Majitel i trenér jsou ambiciózní. Pokusíme se soutěž vyhrát, říká brankář Petřkovic

Hráč druhého kola Moravskoslezské fotbalové ligy se stal mladý brankář Petřkovic Jakub Lapeš, který vychytal čisté konto a vítězství 1:0 proti „svému“ Baníku Ostrava B.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Můžete nám představit vaši kariéru?
S fotbalem jsem začínal v Hranicích, kam mě přivedli rodiče když mi bylo pět. Ve čtrnácti letech jsem přestoupil do Baníku. První rok jsem strávil na hostování v Hranicích, poté půl rok v Hlučíně, a až poté jsem se prosadil v Baníku. Další hostování přišlo, když mi bylo osmnáct let, v přechodu do U19 z důvodu zranění, a to v Přerově. Musím říct, že půl rok v Přerově mi dal hodně, i když to byla ,,jen” druhá dorostenecká liga, tak jsem se dost vychytal a poté se vrátil se sebevědomím, že se můžu v Baníku prosadit, a to se taky stalo.. V přechodu z U19 do mužů jsem působil rok jako třetí gólman A týmu, avšak přišlo zranění ramene, které trvalo tři měsíce. Musel jsem jít někam, kde bych pravidelně chytal a naštěstí mi na poslední chvíli zavolal můj manažer Václav Svěrkoš, že se ozvaly Petřkovice, že shání gólmana, tak jsem neváhal a jsem za to moc rád..
V minulé sezoně jste se do branky nedostal přes zkušeného Antonína Bučka, jak jste to snášel a jaká byla spolupráce s takovým brankářem?
Trenér Smetana mi na rovinu řekl, že začne chytat Tonda, ale že pokud budu dobře trénovat, tak dostanu šanci, což se taky stalo. Odchytal jsem dva zápasy v Mol cupu. Týden poté jsem dostal šanci v lize doma proti Uničovu, kdy jsme vyhráli 3:0. Bohužel hned potom jsem se zranil na dva měsíce... Pozici dvojky jsem bral ale dobře, protože jsem si byl vědom svoji situace, že jsem v mužích neodchytal žádné soutěžní utkání a Tonda je skvělý a zkušený gólman. Navíc jsme se rychle spřátelili a doteď jsme dobří kamarád,i což mi hodně pomohlo... Když poté odešel, tak mi nabídl že mi bude dělat brankářské tréninky, za což jsem mu velice vděčný a hrozně mi pomáhá.
I v letošní sezoně máte jako konkurenci zkušeného brankáře. Věříte si, že budete jednička?
Určitě ano, brankář musí mít sebevědomí a já věřím, že toho odchytám co nejvíce. Zároveň jsem si ale vědom toho, že Pepa je velmi kvalitní a zkušený gólman a že to bude těžké.
Jaké je pro brankáře jít do sezony po koronapauze?
Zrovna u nás ve třetí lize jsou teď mistrovské utkání hrozně vzácné, protože jsme téměř půl roku hráli jen přáteláky, takže já osobně jsem se na sezónu hrozně těšil.
Za Petřkovice jste ještě v MSFL nedostal gól. Čím to?
Asi tím, že jsem toho ještě moc neodchytal. (směje se) Ne, musím říct, že celý tým hraje poctivě a hodně mi to usnadňuje, dvakrá mi i pomohla branková konstrukce, takže já jen doufám, že to takhle bude pokračovat
Jaké jsou cíle Petřkovic v letošní sezoně?
Hrát nahoře a pokusit se celou soutěž vyhrát. Majitel i trenér jsou hodně ambiciózní a věřím, že my kluci taky.
Jaké máte fotbalové cíle?
Ty krátkodobé chytat první ligu u nás. A ty dlouhodobé jít někam do ciziny, konkrétně do Anglie, která je mým snem už od mala.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.