Marek Novák si nejspíš vyslechne kritiku od kolegy z práce Ondřeje Dvořáka, chytajícího za Litohoř

Vítězem hlasovací soutěže Hráč kola se stal Marek Novák z Nový Syrovic B. I přes tři obdržené branky patřil k největším oporám svého týmu v zápase proti Přibyslavici B při remíze 3:3. Nyní si s vítězným hráčem můžete přečíst vítězný rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Marku, gratuluji ti k vítězství v naší anketě a zeptám se jaký byl zápas s tvého pohledu?
Děkuji. Řekl bych, že v konečném důsledku byla remíza zasloužená. V prvním poločase jsme měli navrch my a v druhém zase hosté. Je ale pravda, že jsme jim ten obrat dost usnadnili tím, že jsme nedokázali udržet stejnou úroveň naši hry jako v prvním poločase.
Jak by jsi popsal svůj výkon?
Pro mě to byl docela dobrý zápas. Několik slušných šancí soupeře jsem chytil, ale na druhou stranu nemůžu být úplně spokojený, když jsem dostal tři banány.
Který tvůj zákrok byl nejvydařenější?
Posledních pár zápasů, když chytám za Béčko, už se stává skoro takovým našim rituálem, že kluci na začátku zápasu namažou soupeřově útočníkovy a ten pak jde prakticky sám na bránu. A stejně tomu bylo i teď. Naštěstí se mi zatím pokaždé podařilo tenhle, jak oni říkají "rozchytávací" námaz, chytit Další pěkný zákrok jsem měl ve druhé půli při standartce soupeře kousek za vápnem, kdy mě chtěl hostující hráč nachytat na hruškách při stavění zdi. Naštěstí jsem si všiml, že nehodlá počkat, až si kluky ve zdi porovnám a poslal mi celkem slušnou střelu ke druhé tyči, ale podařilo se mi tam s vypětím všech sil doletět.
Měli jste proti soupeři dobře rozehraný zápas, co se stalo, že jste nezvládli zápas dotáhnout do vítězného konce?
Ve druhém poločase jsme měli několik velkých příležitostí zápas rozhodnout úplně, ale bohužel jsme je nevyužili a navíc udělali i několik chyb směrem dozadu. Po kontaktním gólu hostů na 3:2 už nás začali přehrávat a nakonec se jim podařilo minutu před koncem, po úniku dvou hráčů soupeře, i vyrovnat.
Jaká byla reakce tvých spoluhráčů a trenérů na tvůj výkon?
Určitě dobrá.v Syrovicích je super parta. Hodně kritiky si pak ale vyslechnu hlavně v práci, od svého kolegy Ondřeje Dvořáka :-D který chytá za Litohoř.
Jsi ještě mladý hráč. Plánuješ do budoucna výkonostní posun a zkusit si kopanou na vyšší úrovni?
No s tím mládím si nejsem zase až tak jistý (smích). Po mém výkonnostním výpadku v několika zápasech minulou podzimní část sezony jsem přišel o post jedničky v Áčku a teď se snažím podávat takové výkony, abych si tuto pozici zase vybojoval nazpátek. I když zápasy za béčko mají taky svoje kouzlo (smích).
Který tým podle tebe bude největším favoritem vaší skupiny?
Myslím, že favoritů má naše skupina hned několik, ale mile mě překvapují výsledky Opatova, kde jsem s fotbalem začínal. A i když se jejich kádr za dobu co jsem v Syrovicích dost obměnil, tak bych klukům přál, aby svoje průběžné vedení dokázali udržet až do konce sezóny.
Kdo tě k fotbalu dovedl? A kde všude jsi působil?
K fotbalu mě přivedl kamarád, který hrál za Opatov, když mi bylo asi 10 let. Začínal jsem právě v Opatově, který zažíval v té době asi své nejzářivější období, když A-tým byl účastníkem Krajského přeboru a Béčko hrálo Okresní přebor. Zde jsem pod vedením pana Vaňka začínal v mladších žácích. Po přechodu do dorostu se ale ukázalo, že ze mě nejspíš žádný Messi nebude a tak jsem to po zranění našeho tehdejšího brankaře zkusil v bráně a jsem za to rád, protože mě to až do teď moc baví.Asi dva roky jsem působil také v Okříškách, kde jsme po spojení Opatovského a Okříšského dorostu hráli Krajský přebor. Odehrál jsem i několik přípravných zápasů za HFK Třebíč U17, ale nepřesvědčil jsem v nich natolik, aby z toho bylo něco většího. Do chlapského fotbalu jsem se pak vrátil zpět do Opatova, kde jsem působil až do doby, kdy jsem se kvůli práci a hlavně za svojí přítelkyní přestěhoval do Moravských Budějovic. Ta se také mimochodem hodně zasloužila o to, že jsem tuto anketu vyhrál (smích). Od té doby jsem pak začal hrát za Syrovice.
Máš oblíbeného fotbalistu?
Nikdy jsem neměl za vzory žádné fotbalové superstár, ale hodně se mi líbí brankáři Tomáš Vaclík a jihlavský Jan Hanuš.
Kterému fotbalovému klubu fandíš?
Samozřejmě že SK Nové Syrovice a pak také Slavoji Houslice (smích). Ale nejsem skalním fanouškem žádného profi týmu.
Jaké máš koníčky?
Určitě fotbal a pak také hokej, který hrával i táta a ke kterému jsem byl veden od malička, ale nikdy jsem ho nehrál na nějaké slušné úrovni. Rád se projedu i na kole nebo na in line bruslích.
Který filmový žánr vyhledáváš?
To je asi podle nálady. Dost často se ale s přítelkyní koukáme na horory.
Tvoje oblíbené jídlo a pití?
Cokoli co mi uvaří přítelkyně. A pivo (smích).
Sleduješ naše webové stránky?
Ano a myslím si, že jsou velmi povedené a je na nich vidět hodně úsilí a práce. Takže pochvala (úsměv).
Děkuji za rozhovor

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.