Rozhovor s Tomášem Magdonem - hráčem 19. kola divize E

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 19. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Stal se jím Tomáš Magdon, a proto jsme s tímto hráčem udělali krátký rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V posledním kole jste porazili Přerov na jeho hřišti 2:1. Jaký to byl zápas z Vašeho pohledu?
Z mého pohledu to byl zápas, kde bylo znát, že se hraje o 6 bodů. Ze začátku to bylo trochu svázané tím že nikdo nechce inkasovat, ale po 1. gólu a následné poločasové přestávce to bylo už trošku divočejší. Rozhodovalo především to, kdo bude mít větší kvalitu v zakončení a promění nějakou z těch nemálo šancí na obou stranách.
Projevila se nějak na zápase nebo výkonu mužstev jeho důležitost? Přeci jen pro Vás už se v podstatě jednalo o existenční utkání.
Určitě ano, jak jsem již výše zmiňoval. Myslím, že si byli všichni vědomi o co se hraje, a ve formě bojovnosti a nasazení se to reflektovalo i na hřišti.
Díky výhře jste se bodově dotáhli na Přerov, navíc už ztrácíte pouhé tři body na nesestupové pozice. Může být právě tento zápas tím impulsem, který vás nakopne k záchraně?
Oproti startu podzimu, kde jsme za 7 zápasů měli 0 bodů, máme teď podle mého názoru kvalitnější a konkurence schopnější tým, a tento zápas v Přerově měl být pro nás takovým ukazatelem jestli to dokážeme přetavit i v body. Takže bych řekl že přesně tím by měl být, i společně s minulým zápasem se Šternberkem, kde jsme si herně 3 body zasloužili.
Když se přesuneme k Vám, tak Vy jste v mládeži prošel třeba Baníkem Ostravou nebo Karvinou. Jak na toto období v ligovém klubu vzpomínáte?
Vzpomínám na to jedině v dobrém, i když to bylo spousta dřiny, a vlastně mi to tak trochu vzalo dospívání. Dalo mi to však spoustu věcí, jak už těch fotbalových, tak i těch nefotbalových, jako je disciplína, vychování apod… A navíc spoustu přátel.
Před čtyřmi lety jste ale přestoupil právě do Nového Jičína, kde jste do teď. Jak se zrodil tento přestup a jak jste s Vaším klubem spokojen?
Jak jsem vyšel z dorostu Baníku, tak jsem měl nabídku z více týmů divize, mezi kterými byl i Nový Jičín. Avšak jsem dal přednost Polance nad Odrou díky jejich velkému zájmu. Ale nebyl jsem tam spokojený, tak jsem Polanku po pul roce opustil, a zamířil do Jičína. Rozhodování to bylo pak už jednoduché, jelikož v Novém Jičíně celý život žiju, a hrál jsem tam do mých 14 let, a místní lidi jsem už znal.
A co Vaše ambice? Máte ještě nějaké fotbalové cíle, které byste si chtěl v budoucnu ještě splnit?
Samozřejmě ten klukovský sen živit se fotbalem tam stále někdo v koutku duše je, ale vím jak to chodí, a že v těchto letech se z divize posunout někam výš (živit se tím) už je velmi náročné. Navíc, když už člověk musí chodit do práce/školy, tak je těžké dávat tomu fotbalu 100%, a ten rychlík profíků pomalu ujíždí. Chtěl bych už někdy oslavit mistrovský titul, ale pro tuto sezónu bude stačit záchrana. Ale zahrát si Ligu mistrů by taky bylo fajn :)
V dalším utkání doma přivítáte Nové Sady. Co od tohoto zápasu očekáváte?
Pro nás to je v tomto načasování ideální soupeř. Tým z horní půlky tabulky, proti kterému můžeme uspět. Z posledních 2 zápasů máme 4 body, takže ten tlak na nás se lehce snížil, a můžeme zase trochu dýchat. Dalo by se říct, že v tomto zápase můžem hlavně získat, a kdyby se nám podařilo vyhrát tak nás to může ohromně nakopnout.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.