S Davidem Čejdou na stoperu se mi hraje dobře, je to velký příslib do budoucna a hodně toho za mě oběhá, říká s úsměvem sedlčanský kapitán Lukáš Brotánek

Dva góly z pozice stopera do sítě Mariánek znamenaly vítězství, které se nerodilo úplně snadno. Tatran v zápase rychle prohrával o dvě branky a především díky svému kapitánovi Lukáši Brotánkovi zápas dotáhl do vítězného konce. Nyní s hráčem kola a zároveň s nejlepším střelcem Sedlčan přinášíme rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Zápas a Mariánkami jsi pomohl otočit a dvěma góly jsi přispěl k výhře. Očekávali jsi nominaci do sestavy kola, kterou jsi následně ovládl?
Jsem rád, že se mi podařilo vstřelit dva góly, to vždy potěší. Sestava kola je takový bonus a vyhrál jsem hlavně díky hlasům mých nejlbižších, zejména přítelkyně.
Nyní jste vysoko prohráli v Rakovníku. Šest gólů je na Sedlčany hodně, v čem byl problém?
Šesti góly je za každých okolností hodně, každopádně to bylo ovlivněno ze strany sudích. První nesmyslná penalta proti nám, otočené auty a fauly, nepískané zákroky na nás, brzké čtyři žluté karty. To když se vše sečte, tak má člověk strach jít pořádně do souboje, aby se zbytečně nevykartoval, plus mu to vezme úplně chuť do hry.
Ve stoperské dvojici nastupuješ s mladým Davidem Čejdou. Jak se ti s ním hraje?
Hraje se mi s ním dobře. Je důrazný, nebojí se hrát, hraje moderním pojetím tohoto postu, hodně toho za mě i oběhá (smích). Velký příslib do budoucna.
Na stopera dáváš hodně branek, převážně z pokutových kopů. Trénuješ je po tréninku a s jakou myšlenkou na penaltu v zápase jdeš? Máš předem jasno, kam míč půjde?
Jsem rád za každý gól, který dám, i když je z penalty. Je fakt, že letos jsem dal pouze dva ze hry, to mě mrzí více, protože minulou sezónu to bylo lepší a příležitostí zejména ze standardek mám poměrně dost. Jinak nemám žádné oblíbené místo, kam bych to pravidelně kopal. Záleží na každém zápase, jak si věřím.
Jako tým máte hodně vstřelených, ale i dost obdržených branek. Co bys k tomu řekl?
To, že dostáváme hodně branek mě z pozice stopera mrzí, bohužel neumíme prohrát 1:0 nebo třeba 2:1, vždy když prohrajeme, tak dostaneme hodně gólů, teď 6:2, v Čížové 4:1, doma s Jindřichovým Hradcem jsme také dostali 4 góly, to pak ten počet obržených branek vypadá strašně. Ale jsem rád, že i hodně gólů dáváme, zatím nám chybí vyloženě střelec, takže se na gólech podílí hodně hráčů, ale myslím si, že naše současné útočné duo Pepek a Senftík hrajou výborně, hrajeme i lepší fotbal si myslím a věřím, že se jeden z nich gólově teprve pořádně utrhne. Když jeden z nich chybí, jdeme hrát na tři střeďáky v záloze a to si myslím, že nám taky svědčí.
Před zápasem s Mariánkami se ti narodil syn. V zápase jsi vstřelil dva góly a vyhrálo se. Byla nějaká pozápasová oslava?
Pořádně jsme ho zapili hned v den narození, a to si myslím, že se pořádně povedlo (smích). To se nás sešlo dost na to, že to bylo v pondělí. Tam jsme asi i nějak s klukama vymysleli společnou gólovou oslavu, naštěstí to tak hezky proti Mariánkám vyšlo. Po zápase jsme taky pár piv vypili a trošku se to protáhlo (smích).
Narodil se další sedlčanský fotbalista? Chtěl bys, aby šel syn ve tvých stopách?
Vybízí to k tomu, aby to byl zase fotbalista, ale nijak zásadně na tom netrvám. Podstatné pro mě bude, aby se věnoval jakékoliv aktivitě, ať to bude fotbal, hra na hudební nástroj nebo cokoliv. Je fakt, že když se bude věnovat sportovním aktivitám, bude mi to bližší.
Když srovnáš divizní stadiony, kde je nejlepší hřiště, zázemí a kde naopak?
Pro mě nejlepší trávník, na kterém jsem zatím v divizi hrál, byl právě teď v Rakovníku. Bohužel zázemí jako takové je tam slabší. Kvalitní trávník mají i na Admiře. Nejhorší zázemí a horší trávník mají v Čížové, bohužel i naše travnatá plocha by potřebovala významnou rekonstrukci.
Kdo a kdy tě k fotbalu přivedl, kde jsi udělal první fotbalové krůčky?
K fotbalu mě přivedl můj taťka a bylo to právě tady v Sedlčanech, pak jsem strávil asi 8 let v 1.FK Příbram, odkud jsem se pak postupně vrátil zpět do Sedlčan, kde jsme nyní spokojený.
Jaké jsou tvé volnočasové aktivity mimo kopanou?
Je fakt, že fotbal zabere hodně volného času, ale když není fotbal, tak strašně rád jezdím na festivaly, koncerty, prostě za živou hudbou. Dále mám rád grilování a posezení s nejbližšími a když zbyde ještě trocha času, tak si rád zastřílím na počítači Csko (smích).
Blíží se nadstavbová část Fortuna Ligy. Koho vidíš jako vítěze a sestupujícího?
Tím, že fandím Slavii, tak veřím, že získá titul. Je fakt, že to mají ve svých rukou a při její současné kvalitě a formě by bylo pro mě velkým zklamáním, kdyby o titul přišla. Jasně sestupujícím je za mě Dukla, ale je to škoda, protože s mládeží tam pracují dobře. Ostatní týmy veřím, že se v první lize udrží.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.