Vždy jsme se snažili hrát hodně ofenzivně. V kraji to bude určitě těžší, ale věříme, že se gólu brzy dočkáme, říká Muž kola Marek Petráš

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 2. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Největší počet hlasů získal kapitán nováčka z Nové Včelnice Marek Petráš.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Marku, na úvod gratuluji k výhře v anketě Muž kola. Jak je toto vítězství ohodnoceno u pokladníka týmu?
Abych pravdu řekl tak ani nevím, ale u nás je pokladník hodně aktivní (možná až moc). Platí se úplně za všechno, tak myslím, že ani tohle se neobejde bez poplatku.
Nová Včelnice zažívá v posledních dvou letech fotbalový boom. Nejprve postup z I.B. třídy a hned po roce skok z I.A. rovnou do Krajského přeboru. Jaké šance si dáváte v premiérové sezoně v kraji?
Kdyby tohle řekl někdo před třemi roky, že Včelnice bude v kraji, asi málokdo by mu uvěřil. Je to hlavně zásluha Vajdy, konečně se začalo trénovat, všichni kluci se vrátili z hostování, udělala se tu dobrá parta. První rok bychom chtěli určitě soutěž udržet pohybovat se ve středu tabulky a nasbírat cenné zkušenosti do dalších sezon.
Navíc jste vždy patřili k velmi ofenzivním týmům, za dva roky jste nastříleli do soupeřových sítí 175 branek. V kraji jste ovšem zatím po dvou kolech bez vstřelené branky, jsou na vás soupeři více připraveni nebo kde hledat příčiny?
Vždy jsme se snažili hrát hodně ofenzivně. V kraji to bude určitě těžší, ale věříme, že se gólu brzy dočkáme.
O víkendu vás čekal tým Rudolfova, který loni patřil ke špičce Krajského přeboru. Vy jste se museli obejít bez dvou vyloučených hráčů z úvodního kola v Oseku. Jaké byly plány před zápasem?
K zápasu jsme přistoupili jako ke každému jinému a to naplno bodovat. Na první domácí zápas se přišlo podívat hodně lidí, tak jsme je nechtěli zklamat. Rudolfov nás ze začátku hodně zatlačil, ale poté se hra vyrovnala a myslím, že bod byl pro oba týmy spravedlivý. Pacholík s Jarošem by nám určitě hodně pomohli.
Jaké byly vaše fotbalové začátky a kdo byl vaším fotbalovým vzorem?
Jako každý ze současné soupisky krom Průši jsem začal s fotbalem ve Včelnici, žákovské kategorie jsem odehrál v Hradci, do dorostu jsem šel do Jihlavy kde jsem se neprosadil a vrátil se zpět do Hradce, nakonec jsem se vrátil zase do Včelnice, kde jsem spokojený. Vždy jsem obdivoval Lamparda.
Jaké jsou vaše další koníčky kromě fotbalu?
Kromě fotbalu a práce na další koníčky moc času nezbývá.
V dalším kole vás čeká zápas na Hluboké, která bude chtít útočit na první podzimní výhru. Navíc se hraje už v 9 ráno. Neplánujete vyrazit pod zámek už o den dříve? A co očekáváte od samotného zápasu?
Hluboká bude další těžký soupeř, který má ambice na přední příčky. Na Hlubokou pojedeme určitě s respektem, ale my půjdeme do zápasu s jasným cílem a to odvézt si všechny body. Takhle brzy jsem ještě nehrál, bohužel takové plány si dovolit z finančních důvodů nemůžeme, i když bychom se tomu určitě nebránili. (úsměv)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.