Nikdo nečekal, že se dvě kola před koncem podzimu budeme držet na první příčce, říká Jan Kočí

Výborný výkon ve šlágru kola s Lužnou okořenil dvěma góly. Takový hráč nemůže v top jedenáctce chybět. Abychom byli přesnější, hráč kola! Zcela zasloužené vítězství Jana Kočího, útočníka dosud jediného neporaženého celku soutěže, se kterým přinášíme tradiční rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Zápas proti Lužné se povedl, dal jste dva góly, měl jste i další šance a vyhrálo se. Dal se tento zápas označit jako zápas podzimu?
Ke každému zápasu přistupujeme s tím, že chceme podat co nejlepší výkon a brát tři body. Ale vzhledem k postavení v tabulce, kde jsme Lužnou vystřídali na prvním místě, by se to za zápas podzimu dalo považovat. Teď je jen na nás, abychom se tam minimálně do konce podzimu udrželi.
Před zápasem s Lužnou jste byli stejně jako Sparta neporaženým týmem. Jak jste se na toto utkání připravovali a je něco, čím vás Lužná překvapila nebo zaskočila?
Nijak zvlášť jsme se nepřipravovali, pouze jsme si před zápasem řekli pár bodů k tomu, jakým stylem to nejspíš kluci z Lužné budou hrát a s tím pak každý na hřišti počítal. Předcházelo se situacím, kdy by soupeř mohl jít do otevřené obrany z brejků. Nám se zápas vyvedl ve všech směrech a dalo by se říci, že jsme celý zápas byli lepším týmem.
Po výhře v Jesenici jste z pozice nováčka stále na prvním místě. Mluví se v kabině o případném postupu do vyšší soutěže?
Zatím se o této možnosti určitě nemluví. Šli jsme do soutěže s tím, že se budeme chtít držet někde uprostřed tabulky. Ale po posílení týmu před sezónou jsem věděl, že bude v našich silách útočit i na lepší pozice. Nikdo nečekal, že se dvě kola před koncem podzimu budeme držet na první příčce. Hrálo roli určitě i to, že nás soupeři moc neznali a nevěděli, co očekávat. Při dalších střetnutích už to zase bude o něco těžší.
Pokud by Mšecké Žehrovice měly možnost postoupit do nejnižší krajské soutěže, jaké by bylo vaše rozhodnutí?
Nedokáži takto dopředu předvídat, toto rozhodnutí by bylo na více lidech. Ale pokud by tato situace nastala, určitě by rozhodovalo i to, jakým způsobem jsme schopni zajistit lepší zázemí.
Pouhé dva zápasy vás dělí od zisku podzimního mistra. Napadl vás vůbec před začátkem sezóny ve vyšší soutěži takový až pohádkový scénář?
Rozhodně nenapadl, ale po posílení kádru jsem věřil, že se můžeme měřit i s nejsilnějšími v této soutěži. K tomu významně pomohl i příchod trenéra Ziky, který si myslím tomu celému dal myšlenku a směr. Je jen na nás, zda a jak dlouho to udržíme.
Ze začátku sezóny jste tolik nenastupoval, nyní se v sestavě objevujete daleko častěji. Jste právě teď na sto procent připravený ukázat celému rakovnickému okresu, co ve vás je?
Bohužel to ještě stoprocentní není. Doufám, že alespoň přes zimní pauzu se mi podaří veškerá zranění vyléčit, abych byl týmu pro jarní část k dispozici v lepší formě.
V okresním přeboru za sebou máte už několik zápasů. Který tým vás nejvíce překvapil a kdo vás naopak zklamal?
Za mě, nebo tedy alespoň proti nám, zahrály asi nejlépe Senomaty, které se určitě o první místo budou chtít prát. Co jsem zcela jistě nečekal je pozice, kde se nachází tým SK Pavlíkov, který jsem před začátkem soutěže považoval za jednoho z aspirantů na ty nejvyšší příčky.
Pokud byste měl označit nejlepšího hráče a brankáře soutěže, kdo by to byl?
Za mě je to i v této soutěži, co se týče hráče, Honza Volf, který furt dokazuje, že je nadstandardním hráčem a v každém zápase to z mého pohledu dokazuje. U brankářů je to více vyrovnané, momentálně těžké vyzdvihnout jednoho a stále jsme nenarazili na všechny soupeře v soutěži.
Blíží se dokopná, na kterou se určitě všichni v kabině těší. Jak taková dokopná probíhá právě ve Mšeckých Žehrovicích, je a bude to velká divočina? Práskněte, kdo za to vezme nejvíce a kdo raději uteče domů k manželce či přítelkyni...
Řekl bych, že o letošní dokopnou bude taky dost veselo, tady asi netřeba to více komentovat (smích).
Komu fandíte v české nejvyšší fotbalové soutěži a komu na evropské scéně?
V domácí soutěži jedině ACS. Na evropské scéně asi nejvíce Realu Madrid.
Pomalu ale jistě se blíží mistrovství světa v Kataru. Komu budete fandit, kdo vyhraje, jaká reprezentace naopak vyhoří a kdo bude černým koněm turnaje?
Nejvíce bych to asi přál Portugalsku či Chorvatsku. Dle mého vyhoří Anglie.
Otázka z kabiny: Jak sis užil výlet s přítelkyní, kvůli kterému jsi nejel na zápas do Jesenice?
Výlet jsem si moc užil!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.