HISENSE SESTAVA ROKU - Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2022-2023

Datum kola: 13.06.2023

0

Přinášíme přehled hráčů, kterým se sezóna nadmíru vydařila. Do sestavy roku jsme jich mohli vybrat ale jen jedenáct - a vy můžete pro jednoho z nich hlasovat. Vítěz bude mít šanci získat jednu z cen od společnosti Hisense. Vítěz hlasování hraje o hodnotné ceny od Hisense, jako například televize nebo soundbar.

Do sestavy roku se vešla pouze jedenáctka hráčů. Místo v ní by si ale zasloužilo mnohem více fotbalistů, takže níže přinášíme přehled NEJLEPŠÍCH HRÁČŮ SEZÓNY V I.A sk. A JIHOČESKÉHO KRAJE 2022/2023!

Roudné na jaře soupeře válcovalo a soupeři si jistě oddechli, že postup do krajského přeboru týmu kolem kouče Cepáka neunikl. Z týmu nám byli při otázce na hráče roku doporučeni tři hráči. Útočník Viktor Kadlec, který pokořil hranici 40 branek, nevídaný výkon. Dále střední záložník Václav Míka, který sice přišel až na jarní část, ale na hru týmu měl nesmírný vliv, stihl 16 branek (stav před posledním kolem) a snad ještě větší množství gólů připravil, hru Roudného pozvedl o level výše. A třetím je krajní obránce Daniel Vogl, neúnavný bojovník na kraji roudenské obrany.

 

Do kraje doprovodí Roudné tým Mirovic a odtud přistálo doporučení na bratry Štochly. Matěj hraje v útoku a stal se druhým nejlepším kanonýrem soutěže. Jakub zase vše jistí vzadu na stoperu.

 

Strunkovice se mohly po celou sezónu spolehnout na svého kanonýra Romana Žurka, který pokořil brankářovy soupeře hned dvacetkrát a stal se třetím nejlepším střelcem soutěže. Za zmínku stojí dle doporučení z týmu i výkony brankáře Zdeňka Vojtíška, kdy Strunkovice inkasovaly nejméně branek v celé soutěži, nebo Martina Dvořáka.

 

Vodňanský hrající kouč Plocek mohl být spokojen s celým týmem, protože právě Vodňany se svými výkony ukázaly jako překvapení sezóny. Mezi největší opory patřili střední záložníci Jaroslav Volmut s Ondřejem Hudákem, útočník Jakub Píša a stoper Milan Brož.

 

Trenér Kaplice Ginzel měl při výběru hráče roku ze svého celku jasno. „Za mě jednoznačně Dan Pál, a to díky svému přístupu a především podávanými výkony po celé jaro. Když jsem přišel do Kaplice, tak to byl útočník, a já mu našel pozici šestky. Ta mu sedla, je to soubojový urostlý chlapík." Pál tak v naší sestavě roli bude plnit roli defenzivního štítu.

 

Ve Vimperku se dokonce o doporučení na Hráče sezóny hlasovalo a výsledek hlasování se navíc zcela shodoval s názorem kouče Lukáše Sýse. Zvolen byl krajní obránce Jan Čech. „Po zranění Petra Vondráška převzal kapitánskou pásku. Je to poctivý kluk. V každém utkání patří dlouhodobě mezi opory týmu,“ okomentoval Čechovu sezónu jeho trenér. Čech se řadí mezi moderní beky, kdy neváhá podpořit útok, trefil se rovnou šestkrát.

 

Ze Čkyně nám přistálo doporučení na dva fotbalisty. Kapitán, záložník Josef Král je mozkem hry týmu, připravil pro své spoluhráče mnoho gólových zakončení. V bráně byl spoleh na brankáře Patrika Drnka, který odchytal většinu zápasů, v mnoha byl velkou oporou týmu a nastartoval jej k lepším výsledkům. Čkyně inkasovala čtvrtý nejmenší počet branek.

 

V Plané si zase kouč Jan Pintér považuje stálých výkonů brankáře Jakuba Hotového, kterého považuje za největší oporu týmu. Brankář nechyběl jedinou minutu, obrana Plané nepatřila k nejneprostupnějším, takže měl v sezóně hodně práce. Kouč vyzdvihl i výkony Jiřího Cardy, který se posunul z útoku na střední zálohu a především jaro mu vyšlo výborně.

 

A hráče ze stejných postů vypíchl při pohledu za sezónou i Štefan Bršťák, trenér Dolního Dvořiště. Za nadprůměrné hráče na poměry A třídy považuje svého kapitána, středního záložníka Šimona Štiftera (11 branek), a brankáře Miroslava Jirkala.

 

Kdo dostal nominaci z Nové Vsi? Obránci Michael Žoček a Tomáš Novák (ten dal i čtyři branky) a pravý záložník Vít Neumann byli na každém tréninku, na každém zápase a šli příkladem celému týmu. „Nebylo jim to lhostejné. Za to si jich cením a chválím za opravdu stoprocentní docházku,“ vysvětluje kouč Procházka.  Dále trenér vyzdvihl stopera Petra Boháče. „Před rokem skončil, ale nakonec další sezónu hrál a výrazně pomohl. Moc zmíněným hráčům děkuji.“

 

V Kamenném Újezdu se zase spoléhali na ofenzivní eso Petra Dvořáka, který se spolu s Alešem Prokopem zařadil také mezi nejlepší střelce týmu.

 

Z Blatné upozornili na výkonnost Milana Hlaváče. Ve 42 letech měl nejvíce odehraných zápasů z celého mužstva, nechybí na žádném tréninku a trenér ho může využít jak na pozici středního obránce, tak záložníka.

  

 

Děkujeme všem zástupcům a hráčům jednotlivých týmů za spolupráci nejen při doporučeních na nejlepší hráče roku, ale i za zprávy v průběhu celého fotbalového ročníku!




Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
Hlasovat pro hráče můžete od 15.06.2023 18:00 do 31.07.2023 19:59

Hlasování bylo ukončeno

Hlasování jsme ukončili. Brzy se dozvíte vítěze. A pokud váš favorit nevyhrál, nevadí, pokud bude i nadále předvádět skvělé výkony, budete ho nacházet v dalších sestavách kola :)


Jak nasbírat co nejvíce hlasů?

  • Klikni na "To se mi líbí" a "Sdílej" link na svůj Facebook
  • Pošli svým přátelům soukromou zprávu s linkem a prosbou o hlas
  • Pošli svým známým email s odkazem na sestavu
  • Zapoj do hlasovaní svůj klub, spoluhráče a dej odkaz na klubový facebook
  • Upozorni všechny, že hlasovat mohou každou hodinu, pokud mají účet na fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.