5:1
(2:1)
22. M. Bagi
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.11.2017 13:30

13.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Lišany odjížděly ze Senomat s pětigólovou nadílkou


Branky


30. J. Vávra , 44. R. Hůla , 51. J. Vávra , 57. J. Vávra , 89. J. Vávra - 22. M. Bagi
0

Senomaty - Lišany čeká ještě dohrávka, ale pro Senomaty šlo o poslední soutěžní zápas v tomto roce. A zvládly ho na výbornou, neboť soupeři nadělily pět branek a rozloučily se tak vítězně s podzimní částí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Gól do šatny

V první půlhodině byl k vidění vyrovnaný fotbal. Zpočátku opatrný, neboť ani jedno z mužstev nechtělo udělat chybu a zbytečně inkasovat. Hra se převážně odbývala mezi vápny, ale brzy přišly i šance. Po pravé straně utekl lišanský Bagi a vymyslel pěkný centr, který však Roušavý nedokázal lépe zužitkovat a míč skončil mimo. Na druhé straně si po čtvrthodině vybral slabší chvilku gólman Řepka, když mu dvakrát v rychlém sledu vypadl míč z rukavic a domácí Vávra z druhého zaváhání dorazil míč do sítě. Gól však nebyl uznán pro ofsajd.

 

 

Brzy poté to zkusil vzít na sebe Roušavý. Přes dva obránce pronikl do šestnáctky, ale místo aby z vyložené pozice praštil do míče levačkou, ještě hledal Jelínka a situaci překombinoval. Čekání na úvodní gól ještě zpestřila minela Žaluda, který odehrál centrovaný míč před křiknuvším si Řepkou tak „šťastně“, že orazítkoval břevno vlastní branky.

 

 

Ve 22‘ však již udeřilo a do vedení šly Lišany. Medřický na levé straně šikovně podržel míč a počkal si s průnikovou přihrávkou na náběh Roušavého. Mladý lišanský útočník se zleva vřítil do vápna a servíroval Bagimu, který, ač tísněn, procedil zblízka míč za Kučabova záda - 0:1. Následujících osm minut vypadalo, že by se mohlo hrát podle lišanských not. Jenže ve 30‘ rozehrál Chládek míč dopředu na Ledvinku, kterého zradilo zpracování, a pod tlakem rychle dostupujícího Vávry o míč přišel. Domácí rychlík si strčil míč do volného prostoru a z druhého doteku vypálil. Do tyče, od které se míč odrazil do sítě za Řepkovými zády - 1:1.

 

 

Ve zbytku první půle tahaly za delší konec Senomaty, ale Lišany držely remízový stav. Když už se zdálo, že mužstva půjdou do šaten smírně, vrátili Berani ve 45‘ míč po předchozím odvráceném rohu stříleným centrem do lišanské šestnáctky. Do míče se vložil Chládek, ale ve snaze jej odehrát, míč pouze zastavil pro R. Hůlu, který měl z malého vápna hodně usnadněnou úlohu - 2:1.

 

Nepovedený poločas pro Lišany

Navzdory předsevzetí v kabině vstoupili lišanští hráči do druhé půle doslova tragicky. Vůbec nebyli schopni přenést hru na útočnou polovinu a sérií ztrát a špatných přihrávek jako by domácím třetí gól doslova nabízeli. A ten na sebe opravdu nenechal dlouho čekat. V 51‘ se po lišanské ztrátě míče a přihrávce z pravé strany prosadil uvnitř šestnáctky Vávra - 3:1. V 57‘ si Vávra, úplně sám u pravé lajny pohodlně zpracoval přenesený balón. V rychlosti vnikl do lišanské šestnáctky, propálil Řepku, dovršil hattrick a utkání prakticky rozhodl - 4:1.

 

 

Hosté určitě měli snahu ještě bojovat, ovšem za tohoto stavu hráli v křeči a většina jejich akcí končila nepřesností před domácí šestnáctkou. Výjimkou mohl být odvážný průnik J. Hamouze po pravé straně, završený nebezpečným centrem. Ten však prošel celým vápnem Beranů, aniž jej kdokoli z Lišanských dokázal zasáhnout. Senomatským nyní stačilo zodpovědně bránit a po zisku míče přecházet do rychlých protiútoků, v podání Vávry nebo Máchy smrtících. Řepka tak mimo dalších nebezpečných situací znovu čelil samostatnému úniku nejlepšího muže na hřišti, Vávry, tentokrát úspěšně.

 

 

S ohledem na zdravotní problémy pouze střídající L. Řepka, okořenil v 82‘ svůj krátký pobyt na hřišti nádherným halfvolejem z dobrých 35m, neomylně směřujícím do pravé šibenice senomatské svatyně. Jenže Kučaba tam doskočil včas, vyndal míč na roh a zkazil hostům gólovou radost. Rána přesto nastartovala poslední lišanský pokus o tlak. Po sérii rohů, která nic nepřinesla, se znovu prodral do vápna Roušavý, jeho rána z dobré pozice však skončila vysoko v ochranné síti.

 

 

A tak, když samostatný únik Jelínka zastavil v 89‘ praporek pomezního, udeřilo na druhé straně. Po brejku a centru z pravé strany měl Vávra dostatek času si uvnitř šestnáctky míč zpracovat, uklidit jej Řepkovi k pravé tyči a nechat tak Lišanské vypít pomyslný kalich hořkosti až do dna - 5:1. 

 

 

Report zaslal Václav Švelch

 

 

V galerii fotky od Báry Sojkové



Ohlasy k zápasu


SK Senomaty
Petr Sojka, asistent trenéra: "Řekl bych, že jsme byli po celý zápas lepší, měli jsme více šancí. Po góle na 3:1 ve 2. poločase si myslím, že bylo rozhodnuto. Na poslední chvíli jsme lepili sestavu, ale zvládli jsme to. Nastoupit musel i Milan Palkoska, který už po několikáté řekl, že to byl jeho poslední zápas."

SK Lišany
Václav Švelch, trenér: "V Senomatech jsme odehráli jak výsledkem, tak i výkonem nejhorší utkání podzimu. První půlhodina přitom debaklu vůbec nenasvědčovala, dokonce jsme šli po pěkné souhře do vedení Bagim. Po chybě v rozehrávce jsme však nechali domácí lacino vyrovnat a gólem do šatny otočit skóre. Zápas se definitivně zlomil hned v úvodu druhé půle, kdy naše dvě školácké chyby potrestal Vávra. Pak už to byla z naší strany spíše křeč a domácím stačilo zodpovědně bránit a přecházet do rychlých protiútoků, ze kterých nebezpečně hrozili a Vávrou těsně před koncem uzavřeli skóre."



Sestavy


SK Senomaty
O. Kučaba [-] - M. Palkoska [-] (85. M. Sailer [-] ) , D. Hůla [-] (76. J. Tajbl [-] ) , T. Pichner [-] , J. Vávra [-] , L. Mácha [-] , M. Jelínek [-] , R. Hůla [-] , J. Kodeš [-] , O. Havel [-] , F. Štědronský [-]

SK Lišany
Z. Řepka [-] - M. Chládek [-] (74. L. Řepka [-] ) , P. Ledvinka [-] (74. L. Krůta [-] ) , R. Žalud [-] , J. Hamouz [-] - M. Bagi [-] (83. J. Karvai [-] ) , V. Mutinský [-] , M. Medřický [-] , J. Paseka [-] - J. Jelínek [-] , D. Roušavý [-]

ŽK: 33. J. Paseka , 65. M. Medřický , 85. J. Jelínek .
Hráči zápasu: J. Vávra , M. Palkoska .
Počet diváků: 40. Rozhodčí: TICHÝ Martin - VODRÁŽKA Jiří (N), RYSKA Josef (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.