Hráč kola TOMÁŠ PJAJKO: Nejvíce si cením party, kterou tady ve Slavičíně máme

Hráčem uplynulého kola se stal brankář Slavičína Tomáš Pjajko, jenž s Novým Jičínem vychytal čisté konto. Přečtěte si rozhovor s tímto slavičínským brankářem!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
O víkendu jste zvítězili nad Novým Jičínem 1:0. Jak se zápas vyvíjel z vašeho pohledu?
Zápas se nevyvíjel úplně podle našich představ, jelikož jsme se jenom složitě dostávali přes poctivou obranu Nového Jičína. Nakonec jsme si ale pomohli standardní situací, a tři body tak zaslouženě zůstaly doma.
Plně jste otěže zápasu převzali až ve druhém poločase. Mohly za váš herní výpadek změny v sestavě?
O poločase jsme si něco řekli, došlo ke změně formace a ve druhém poločase už to bylo přece o něco lepší. Jak už jsem psal, tak jsme si pomohli standardní situací, kterých jsme měli v zápase nespočet. Uklidňující gól už nepřišel, i když jsme na to příležitosti měli, a tak jsme vyhráli nejtěsnějším možným rozdílem.
Jak těžký to byl zápas konkrétně pro vás, když v první půli hrozil soupeř z brejků a ve druhém poločasu už tolik šancí neměl? Navíc jste stále nedokázali odskočit na rozdíl dvou branek...
Pro mě osobně to byl spíše jeden z těch lehčích zápasů. Nový Jičín se snažil hrozit pouze z rychlých protiútoků, ale těch nebylo zas až tolik. Společně s obranou jsme vyřešili pár situací, do kterých se Nový Jičín dostal a dokázali jsme udržet čisté konto, za které jsem rád. Na rozdíl dvou branek jsme sice odskočit nedokázali, ale i přesto jsme toto utkání zvládli za tři body a s nulou vzadu, což je pro nás nejdůležitější.
Vy jste do Slavičína přešel před dvěma roky ze Strání. Tak jak jste spokojen v tomto klubu? Čeho si na něm nejvíce ceníte?
Ve Slavičíně teď působím druhým rokem a jsem zde nadmíru spokojen. Nejvíce si asi cením party, kterou tady máme, protože ta je za mě opravdu skvělá.
Co stálo za vaším přestupem? Nemrzí vás trochu nyní, že s bývalým klubem teď nebojujete o postup?
Po neúspěšné sezóně jsme se domluvili na ukončení spolupráce, a když přišla nabídka ze Slavičína, tak nebylo co řešit. Boj o postup jsem zažil už minulou sezónu právě tady ve Slavičíně, takže nemůžu říct, že by mě to nějak mrzelo.
I Slavičín má ale velké ambice, zatím to však stačí na průběžné 6.místo. Jaké jsou cíle do konce sezóny?
Momentálně jsme na 6. místě, ale ztrácíme pouze 4 body na 3. místo. Nyní držíme šňůru osmi zápasů bez prohry a naším cílem je tuto šňůru každým zápasem natáhnout. Jdeme zápas od zápasu, každý zápas chceme samozřejmě vyhrát a na konci sezóny uvidíme, na co to bude stačit.
A jaké jsou konkrétně vaše cíle do budoucna? Máte stále nějaký fotbalový sen?
Mým nejbližším cílem je dokončit letos studium na vysoké škole a poté si najít uplatnění. Jako asi každý fotbalista mám svůj fotbalový sen, ale ten bych si s dovolením nechal pro sebe :)
Čemu se věnujete, když zrovna nejste na fotbalovém hřišti?
Když zrovna nejsem na fotbalovém hřišti, tak se věnuji své přítelkyni, své rodině, samozřejmě škole a kromě fotbalu mám v oblibě ještě i nějaké další sporty, tak popřípadě těm.
O víkendu zajíždíte na horkou půdu Bzence. Co od tohoto zápasu očekáváte?
Určitě nás zde nečeká nic lehkého, jelikož Bzenec se nachází na 4. místě a doma dokázal porazit třeba první Strání 4:0. Na podzim jsme s tímto soupeřem po poločase prohrávali 0:2 a nakonec jsme dokázali srovnat na 2:2. Při troše štěstí jsme mohli dokonat i obrat. Každopádně sem jedeme bodovat a myslím si, že by k vidění mohl být dobrý fotbal s dobrou diváckou kulisou.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.