Makedonský reprezentant ve futsale, který si zahrál i Ligu mistrů, to je Kire Gjorgjiev

Luženský střední záložník Kire Gjorgjiev je jedním z klíčových hráčů Sparty. Tolik gólů na svém kontě nemá, ale ve výstavbě hry je velmi důležitým článkem. Proti Jesenici ho bylo plné hřiště, hrál s chutí a připsal si asistenci. Za svůj výborný výkon byl nominován do top jedenáctky, kterou ovládl. S hráčem kola přinášíme tradiční a velmi zajímavý rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Zápas proti Jesenici se ti povedl a stal ses hráčem kola. Co tě to bude stát do kabiny?
Kluci z týmu mi pogratulovali, nějaké to pivo bude. Samozřejmě každé uznání je hezké, ale do konce soutěže nás ještě čeká boj, takže na oslavy je ještě brzy.
Kde jsi s fotbalem začínal, v kolika letech to bylo a kdo tě ke kopané přivedl?
S fotbalem jsem začal v sedmi letech. Můj otec na mě přenesl svou vášeň a lásku k fotbalu. Byl také fotbalistou. Začínal jsem ve Vardaru, poté jsem přešel do klubu Makedonija G.P.
V Lužné jsi od minulé sezóny. Jak ses do Sparty dostal a jaká byla tvá předchozí působiště?
Ve Spartě jsem začal úplně náhodou, a to přes zaměstnání. Mým kolegou je Standa Fronk, který hraje za Spartu více než dvacet let. Dlouho jsme se domlouvali, že bych s ním měl jít na trénink, jen tak to zkusit. Mimochodem, s velkým fotbalem jsem přestal před více než patnácti lety. Rozhodl jsem se hrát profesionálně futsal. Hrál jsem za Makedonskou reprezentaci, hrál jsem i v Rumunsku za FC Turgu Mures nebo také za klub v Černé Hoře.
Proti jakým zemím jsi za futsalovou reprezentaci Makedonie hrál? Hrál jsi i na nějakém mistrovství?
S futsalem jsem odehrál za reprezentaci mnoho zápasů proti těm nejlepším jako je Španělsko, Portugalsko nebo Itálie. Na klubové úrovni nebo v Lize mistrů jsem také odehrál mnoho zápasů s nejlepšími týmy v Evropě. Makedonie je malá země, takže fotbal je na nižší úrovni ve srovnání s Českou republikou a dalšími zeměmi, kde jsem hrál. Ale v poslední době se to pomalu mění i u nás, minulý rok jsme poprvé postoupili na mistrovství Evropy. Doufáme v lepší budoucnost.
Proti Jesenici jsi nastoupil ve středu zálohu. Je to pozice, na které se cítíš nejlépe nebo bys raději hrál jinde?
V minulosti jsem byl útočník, ale vzhledem k tomu, že na to nemám už věk a rychlost, tak mi aktuálně nejvíc vyhovuje pozice, kterou hraji, tedy střed zálohy.
Kdo je v kabině tvým největším parťákem a kdo táhne tým nejvíce na hřišti?
Standa Fronk je můj nejlepší přítel. Máme stejný humor, je to můj agent. V Lužné je docela dost skvělých hráčů jako Mezei, Vejvoda, Antonín Chrástek a další mladší hráči, kteří hrají stále lépe. Radek Pokorný je hráč, který táhne tým nejvíce na hřišti.
Lužná je aktuálně na prvním místě se stoprocentní úspěšností. Bavíte se v kabině o možném postupu do vyšší soutěže?
Ano, momentálně jsme první. Ambice samozřejmě máme, ale soutěž je dlouhá. Samozřejmě se o tomto tématu v kabině také diskutuje.
Když ne Lužná, kdo by dle tebe měl vyhrát aktuální soutěžní ročník?
Senomaty ve mně zanechaly od minulé sezóny nejlepší dojem. Hrají pěkný fotbal a mají docela dobré hráče.
Odbočíme od okresní kopané. Jakému klubu fandíš v české nejvyšší soutěži? A jakému klubu fandíš ve své rodné zemi?
V České republice jsem fanoušek Sparty Praha, z českých hráčů mám rád Karla Poborského. V Makedonii to je Vardar a v Evropě mám rád AC Milán.
V Makedonii ukončil fotbalovou kariéru Goran Pandev. Kdo byl a kdo je nejlepší fotbalista v této zemi?
Goran Pandev je jeden z nejlepších v Makedonii, podle mnohých nejlepší fotbalista, ale mým nejoblíbenějším a nejlepším fotbalistou je Darko Pančev.
Na jaký moment ve své fotbalové kariéře nejraději vzpomínáš a na jakou událost bys nejraději zapomněl?
Rád vzpomínám na každé vystoupení za makedonskou reprezentaci, na každý její gól a vítězství. Momentem, na který chci zapomenout, jsou dvě zranění, kvůli kterým jsem přestal hrát fotbal.
Pomalu ale jistě se blíží mistrovství světa v Kataru. Koho tipuješ jako vítěze, ve které zemi vidíš černého koně a na jakou reprezentaci, popř. hráče, jsi nejvíce zvědavý?
Na mistrovství světa budu podporovat Srbsko. Na papíře jsou favority Brazílie a Argentina, ale dojde k několika překvapením. Myslím, že nejvíc se očekává od Anglie, ale ani na tomto mistrovství světa nebude úspěšná.
Jaké jsou tvé volnočasové aktivity?
Většinu volného času trávím na messengeru se svou dcerou a manželkou. Jsou v Makedonii, takže většinu dne jsme online.
Otázka z kabiny: Už jsi ochutnal české pivo?
Hahaha. Trochu zvláštní, ale jsem jeden z mála sportovců, který ještě nikdy nepil žádný druh alkoholu. Coca Cola je moje oblíbené pití.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.