FOTO: Janov dlouho vzdoroval, ale vítěznou sérii Lubné neukončil


Branky


0

Janov - Domácí na svém hřišti přivítali dosud stoprocentně bodující Lubnou, která má našlápnuto na výhru v soutěži. Janov nezažil úplně povedený vstup do sezony, což chtěl v tomto zápase odčinit. Dlouho se o to pokoušel, nakonec to ale Lubná urvala.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas na malém hřišti v Janově začal lépe pro domácí celek. Prvních 20 minut se hrálo převážně na lubenskou branku a hosté se bránili odkopy hledajícími vpředu Trejbala a Pokorného. Ani ze strany domácích se nejednalo o nějakou kombinační hru, ta snad ani není na hřišti této velikosti možná, ale spíše o dlouhé přihrávky a časté osobní souboje o každý balon. Několikrát se domácím povedlo utéct po levé straně a centrovat do vápna.

 

Obrana hostů ale nápor vydržela. Největší šanci domácích, kdy byl brankář Pokorný již překonán domácím Konvalinkou, a míč se kutálel z malého vápna do branky, zmařil pohotově skluzem Brabec. Hra se poté vyrovnala a většina soubojů o míč se odehrála kolem poloviny hřiště. Na druhé straně se dostal do slibné příležitosti Pokorný, který se řítil zprava na brankáře Kopáčka, byl ale zezadu faulovaný a akce tak skončila pouze volným přímým kopem. Výsledek hry o poločase odpovídal jeho průběhu – do kabin se šlo za bezbrankové remízy.

 

Druhý poločas se nesl ve stejně bojovném duchu jako první. Na malém a nerovném hřišti nebylo ani pro jeden tým jednoduché hrát kombinačně po zemi a z toho pramenilo velké množství ztrát i odkopnutých míčů na obou stranách. V průběhu druhého poločasu měli hosté více šancí než domácí, kteří se nedostávali přes lubensou obranu. Několik slibných střel pohotově vychytal výborný Kopáček. Postupně převažující tlak Baníku vyústil v několik brzy po sobě jdoucích rohových kopů.

 

V 71‘ tak přišla první změna stavu, kdy pouhé tři minuty hrající trenér hostí Z. Vopat uklidil střelou po odraženém rohovém kopu míč za záda Kopáčka – 0:1. V následujících minutách se Baník snažil ze všech sil jednobrankové vedení bránit a tento důraz na defenzivu se vyplatil. K přímému ohrožení branky ze strany domácích nedošlo i přes soustředění veškerých sil do útoku se snahou zvrátit nepříznivý stav.

 

Naopak na druhé straně v 88‘ šťastně skóroval R. Popkorný, když dlouhý balon přizvedl hlavou tak, že Kopáček na něj již nedosáhl. Odrazem o tyč pak míč skončil v brance vítězství hostí tak bylo potvrzeno – 0:2. Baník tak pokračuje i po osmém kole s plným počtem bodů.

 

 

Fotky nám zaslal Tomáš Kinter a Lukáš Ilberg, kterým děkujeme. Jejich povedené kousky si můžete prohlédnout v galerii.



Ohlasy k zápasu


Sokol Janov
Tomáš Kinter, vedoucí týmu: "Dnes se do naší arény dostavil podle mého názoru prozatím nejlepší celek, se kterým jsme letos hráli. Zápasu by více slušela remíza, šance se střídali na obou stranách, zápas byl plný pěkných fotbalových momentů a pohledných rychlých akcí. Naši hráči dostali zpočátku Baníkovce pod tlak, ze kterého jsme dokázali vytěžit šanci, kdy byl gólman již překonán a soupeř vykopával střelu Konvalinky z brankové lajny. Hosté se ale rychle oklepali a opláceli nám stejnou mincí, náš brankář nás několikrát podržel. Druhá půle byla obrazem první s tím rozdílem, že se soupeři po rohovém kopu v 71. minutě povedlo vstřelit rozhodující branku. V závěru jsme vsadili vše na jednu kartu, zbývající síly jsme vrhli do útoku a to se nám bohužel nevyplatilo. V 88. minutě tečoval hostující útočník dlouhý pas, který skončil v naší síti. Soupeři k zisku tří bodů gratuluji a nám nezbývá než se soustředit na zbývající tři kola a pokusit se v nich naplno bodovat."

TJ Baník Lubná
Leoš Klik, kapitán týmu: "Vzhledem k velikosti hřiště a těžkému terénu zápas první půlku připomínal spíš nohejbal, hrát po zemi byl velký problém a na všechno bylo málo času. I přes vyrovnaný průběh se nám podařilo dát důležitý první gól a vedení jsme si pak již pohlídali. I přes velké množství soubojů byla hra bez zbytečných faulů, což ukazuje, že domácí jsou velice fotbalovým týmem, který chce hrát a po zápase v Čisté to byla příjemná změna. Po předvedeném výkonu se divím, že se Janov nepohybuje v horní části tabulky."



Sestavy


Sokol Janov
M. Kopáček [-] - J. Melč [-] , M. Amler [-] , V. Kinter [-] (80. T. Čuda [-] ) , P. Bradáč [-] (74. J. Kloub [-] ) - P. Hrbek [-] (46. J. Kail [-] ) , M. Rosa [-] , R. Konvalinka [-] (61. R. Sattler [-] ) , J. Bečirovič [-] - M. Bradáč [-] (82. J. Koukal [-] ) , O. Frühauf [-]

TJ Baník Lubná
M. Pokorný [-] - L. Brabec [-] , J. Laňka [-] , P. Kollár [-] , L. Klik [-] - Z. Bok [-] , D. Vopat [-] , M. Bok [-] (68. Z. Vopat [-] ) , D. Varyš [-] - A. Trejbal [-] , R. Pokorný [-] -

ŽK: 11. J. Melč , 82. R. Sattler - 56. A. Trejbal , 90. P. Kollár .
Hráči zápasu: M. Kopáček .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: SEDLÁČEK Petr - BENDA Milan (N), TREJBAL Josef (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.