás k němu přivedl?
Děkuji. S fotbalem jsem začal, když mi bylo kolem 5 let. A začínal jsem u nás v Křižanově. K fotbalu jsem se dostal, protože jsem byl k nezastavení a rodiče mě potřebovali utahat.
Na jakém postu nastupujete?
Nejčastěji na kraji zálohy, ale občas mě trenér pošle i do útoku.
Pamatujete si kdy jste vstřelil svoji první branku?
Na to si moc dobře vzpomínám, hráli jsme proti Velké Bíteši, kde v bráně proti mně stál můj bratranec Lukáš. Za stavu asi 21:0, kdy jsme prohrávali, jsem přemlouval trenéra, ať mě tam ještě na chvilku pustí. Někdo nakopl balon na bránu, mně padl míč na hlavu a zaplul do brány.
Kdy jste poprvé nastoupil za muže?
Poprvé jsem nastoupil za muže ve Velké Bíteši proti Nové Vsi.
Hrál jste za jiný klub než jsou Křižanov?
Ano hrál, už v přípravce jsem se přesunul do Velké Bíteše, kde jsem hrál do dorostu. A potom jsem se vrátil zpět do Křižanova.
Jak hodnotíte nedělní zápas s Počítky?
Na zápas jsme byli velice dobře připraveni, jelikož pár kluků z kádru den předtím slavilo narozeniny, tak jsme někteří včetně mě přišli trošku pod vlivem. Ale zápas jsme zvládli velice dobře na to, že jsme hráli doma (smích ) vytvářeli jsme si spoustu šancí, ale proměnili pouze jednu. Myslím si, že to bylo zasloužené vítězství.
Jak jste vstřelil jedinou branku?
Vyměnili jsme si balon s Najvim, který mi poslal balon za obranu, kde jsem využil své rychlosti a dostal jsem se před obránce a postupoval jsem sám na brankáře s obráncem na zádech. Golman mi dobře vykryl prostor a balon jsem měl na levé noze a jediné místo kam to šlo poslat, bylo mezi nohy, tak jsem to zkusil a vyšlo to. (smích)
Byl jste zvolen hráčem 22.kola. Jak se vám hrálo v tomto zápase?
No to je velice zajímavá otázka, protože jak jsem již zmínil byl jsem den před utkáním na narozeninách, kde jsem se docela opil a měl jsem strach, že mi to moc nebude běhat, což je má největší přednost, ale kupodivu se mi hrálo výborně, měl jsem dost prostoru což mi vyhovuje a dostával jsem výborné balony od kluků. Jen škoda, mohl jsem dát více gólu, příležitosti k tomu byly.
Co říkáte tomu, že jste všechny čtyři domácí jarní zápasy prohráli?
Na prvních dvou utkání jsem nebyl přítomný kvůli škole, tak nemohu soudit, ale zápas s Hamry byl katastrofální a nechce se mi ani o tom ani mluvit. S Novou Vsí to byla spíš smůla. Ale jsem rád, že jsme to konečně zlomili a obzvlášť před zápasem proti Borům, což si myslím, že je pro nás nejvypjatějších utkání.
Příští kolo odehrajete právě s Bory, co od zápasu očekáváte?
Pro mě i pro tým to byl zápas jara. Doufám, že vyhrajeme a rozsekáme Bory na hadry, takže 1:0. (smích)
Na jaký zápas v sezoně se nejvíce těšíte?
Právě na zápas s Bory, bude to výzva!
Chcete postoupit do I. B třídy?
Já osobně bych rád vyhrál soutěž a užil si oslavy postupu, ale zároveň radši budu hrát špici okresu než spodek I. B třídy.
Máte nějakou přezdívku?
Žádnou přezdívku nemám. Bohu dík.
Nějaká veselá příhoda z kabiny?
Těch je spousta, nevím kterou zmínit třeba tuhle: „Dneska do základu bude Fanda, protože se mi včera na tréninku líbil.“ Tak jsem odpověděl: „Díky kouči všiml sis, že mám nový účes, díky “
Máte nějaký rituál před zápasem?
Tak to opravdu nemám, jsem rád, že dorazím a zahraji si.
Co říká fotbalu vaše rodina ?
Vždy když odcházím na fotbal ať je to trénink nebo zápas tak jen slyším: „ ať se ti zase nic nestane, znáš se“. Jinak má nejmladší sestra Adéla nevynechá takřka žádné domácí utkání, ale nevím, jestli to je kvůli mně anebo kvůli Filipovi Trnkovi.
Sportujete, máte nějaké koníčky ve volném čase?
Sportuji hodně, rád jezdím na kole a současně se hodně věnuji běhu na 10 km.
Jaké máte zaměstnání?
Jsem student univerzity v Hradci Králové, kde studuji matematiku a fyziku se zaměřením na vzdělávání a k tomu ještě jeden obor a to fyzikálně-technické měření a výpočetní techniku.
Oblíbený film nebo seriál?
Mezi filmy patří všechny komiksové a mezi seriály vede Game of Thrones.
Oblíbené kluby, kterým fandíte?
Jedině Arsenal!!!!
Oblíbený hráč, fotbalový vzor?
Asi nějak zvlášť oblíbeného nemám ani vzor.
Jak si myslíte, že dopadneme na Mistrovství Evropy?
Doufám ve vypjatý souboj ve skupině a případný postup.
Oblíbené jídlo co vám nejvíce chutná?
Losos s grilovanou zeleninou
Oblíbené pití?
RUM
Čím je pro vás vlastně fotbal?
Teď už jen zábava, odreagování a setkání s kamarády
Co říkáte na portál fotbalunas.cz?
Výborná věc. Velice to sleduji a neustále hlasuji pro své spoluhráče v anketě o hráče kola. Dále se mi líbí články, kde si mohu přečíst průběh jiných utkání. A musím přiznat, že jsou z velké části věrohodné.
PS: Rád bych poděkoval všem, co pro mě hlasovali a to obzvlášť členům debilní konverzační skupiny, Jakubovi Nečasovi, Ivoně Nečasové, Karolíně Auxtové a Daně Čápové a příšerce Lucce Lázničkové.
Děkuji za rozhovor

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.