P. Elšík 34. (vl.)
1:4
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.04.2018 15:30

21.kolo, Divize E, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Místo jarního probuzení přišla křeč a zmar


Branky


34. P. Elšík (vl.) - 4. O. Školník (p.) , 74. O. Školník , 80. V. Kalus , 86. T. Vaculík
17

Po remíze v Dolním Benešově se čekalo, že doma by Bospor mohl proti Slavičínu pomýšlet na první domácí jarní vítězství, zvlášť když hosté dorazili bez tvůrce hry Petra Švacha. Jenže realita byla jiná. Krutá porážka 1:4 v podstatě bohumínský celek seslala do části tabulky, ve které se bude bojovat o udržení v Moravskoslezské divizi E.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hůř zápas začít ani nemohl. Po nedorozumění obrany s brankářem si Lukáš Baráni pomohl rukama při průniku Juřici a z nařízené penalty se Školník nemýlil – 0:1. O chvíli později jen těsně minul Vaculík a pak už konečně začal hrozit také Bospor. V 17. minutě po centru Jana Nowinského ve vyložené šanci hlavičkoval mimo zařízení David Jatagandzidis. Chvíli na to další nákop Nowinského hlavou poslal na bránu Milan Halaška, pokusu ale chyběla razance.

 

Další Nowinského roh nezužitkoval v nadějné pozici Jakub Padých a ve 34. minutě se hezky do tutovky prosmýkl Jatagandzidis, bohužel zblízka napálil vybíhajícího brankáře Vypušťáka. Vzápětí už však jejich další minisouboj skončil vítězně pro střelce Bosporu. Po pasu Jaroslava Baculáka si našel palebnou pozici Jatagandzidis a svou sedmou trefou sezóny srovnal – 1:1!

 

Nechybělo mnoho a domácí, hrající bez Richarda Vaclíka, který si odpykával trest za minulé vyloučení, mohli dokonce do šaten odcházet s těsným náskokem. Pouhé tři minuty na to totiž putoval balón při parádní bohumínské akci po ose Nowinski – Halaška – Jan Ferenc, jemuž do rány padnul jeden z obránců Slavičína a tečovaný míč skončil jen pár decimetrů vedle pravé tyče hostující branky. V tu chvíli to určitě na debakl nevypadalo…

 

A nadějný výkon Bosporu pokračoval i po obrátce. Ferenc na hranici vápna vyhrál souboj, ale následné přízemní ráně Františka Hanuse scházel důraz. O chvíli později domácí předvedli akci jako z dílny Realu Madrid, když se Nowinski patičkou uvolnil u lajny a centrem našel ve vápně volného Padýcha, bohužel posila z Čeladná trefila balón stehnem a míč šel mimo tyče. Stejně skončila i Padýchova hlavička v 71. minutě po přesném Halaškově vybídnutí.

 

Pak to přišlo. Po přetaženém rohu ještě Vaculík jenom hlavou postrašil bohumínskou obranu, jenže v 74. minutě si hráči Bosporu pomohli faulem tři metry před vápnem, k exekuci volného kopu se postavil Školník a ranou na stranu gólmana vrátil Slavičínu vedení – 1:2. Domácí se úplně rozložili a hned z následné akce nabil Školníkovi na hattrick Juřica, hostující hvězda utkání však tentokrát trefila na čáře padajícího brankáře Barániho.

 

Náhradník stabilní, leč zraněné gólmanské jedničky Bosporu Jakuba Švrčiny ještě zmařil poté i další tutovku Vaculíka, přesto se skóre ještě dvakrát měnilo. V 81. minutě dostal Kalus tolik prostoru na penaltovém puntíku, že balón zpracoval, otočil se a s pomocí tyče přidal třetí gól – 1:3. Čtyři minuty před koncem pak pas za obranu snadno zužitkoval aktivní Vaculík – 1:4.

 

zdroj: http://www.fotbalbohumin.cz



Ohlasy k zápasu


FK Bospor Bohumín
Marek Poštulka, pro klubový web: „Další výkon, kterým jsme se rozhodně před domácími fanoušky nevyznamenali. Bohužel se opět ukázalo, že nemáme hráče, který by to na hřišti zvednul, když se nedaří. Zase je to o tom, že kdybychom asi proměnili šance, tak to nemuselo takhle dopadnout, ale bohužel se zatím nestalo, aby se sešla forma u více hráčů.

FC TVD Slavičín
klubový web: ,,Do zápasu jsme vstoupili dobře. Již ve 3. minutě utekl po levé straně Juřica, na kterého byl následně faul a Školník proměnil penaltu. My pak měli ještě tutovou šanci Vaculíkem, ale bohužel ji neproměnil, což by nás daleko více uklidnilo,“ je si dobře vědom nevyužité šance, která mohla určit pro nás lepší vývoj zápasu trenér Pavel Prešnajder a pokračuje. ,,Od 20. minuty jsme se nechali soupeřem zatlačit, který kopal spoustu standardních situací a my po jedné z nich obdrželi vyrovnávací branku,“ zhodnotil první půli trenér. ,,Do druhého poločasu jsme si řekli, že budeme aktivní, ale trochu zalezeme a počkáme si na chyby soupeře, což se potvrdilo. Nicméně v úvodu druhé půle jsme přečkali dvě šance soupeře, kdy jedna z nich byla tutová. Pak znova unikl Juřica, který posunul míč na Vaculíka a toho faulovali na hranici šestnáctky. Následný přímý kop trefil Školník do šibenice,“ vypíchl pěkný fotbalový moment svého svěřence ambiciózní kouč a dokončuje své zápasové hodnocení. ,,Od té doby bylo na hřišti už jen jedno mužstvo a to bylo to naše. Nám se pak podařilo vstřelit ještě dvě branky. Oba týmy měly své šance. My ty své jsme dokázali proměnit, kdežto soupeř ne, a proto bereme všechny tři body.“ Již před zápasem se vědělo, že nebude moci nastoupit náš kapitán Petr Švach. Jak se jeho absence podepsala na týmu? ,,Petr je strašně důležitý pro mužstvo, protože je individuálně velice zdatný. Dnes(rozhovor vznikal v neděli večer) když by nastoupil, tak by mu soupeř velmi vyhovoval, ale já jsem rád, že ho dokázali zastoupit jiní. Hlavně Školník s Vaculíkem dnes podali nadstandardní výkon a myslím, že jej dokázali zastoupit,“ povídá spokojený kouč.



Sestavy


FK Bospor Bohumín
L. Baráni [-] - J. Baculák [-] (70. M. Jakubov [-] ) , A. Leibl [-] , R. Košťál [-] - M. Halaška [-] , J. Ferenc [-] , F. Hanus [-] , D. Palej [-] , J. Nowinski [-] - D. Jatagandzidis [-] (61. M. Hanus [-] ) , J. Padych [-]

FC TVD Slavičín
S. Vypušťák [-] - O. Školník [-] , T. Švach [-] , V. Juřica [-] (77. L. Šebák [-] ) , T. Vaculík [-] , L. Mezírka [-] , M. Goňa [-] (60. V. Kalus [-] ) , D. Horáček [-] , D. Zvoníček [-] (63. M. Salajka [-] ) , P. Elšík [-] , B. Fojtík [-]

ŽK: 3. L. Baráni , 40. D. Palej , 73. M. Jakubov , 83. R. Košťál - 60. O. Školník , 63. V. Juřica , 70. V. Kalus , 90. L. Šebák .
Počet diváků: 240. Rozhodčí: Trigas Paskal - KOTALA Filip, ŠIŠTÍK Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu, Vedení klubu - TJ Kučerov | Jihomoravský | Vyškov

Tip: remíza

Tomáš Holata

Expert: David Juřica
Tip experta: výhra domácích

V Bosporu se berou body velice těžce a Slavičín odjede s prázdnou.

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra domácích